Få din virksomhed til at vokse med kundeanbefalinger

En kundeanbefaling er, når en af dine tidligere kunder anbefaler dit arbejde til nogen, der er i kundens eget netværk. Dette kan ske spontant gennem en samtale, eller som et resultat af nogle initiativer du har sat op.

Denne artikel undersøger, hvordan du kan få din virksomhed til at vokse ved brug af kundeanbefalinger. Du vil få forklaret, hvordan processen er, og hvordan du kan håndtere kundeanbefalinger i dit faktureringsprogram.

Send en faktura med SumUp Fakturaer

Hvad er en kundeanbefaling?

Formålet med et henvisningsprogram er at tiltrække nye kunder til din virksomhed. Det er en effektiv måde at få mere at lave i virksomheden.

Helt konkret så sker en kundeanbefaling, når en kunde er tilfreds med dit arbejde. På normal vis så har den kunde, du har udført et stykke arbejde for, sit eget netværk af familie og venner, og du får kunden til at sprede ordet.

Det er blevet bevist, at kundeanbefalinger er en måde at få din virksomhed til at vokse, da det er med til at tiltrække nye kunder. Det kan være mere effektiv end andre markedsføringstiltag, da de nye kunder er informeret omkring din virksomhed af nogen, de allerede stoler på.

Hvordan kan jeg få kunder til at anbefale mig til deres venner og familie?

Det kan være svært at garantere, at dine kunder vil anbefale dig til deres venner og familie. Heldigvis er der dog en række ting, som du kan gøre for at øge chancen for, at de gør!

Sørge for en økonomisk gevinst

Det kan være en fordel at implementere et henvisningsprogram, der kan bruges i takt med, at du udvider din virksomhed. Det kan være godt at overveje en rabat til de kunder, der anbefaler dig til deres omgangskreds. Dette er kendt som henvisningsrabat.

En henvisningsrabat er en gevinst, som du kan give til dine tilfredse kunder, når de formår at anbefale andre til din virksomhed. Det er vigtigt at understrege, at sådan en rabat først gives, når din kunde rent faktisk skaffer en ny kunde, der foretager et køb hos dig.

Anbefalingsprogrammer med økonomiske gevinster kan give fordele til både den originale kunde, og den kunde der får anbefalingen. Lad os antage at du er eventplanlægger. Når du har afholdt en fest for en kunde, kan du tilbyde dem at give dem 200 kr. i rabat på deres næste fest, hvis de henviser en ven. Den ven der får henvisningen kan også få 100 kr. i rabat, når de vil bruge dig.

Det er helt op til dig, hvordan du vil køre sådan en økonomisk gevinst til dine kunder, og om du vil i det hele taget. Nogle virksomheder vil vælge, at den økonomiske gevinst kan udbetales inden for en periode, hvor at andre ikke har nogen tidsbegrænsning.

Gensidige henvisninger med andre virksomheder

Hvis du driver en lille virksomhed, kan støtte fra samfundet være meget vigtigt. Derfor er det vigtigt, at hvis du spørger folk, om de vil anbefale din virksomhed til andre, at du også anbefaler andre virksomheder, når det er nødvendigt. Dette er især vigtigt, når du arbejder med B2B salg - altså salg fra virksomhed til virksomhed.

Lad os antage at du arbejder som gartner, så har du måske også kunder, der leder efter andet byggearbejde. Ved at du henviser dine kunder til en virksomhed, som du ved, laver et godt byggearbejde, er en god måde at opbygge et netværk i dit lokalmiljø.

Forhåbentlig vil den virksomhed, du henviser til også anbefale dig den anden vej. På den måde kan man lave nogle aftaler med en række virksomheder, som du kan stå inden for. Du skal altså i gang med at skabe et netværk, hvis du ikke allerede er i gang med det.

Yd god service

En af de meste måde at få din virksomhed til at vokse er, hvis du yder en god service over for alle dine kunder. Hvis du ikke har mulighed for at give en økonomisk gevinst til de kunder, der henviser dig, så skal du sikre dig, at dit arbejde er en henvisning værd i sig selv.

