Få 25% rabat på alle planer det første år, når du køber et abonnement inden 27. september 2020.

Brug rabatkoden:SEPTEMBER20

Alle opslag

Hvordan laver man et tilbud på engelsk?

Det er ikke sikkert, at du kun har danske kunder, eller har kunder der taler dansk. Hvis begge parter skal kunne forstå tilbuddet, kan det være nemmest at skrive tilbuddet på engelsk.

Et billede af et tilbud på engelsk

Der er en stor fordel at skrive et tilbud på det sprog, som kunden bedst behersker, eller et som i kan være fælles om. Denne artikel er til dig, der ikke ved, hvordan du skal skrive et tilbud på engelsk, og til dig der er bruger af Debitoor.

Det er nemlig sådan, at hvis du bruger Debitoor til at føre regnskab, kan du nemt og hurtigt sende et tilbud på engelsk, men mere om det senere.

Før vi går videre, er det en god ide at slå fast, hvad et tilbud bør indeholde:

  • Titel der viser, at dokumentet er et tilbud
  • Et tilbudsnummer
  • Dato for tilbuddet
  • Dato for hvornår tilbuddet er gældende til
  • En beskrivelse af hvad der tilbydes
  • En samlet pris på tilbuddet
  • Kontaktoplysninger på afsender af tilbuddet

Hvad hedder de forskellige dele på engelsk?

Vi giver dig nu en gennemgang af de mest centrale ord, der bør fremgå af et tilbud, som bliver skrevet på engelsk.

Titel på tilbud

Hvis du ikke har et program, der oversætter ovenstående for dig, kan det være rart at vide, hvad de forskellige elementer hedder. Først skal du sikre dig, at tilbuddet har en overskrift. På engelsk hedder 'Tilbud' 'Quote', så det er det der skal stå øverst på dokumentet.

Tilbudsnummer

Efterfølgende skal du ud fra tilbudsnummeret skrive 'Quote number', men det er ikke nødvendigt for dig at skrive et tilbudsnummer på fakturaen. Det er dog en god ide, hvis du har mange tilbud, som du sender afsted ugentligt og månedligt.

Dato for tilbud

Det er altid godt at angive datoen for, hvornår tilbuddet er lavet. Der kan opstå forvirring, hvis tilbuddet er udarbejdet længe før, at det kommer i hænderne på kunden, og der kan derfor være nogle forhold, der er ændrede. Når du skal skrive datoen, er det bare 'Date'.

Hvornår tilbuddet er gældende til

Ligesom at det er en god ide at skrive, hvornår tilbuddet er lavet, skal der helst også være en frist for, hvornår tilbuddet senest skal være accepteret. Det kan skabe problemer, hvis man ikke har angivet en dato, og så kunden kommer tilbage efter et år og accepterer tilbuddet, som ikke længere er muligt.

Datoen for hvornår tilbuddet er gældende til bør hedder 'Valid until', som bare tyder hvornår tilbuddet er gældende til.

Indholdet for tilbuddet

Selve kernen i tilbuddet vil selvfølgelig være det, som du tilbyder kunden. Du laver beskrivelser af det, som kunden ønsker tilbud på. Denne del skal gerne gøres så udførligt som muligt, så kunden kan forstå, hvad tilbuddet egentlig indeholder. Eksempelvis er det sjældent nok at skrive 'Træterrasse' på tilbuddet, da der også bør stå pris på materialer, timeløn osv.

Man kan skrive 'Description' ovenover beskrivelsen af tilbuddet.

Tilbuddets pris

Efter det som tilbuddet indeholder, er det næstvigtigste prisen på det. Kunden skal vide, hvad tilbuddet indeholder, og til hvilken pris de kan få det til. Det er nok at skrive 'Price', når prisen skal skrives. Hvis der er moms på tilbuddet, kan det evt være 'Price with VAT' eller 'Price without VAT', som betyder pris med moms og pris uden moms.

Selvom du muligvis selv beregner dine priser i DKK, kan det være en god ide at omregne tilbuddets elementer og priser i den valuta, som kunden bruger. På den måde vil kunden bedre kunne forholde sig til tilbuddet.

Kontaktoplysninger

Hvis kunden accepterer tilbuddet, skal det også være nemt for kunden at komme i kontakt med dig. Derfor er det klart at foretrække, at dine kontaktoplysninger fremgår af tilbuddet, og det vil oftest være bedst at skrive det nederst. Kontaktoplysninger kan blot skrives om 'Contact informations'.

Lav et tilbud på engelsk i Debitoor

Hvis du er bruger af Debitoor, behøver du slet ikke at huske, hvad de forskellige ord hedder på engelsk. Du kan nemlig oversætte dine tilbud, fakturaer og andre dokumenter til bl.a. engelsk, hvilket er særligt tidsbesparende.

For at lave et tilbud på engelsk skal du gøre som følgende:

  1. Log ind på din Debitoor konto
  2. Klik på 'Tilbud' ude i højre side og vælg herefter 'Nyt tilbud'
  3. Du vil nu kunne se en tom skabelon, hvor du skal indtaste dine informationer i felterne:

Et billede af Debitoors skabelon til at lave tilbud

Når det er gjort skal du rulle ned til indstillinger, hvor du kan se følgende:

Et billede af et tilbud hvor du kan vælge engelsk og valuta

Her vælger du under sprog 'Engelsk' og efterfølgende den valuta, som du ønsker, at tilbuddet skal beregnes i. For at gøre tilbuddet klar skal du klikke på 'Godkend' og herefter trykke 'Send'.

Amalie
Skrevet af
den 24. juni 2020