Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Abonnementsfaktura

Abonnementsfaktura - Hvad er en abonnementsfaktura?

En abonnementsfaktura er en faktura, der bliver sendt til den samme kunde ved faste intervaller og altid indeholder de samme faktura detaljer.

Yder du en service på regulær basis? Du kan opsætte abonnementsfakturaer frem for almindelige fakturaer, hvilket gør at du slipper for at sende den samme faktura igen og igen. Prøv Debitoor gratis i 7 dage.

Ved at opsætte abonnementsfakturaer i Debitoor regnskabsprogram sparer du en masse tid og besvær ved at sende den samme elektroniske faktura til den samme kunde manuelt. Vælg frekvens, start- og stopdato og manuel eller automatisk afsendelse.

Hvad er et abonnement?

Et abonnement er en gensidig aftale, som sædvanligvis strækker sig over en længere, afgrænset periode, mellem kunde og leverandør. Man kan for eksempel tegne abonnement på varer eller ydelser såsom aviser, internet, TV-pakker, osv. Betaling for et abonnement kan både være en forudbetaling og bagudbetaling.

Hvorfor udsteder man en abonnementsfaktura?

En abonnementsfaktura bliver benyttet til at opkræve betaling for en aftale mellem en kunde, og en virksomhed, om kontinuerlig levering af en vare eller ydelse.

Når du opsætter abonnementsfakturaer i Debitoor regnskabsprogram, bliver dine fakturaer automatisk sendt til dine kunder. Du behøver ikke længere at sende rykkere på forfaldne fakturaer, og du slipper for at kopiere den samme faktura hver gang.

Hvem kan udstede en abonnementsfaktura?

Hvis din virksomhed yder en service eller sælger en vare, der bliver faktureret på regulær basis, kan din virksomhed med fordel benytte sig af en abonnementsfaktura.

Virksomheder, som udsteder abonnementsfakturaer, tæller blandt andre:

  • Udlejningsfirmaer (bolig, kontorlokaler, udstyr, osv.)
  • Abonnementsbaserede produkter og ydelser (software, internet, telefon, osv.)
  • Konsulentvirksomheder

Når du opretter en abonnementsfaktura, slipper du for at sende den samme faktura til den samme kunde manuelt. På den måde får du mere tid til at udvikle andre dele af din virksomhed.

Sådan opsætter man en abonnementsfaktura i Debitoor

I Debitoor faktureringsprogram er det nemt at opsætte en abonnementsfaktura. Alt, du behøver at gøre, er at gå til ‘Fakturaer’ og klikke på ‘Abonnement’. Klik dernæst på ