Start 2021 med en udvidet 30-dages prøveperiode af Debitoor faktureringsprogram

Alle opslag

Intet CVR-nummer? Du kan stadig sende en faktura

I visse tilfælde kan man sagtens drive en virksomhed uden at have et CVR-nummer. Man kan få et CVR-nummer, hvis man driver en virksomhed, men det er ikke altid en nødvendighed at have et.

Intet CVR-nummer

Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. på en 12-måneders periode, behøver du ikke at anskaffe dig et CVR-nummer. Det virker dog altid mest professionelt over for ens kunder, hvis man har et CVR-nummer. Når man har en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. årligt., har man en mindre ejet personlig virksomhed.

Bare fordi man ikke har et CVR-nummer, betyder det ikke, at man ikke kan sende en faktura.

Hvordan sender man en faktura uden et CVR-nummer?

Når virksomheden ikke har et CVR-nummer, er virksomheden heller ikke momsregistreret. En virksomhed skal nemlig først momsregistreres, når omsætningen er over 50.000 kr. årligt, men har mulighed for at lade sig registrere før alligevel. Normalt set skal der både fremgå et CVR-nummer på fakturaen samt momsbeløb, men uden et CVR-nummer er dette ikke muligt.

Derfor skal virksomheden ikke skrive CVR-nummer på sin faktura og derudover markere momsdelen af fakturaen til '0 kr', da virksomheden jo ikke er momsregistreret.

Send en faktura uden CVR-nummer i Debitoor faktureringsprogram

Som kunde hos Debitoor har du både din virksomheds regnskab og fakturering samlet ét sted. Du har mulighed for at sende dine fakturaer uden, at der fremgår et CVR-nummer eller et momsbeløb. Du fjerner begge ved at gøre følgende:

  1. Log ind på din Debitoor konto
  2. Klik på tandhjulet oppe i højre hjørne og vælg 'Indstillinger'
  3. Hvis du ruller lidt ned på siden, kan du se overskriften 'Moms og registrering'
  4. Her er der et felt, hvor CVR-nummeret normalvis skal udfyldes. Dette felt lader du stå blankt
  5. Ved siden af feltet kan du vælge, om der skal være moms på indtægter og udgifter. Hvis du ikke er momsregistreret, skal du slå det fra
  6. Du er nu helt klar til at sende din faktura afsted i Debitoor faktureringsprogram - også selvom du ikke har et CVR-nummer

Hvorfor er det en god ide at have et CVR-nummer?

Selvom du måske har en lav omsætning og egentlig ikke er forpligtet til at have et CVR-nummer, er der stadig fordele i at have et. For det første virker din virksomhed mere troværdig, hvis du har ladet dig registrere som virksomhed.

For det andet kan du trække dine udgifter fra i SKAT, når du har ladet dig registrere, hvilket er en god ide, når du skal betale skat af din indtægt.

Hvad kræver det at have en registreret virksomhed?

Når du vælger at lade din virksomhed registrere, hvilket gør at du får et CVR-nummer, følger der et vis ansvar med. Alle virksomheder i Danmark er underlagt bogføringsloven, hvilket kræver at alle bilag, fakturaer, indtægter og udgifter gemmes i fem år. Du skal med andre ord kunne bevise alle de poster, der går ind og ud af virksomheden.

Derudover skal du udfylde en udvidet selvangivelse, og du skal udarbejde et årsregnskab så SKAT kan se, hvor stort et overskud virksomheden har lavet. Det beløb der er i overskud skal indtastes i den udvidede selvangivelse.

Amalie
Skrevet af
den 8. august 2019

We value your privacy

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.