Start 2021 med en udvidet 30-dages prøveperiode af Debitoor faktureringsprogram

Alle opslag

Et kontantløst samfund - Hvordan takler du det?

I takt med at alt nu om dags foregår online, bruges der også færre kontater. I takt med at Mobilepay og Applepay er stormet frem, har tjenesterne været med til at fjerne kontanter fra gadebilledet. De fleste har ikke længere kontanter liggende, da vi istedet bruger vores dankort til at betale. Det er nemlig det såkaldte "kontantløse samfund", vi bevæger os hen imod.

Hvordan takler du det kontantloese samfund

Det kontantløse samfund er kommet for at blive, så hvordan kan du som virksomhedsejer holde trit med udviklingen, og stadig sørge for at din virksomhed overlever? Det emne vil vi komme ind på i denne artikel, så du forhåbentlig kan være modtage betaling mange år endnu.

Hvad betyder et kontantløst samfund?

Som ordet selv indikerer, er det kontantløse samfund et samfund, hvor at betaling med mønter og sedler, er erstattet af andre betalingsmulilgheder. Flere forskere har uddtalt sig om, at Danmark formodentlig går hen og bliver kontantløst allerede i år 2025. Og tænk lige et øjeblik, hvornår har du sidst haft din pung fuld af mønter og sedler?

Når folk ikke længere kommer til at betale med mønter og sedler, bliver det især betalingskort, online transaktioner og nyere tiltag, der vil være den primære måde at betale på.

Hvorfor er det kontantløse samfund vigtig for din virksomheds fremtid?

Det helt basale ved alle virksomheder er, at der sælges et produkt, eller en ydelse, og kunden betaler for det. Men hvad nu hvis kunden ikke har kontanter, og du ikke kan modtage betalingen på anden vis? Ja, så kan der opstå et problem. Men hvad kan fordelene være ved netop at forberede sig på, at det kontantløse samfund er over os?

Kontantløse muligheder giver dig flere kunder

Som det ser ud lige nu, er det de færreste, der render rundt med kontanter i lommerne. Ved at tilbyde kontantløs betaling, kan du sikre dig, at dine kunder til hver en tid vil kunne betale dig. Hvis du ikke ejer en butik, kan man måske diskutere, om du bør anskaffe dig en kortterminal eller ej, men ikke destro mindre, bør du tage det op til overvejelse.

Som butiksejer kan du med garanti godt nikke genkendende til, at der er færre af dine kunder, der betaler med kontanter. Hvis du udelukkende modtog kontanter, og ikke tilbød dine kunder andre måder at betale dig på, kunne du ret hurtigt miste en masse kunder. Du kan sikre din indtægt for fremtiden, ved at gøre det muligt for dine kunder at kunne betale dig til hver en tid.

Kontantløs betaling er mere sikkert

For mange år siden rendte folk rundt med en masse kontanter på sig, hvilket hurtigt kunne udvikle sig til en dårlig situation. Enten kunne man tabe nogle af pengene, eller nogen andre kunne tage pengene fra dig. I dag ved man godt, at folk ikke render rundt med store beløb på sig, så det sidstnævnte sker sjældendt.

Hvis du ikke har nogle penge på dig, kan du heller ikke miste dem - derfor er det smart at droppe kontanterne og betale med betalingskort, lave overførsel eller betale med mobilen. Selvfølgelig kan du få dit kort eller mobil stjålet, men du kan lige så hurtigt spærre begge dele. Så selvom du har mange penge på dit kort, kan du i det øjeblik du opdager, at kortet er væk, få kortet spærret. Så kan den nye indehaver af kortet ikke få nogen økonomisk fordel ud af det.

Kontantløst samfund er mere sikkert

Det er meget mere sikkert for dig, hvis du ikke har en masse kontanter liggende, for hvis du har, kan du hurtigt blive et offer for et røveri. Dette kan derimod ikke ske, hvis du blot giver dine kunder mulighed for at betale på anden vis. Online kriminalitet er der desværre en del af, men man har nu mulighed for at få tilbagebetalt penge, hvis man har været ude for svindel eller på anden vis, er blevet snydt.

Gør din virksomhed klar til det kontantløse samfund

Selvom kontanter stadig er en del af vores samfund, kan det ikke skade at tænke lidt forud, da udviklingen sker hurtigere end nogensinde. Du behøver jo ikke at vente til sidste minut for at gøre din virksomhed kontantløs - du kan lige så godt gå i gang.

Gør brug af et integreret online regnskabsprogram

Det smarte ved den teknologi i dag er, at man kan koble ting på kryds og tværs. Dette gælder naturligvis også regnskab og betaling. For i et online regnskabsprogram som Debitoor, har du mulighed for at modtage flere former for online betaling og samtidig have mulighed for at styre dit regnskab.

Mand der bruger en sumup kortterminal istedet for kontanter

Eksempelvis kan du anskaffe dig en SumUp kortterminal, som gør det muligt for dig at modtage betalingskort. Hver gang der går en transaktion igennem, har du mulighed for at kunne se den transaktion i Debitoor. SumUp og Debitoor spiller sammen, og du kan derfor altid følge med i, hvor meget du har solgt, og hvad du har solgt. Debitoor tilbyder også andre former for online betaling.

Accepter flere betalingsmetoder

Det første du kan gøre, for at imødekomme det kontantløse samfund, er at gøre det muligt for dine kunder at betale med betalingskort. Har du en virksomhed, hvor du ofte står ansigt til ansigt med dine kunder, kan det være en god ide at investere i en kortterminal, som både kan acceptere kredit- og debetkort.

I Danmark og resten af verden ses det tydeligt, at kontaktløs betaling er blevet populært, og det er forståeligt nok! Man ligger bare sit kort på terminalen, venter et splitsekund og så er man videre i teksten. Dette er muligt, hvis beløbet blot er under 350 kr.

Du kan også gøre det muligt for dine kunder at betale gennem PayPal eksempelvis. Det betyder, at når du eksempelvis sender en faktura til en kunde, kan du vedhæfte et PayPal link, som kunden kan klikke på. Kunden skal så blot udfylde sine egne betalingsoplysninger, hvor at dine informationer allerede er indtastet. Så kan kunden betale, nemt hurtigt og sikkert uden at have kontanter på sig.

Et online regnskabsprogram gør det nemmere for dig at holde øje med de betalinger, du ikke modtager i kontanter. Du kan selvfølgelig stadig modtage kontanter selvom dit regnskabsprogram ligger online.

Amalie
Skrevet af
den 20. juni 2019

We value your privacy

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.