Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Abonnement

Abonnement - Hvad er et abonnement?

Et abonnement, er en aftale mellem en virksomhed og en kunde, som sker løbende mod betaling. Der betales for en ydelse eller en vare i den pågældende periode.

Ved brug af Debitoor faktureringsprogram kan du nemt oprette et abonnement til dine kunder. Prøv programmet gratis i 7 dage.

Abonnementer bruges oftest, når ydelsen og prisen, er den samme periode efter periode. Eksempelvis, når man køber en telefon, bliver der oprettet et mobilabonnement. Det er et abonnement, da det er den samme ydelse, man betaler for hver periode til samme pris.

Hvor længe løber et abonnement?

Et abonnement er ikke kun noget, der løber på månedlig basis, selvom det dog, er det mest almindelige. Man kan også oprette et abonnement, der bliver fornyet ugentligt, kvartalsvis eller årligt. Perioden afhænger af, hvad behovet er.

Ved oprettelsen af nogle abonnementer, kan man vælge, hvor ofte man vil betale. Oftest er det billigst at foretage betalingen i større bider - eksempelvis én gang årligt.

Hvordan betaler man for et abonnement?

Det ses ofte, at der forudbetales for et abonnement. Dette gælder eksempelvis, når man betaler for streamingtjenester, abonnerer på blade, eller har et fitness medlemskab. Ved disse tjenester betales der ofte over Betalingsservice, og med et månedligt interval.

Andre gange bliver der udsendt en abonnementsfaktura, som kan betales via normal bankoverførsel, eller over betalingskort.

Hvem kan tilbyde abonnementer?

Virksomheder, som leverer en fast vare til sine kunder måned efter måned eller uge efter uge, kan tilbyde abonnementer.

Lad os tage et eksempel:

Josefine har en virksomhed, som sælger dyrefoder. Hun har en række faste kunder, som køber den samme mængde dyrefoder hver måned, til den samme pris. Hun tilbyder sine kunder, at de kan købe dyrefoder på abonnement, så de automatisk får foderen leveret.

Fordelen ved at tilbyde sine kunder en ydelse eller en vare på abonnement er, at man får en fast indtægt fra den pågældende kunde. Set fra kundens perspektiv er det også en fordel, at de ikke skal ind og genbestille måned efter måned. Istedet sker det automatisk indtil, at en af parterne opsiger aftalen.

Hvordan opretter man et abonnement i Debitoor?

I Debitoor regnskabsprogram har du mulighed for at oprette et abonnement, og sende dine kunder en abonnementsfaktura. Den har samme funktion som en faktura, men du skal ikke bruge tid på at sende den samme faktura, måned efter måned. Det sparer din virksomhed en masse tid, når faktura oplysningerne alligevel er de samme hver gang.

Du kan oprette et abonnement ved at følge disse trin:

  • Log ind på din Debitoor konto
  • Klik på fanen “Fakturaer”
  • Klik på “Abonnementer”
  • Klik på den blå boks: “Nyt abonnement”
  • Nu kan du udfylde detaljerne omkring abonnementet. Du har mulighed for at udsende abonnementer: ugentligt, månedligt, kvartalsvis, årligt eller manuelt taste hyppigheden ind
  • Du kan til hver en tid gå ind og stoppe abonnementet, eller ændre oplysningerne

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.