Du skal se dig selv og dine produkter/ydelser som gratis markedsføring: hvis du yder et godt arbejde, så vil dine kunder helt automatisk fortælle om dig til venner og familie.

Hvis en af dine kunders venner eller familiemedlem hører om dit arbejde, så vil det øge sandsynligheden for, at de vil foretage et køb hos dig. Du skal aldrig undervurdere vigtigheden af ros.

Hvordan kan et faktureringsprogram hjælpe med kundeanbefalinger?

Et faktureringssystem er designet til at gøre livet som selvstændig lettere. Derfor er det ganske enkelt at inkludere et henvisningsprogram i din almindelige faktureringsrutine.

Gør henvisningsprogrammet synligt på fakturaen

Når du laver dine fakturaer, skal du huske at inkludere alle betingelser. Dette henviser ikke kun til forfaldsdatoen, men også til de andre elementer som en faktura skal indeholde, men også til de fordele dine kunder kan få, hvis de henviser dig til andre.

Dette er meget vigtigt, når du har med en ny kunde at gøre, da de ikke før har haft mulighed for at kunne henvise dig til andre. Vær sikker på at de kender til programmet og har mulighed for at sprede dit budskab.

Tilføj en henvisningsrabat på en faktura

Det er nemt at tilføje en henvisningsrabat på en faktura. En henvisningsrabat kan enten være en procentdel af det totale beløb eller en reduktion med et bestemt beløb. Faktureringsprogrammet giver dig mulighed for at gøre begge dele med kun ganske få klik.

Tilføj en procentvis rabat

For at tilføje en procentvis rabat på en faktura i SumUp Fakturaer, skal du udfylde fakturaskabelonen, som du normalt ville gøre. Derefter skal du rulle ned i bunden til 'Indstillinger', hvor du kan se feltet 'Rabat %'. Her skal du angive, hvor stor en procentdel du vil give din kunde i rabat på det totale beløb.

Det er også muligt at lave en procentvis rabat på den enkelte fakturalinje og altså ikke kun på fakturaens beløb. Det gør du ved at finde den fakturalinje, hvor du gerne vil have, at der kommer en rabat. Her skal du klikke på de tre prikker ude i den højre side og så vælge 'Rabat'. Du kan nu tilføje den procentvise rabat, som du ønsker at den specifikke fakturalinje skal have.

Hvis du tilføjer en procentvis rabat, er det altid godt at skrive, hvorfor du har givet den rabat. Hvis rabatten er til en ny kunde, der er blevet henvist af en anden kunde, så er det en god ide at skrive netop dette. Dette er også med til at give dem en påmindelse om, at de kan henvise andre.

Tilføj et bestemt beløb

Hvis en kunde har henvist en ven, og den ven har foretaget et køb hos dig, så er det velset, at man giver den kunde en rabat. Dette kan være et beløb, du synes er passende for de priser, du kører med.

I sådan et tilfælde vil du skulle lave en fakturalinje med et negativt beløb, og så kan du eksempelvis kalde den linje for "Rabat i forbindelse med henvisning af ny kunde".

Hold styr på dit henvisningsprogram gennem 'Kunde'-sektionen

Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan holde styr på dine kundehenvisninger. Med SumUp Fakturaer kan du bruge kundesektionen til at holde styr på de kunder, der er med i henvisningsprogrammet. Den finder du ved at gå til ''Kunder'.

Lad os eksempelvis antage at du har tilbudt livslang rabat til en kunde, lige så snart at de har henvist over 20 kunder. Her kan du bruge 'Noter' feltet til at skrive ind, hvor mange nye kunder de har erhvervet dig, hvor meget rabat de skal have osv.

Hvis du laver et henvisningsprogram som dette, er det bedst at oprette dine fakturaer gennem kundesektionen. På den måde vil du altid blive mindet om, at den enkelte kunde måske har ret til en rabat eller andre prisafslag. Kundenoter er nemlig ikke synlige, hvis du laver fakturaen direkte i fakturasektionen.

Brug SumUp Fakturaer som et faktureringsprogram i skyen