Alle opslag

Faktura uden moms

Det er ikke alle virksomhedsformer, der skal være momsregistreret og have et CVR-nummer. Hvis en virksomhed sælger for over 50.000 kr., over en 12-måneders periode, skal virksomheden registreres, hvilket indebærer at virksomheden betaler moms, får et CVR-nummer og sender fakturaer med moms.

Faktura uden moms

Ejer du netop en virksomhed, der ikke omsætter for mere end 50.000 kr. over en 12-måneders periode, har du en personlig ejet mindre virksomhed. Selvom din omsætning ikke er høj, kan du stadig godt have brug for at sende fakturaer til dine kunder. I Debitoor faktureringsprogram kan du sende fakturaer afsted til dine kunder - også uden moms.

Hvorfor lave faktura uden moms?

Normalvis er der på alle fakturaer et subtotal beløb, et moms beløb, momssatsen og så afslutningsvis det samlede beløb, som kunden skal betale. Dette er normalen for de fleste virksomheder, da mange af dem er momsregistrerede. Sagen er den, at hvis man har en virksomhed, der ikke er momsregistreret, bør ordet 'moms' slet ikke fremgå af fakturaen.

Det vil kun skabe mere forvirring, hvis der inkluderes noget på fakturaen, som egentlig ikke har nogen betydning. Så har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr., skal du fjerne moms felterne fra din faktura.

Hvordan slår man moms fra?

I Debitoor faktureringsprogram har du mulighed for at fravælge moms på dine fakturaer. Inden du begynder at sende dine fakturaer afsted, er det vigtigt, at du går ind og fravælger moms i indstillingerne. Du fravælger moms således:

  1. Log ind på din Debitoor konto
  2. Klik på tandhjulet oppe i højre hjørne, hvor der står 'Indstillinger'
  3. Vælg nu 'Virksomhed'
  4. Scroll ned til feltet med 'Moms og registrering'
  5. Som udgangspunkt er moms slået til, og hvis du vil slå momsen fra, vil du skulle klikke på 'Nej'
  6. Du får nu følgende besked:

Slå moms fra i Debitoor regnskabsprogram

Du må altså ikke slå moms fra medmindre, du ikke er momsregistreret. Hvis du ikke er, kan du klikke på 'Slå fra'. Derefter vil du se i indstillingerne, at feltet 'Fra' er markeret, og du har nu fjernet moms fra dine fakturaer.

Hvordan opretter jeg en faktura uden moms?

Hvis du har fulgt de ovenstående trin, har du nu slået moms fra, og du vil ikke længere have moms på dine fakturaer. I det øjeblik,du omsætter for mere end 50.000 kr., skal du momsregistreres og skal igen have moms på dine fakturaer. Hvis du ikke ved, hvordan du opretter en faktura i Debitoor faktureringsprogram, kommer der nu en kort guide, som du kan følge.

Du starter med at logge ind på din Debitoor konto, klikke på det blå felt 'Ny' og derefter vælge 'Faktura'. Nu skal du udfylde kundens oplysninger, og hvilke varer og ydelser, du fakturerer kunden for. Moms bliver ikke længere en del af din fakturaskabelon, da du har slået dette fra i dine indstillinger.

Du kan se, at der ikke længere vil fremgå et momsbeløb af din faktura, men blot et totalbeløb, som er det beløb, kunden skal betale dig.

Når fakturaen er færdig, skal du bare klikke på 'Godkend', hvorefter du kan klikke på 'Send'.

Amalie
Skrevet af
den 14. august 2019