Start 2021 med en udvidet 30-dages prøveperiode af Debitoor faktureringsprogram

Alle opslag

Faktureringsprogram i skyen vs installeret faktureringsprogram

Det kan umiddelbart være svært at se, hvad forskellen er på et faktureringsprogram, der er downloadet på din computer, og et faktureringsprogram som ligger online. Flere og flere ting foregår efterhånden online, og ved at fakturere online sparer du en masse tid.

Jeg vil i denne artikel, give dig et indblik i, hvorfor et online faktureringsprogram er bedre end et installeret faktureringsprogram.

Regnskabsprogram i skyen der er foran et installeret faktureringsprogram

Lav fakturaer online med et faktureringsprogram

Hvis du skal sende en faktura, uden at bruge et online faktureringsprogram, kan processen godt trække ud. Du skal holde styr på, om fakturaen har de korrekte informationer, og om den overholder kravene.

Når fakturaen er klar til at blive sendt, skal den gemmes og vedhæftes i en mail til kunden. I visse tilfælde printer nogen fakturaen ud, og sender den med posten, hvilket er mere tidskrævende. Oftest sendes en faktura ikke uden, at der kort bliver skrevet, hvorfor fakturaen sendes, og hvad beløbet er.

Det kan umiddelbart ikke lyde tidskrævende at skulle gå igennem den proces, men tænk på hvor mange fakturaer du har sendt i løbet af det seneste stykke tid. Du bruger med garanti mere tid på fakturering, end du tror.

I stedet for at udfylde alt manuelt, kan et online faktureringsprogram som Debitoor gøre processen både hurtigere og nemmere for dig. Her skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt fakturaen overholder kravene, eller bruge tid på at sende fakturaen i et eksternt mailprogram. Dine egne oplysninger skal du heller ikke indtaste gang efter gang, hvilket også sparer dig for tid, og du risikerer ikke at skrive oplysningerne forkert.

Når du har faktureret en kunde én gang, kan du vælge at oprette kunden i dit system. Ved at gøre dette, skal du ikke indtaste kundens oplysninger ind næste gang, kunden skal modtage en faktura.

Jeg ved ikke, hvor lang tid du normalt bruger på at sende fakturaer, men jeg ved, at det med høj sandsynlighed tager mere end ét minut. Med et online regnskabsprogram kan du sende en faktura på under et minut - lyder det ikke nemt?

Bliv hurtigere betalt med et faktureringsprogram

Udover at du kan lave og sende fakturaer hurtigere, kan du også blive betalt hurtigere. Med online fakturering følger også online betaling, hvilket gør det muligt for dine kunder at betale med få klik. Du behøver ikke længere langsomme bankoverførsler, men du kan starte med at oprette en SumUp konto.

Med en SumUp konto kan dine kunder følge et link, som bliver sendt sammen med din faktura, og på den måde betale dig nemt og sikkert. Hvis dine kunder synes, at det er nemt at betale en faktura fra dig, vil betalingen også ske hurtigere. Derimod, hvis betalingen er besværlig, er der større sandsynlighed for, at betalingen bliver udskudt.

Regnskab opbevaret sikkert i skyen

Vi har nok alle være der: computeren vil pludselig ikke tænde, og al data der er på den er forsvundet. Hvor ærgerligt ville det ikke være, hvis flere års regnskab og bilag forsvandt natten over?

Det scenarie vil man helst undgå, og med et online regnskabsprogram bliver dit regnskab opbevaret sikkert i skyen - på den måde er du sikret, hvis din computer bryder sammen. Er du typen, der gerne vil være ekstra sikker på, at du ikke mister dit regnskab, kan du altid hente det ned på din computer - så er du dækket ekstra godt ind.

Match betaling med faktura med et faktureringsprogram

En ting, som du muligvis bruger en del tid på er, at tjekke din konto igennem for at finde ud af, om en faktura er betalt. Det kan ofte tage lang tid, hvis man udsender mange fakturaer - og hvem vil ikke gerne spare lidt tid?

Med Debitoor regnskabsprogram kan du uploade dine kontoudskrifter, hvorefter beløbene bliver matchet med fakturaerne. På den måde kan du hurtigt se, hvilke fakturaer du har modtaget betaling for, og hvilke du ikke har. Hvis du ser, at en kunde ikke har betalt, og betalingsfristen er overskredet, kan du med få klik sende en rykker til kunden - helt uden at skulle indtaste yderligere informationer.

Giv din revisor adgang til dit regnskab

En gang imellem kan regnskab og fakturering virke uoverskueligt, og i sådanne situationer er det godt, at der findes revisorer. Med et online regnskabsprogram kan du give din revisor adgang til dit regnskab, og du kan også vælge, hvilke dele af dit regnskab din revisor ikke har adgang til.

Ved at have styr på dit regnskab, kan du i sidste ende spare både dig og din revisor for en masse tid.

Der er altså en masse fordele ved at bruge et online faktureringsprogram frem for et, som er installeret på din egen computer. Har du fået øjnene op for Debitoor, så kan du prøve 7 dage gratis!

Amalie
Skrevet af
den 2. maj 2019

We value your privacy

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.