Hvor sent kan man sende en faktura?

Det er ikke altid, at der er mulighed for at sende en faktura lige efter, at arbejdet er udført, men der er en grænse for, hvor sent man må sende en faktura.

Send en faktura med SumUp Fakturaer

Som udgangspunkt er det altid bedst at sende fakturaen til kunden så hurtigt som muligt. Det behøver ikke være i det sekund, at arbejdet er afsluttet, men for både din egen og kundens skyld er det bedst at få sendt fakturaen afsted hurtigst muligt.

Hvornår skal fakturaen senest sendes afsted?

En faktura skal senest være afsendt 3 år efter, at arbejdet eller ydelsen er udført og leveret. Det kan altså være, at du i april 2016 byggede en træterrasse for en kunde, men du først i juni 2019 sender en faktura til kunden.

I dette tilfælde har du overskredet fristen, og så mister virksomheden krav til at modtage betaling, og hermed er fakturaen altså ikke gyldig. De fleste fakturaer bliver sendt inden for de første par dage eller uger, alt efter hvor ofte der faktureres i virksomheden.

Hvad sker der, hvis jeg ikke når at sende en faktura?

Hvis du af en eller anden grund ikke får faktureret din kunde inden for 3 år, vil du ikke have krav til at opkræve betaling fra kunden. Det betyder så, at virksomheden ikke vil modtage betaling, også selvom de har leveret det aftalte stykke arbejde.

Den manglende betaling vil påvirke likviditeten i virksomheden, da virksomhedens manglende indtægt vil påvirke rådighedsbeløbet.

Man kan efter 3 år altså ikke kræve, at kunden skal betale, da det er virksomhedens opgave at opkræve betaling hos kunden.

Hvordan kan jeg få mine fakturaer sendt hurtigere afsted?

Det går ofte hurtigere med de opgaver, der er lette og gå til, og som ikke tager lang tid. Mange tror, at det tager lang tid at sende en faktura, men det er oftest de personer, der fakturerer manuelt, som bruger længere tid på det.

Du kan spare enormt meget tid ved at lave al din fakturering i et online faktureringsprogram, hvilket gør det muligt for dig at sende din faktura på 1 min.

Send din faktura med et online faktureringsprogram, så du ikke sender din faktura for sent Hvis du før har benyttet dig af Word eller Excel, når du skulle sende fakturaer, vil du opleve, at et faktureringsprogram som SumUp er meget mere effektivt. Faktureringen fra start til slut foregår i programmet, og du skal på intet tidspunkt benytte et ekstra program for at sende din faktura.

Programmet opstiller en fakturaskabelon, som du blot skal udfylde med de informationer, der er brug for. Samtidig holder programmet styr på dine fakturanumre, og beregner moms og samlede kostpris. Med andre ord: du udfylder oplysningerne, og programmet laver det arbejde, som der oftest laves fejl i.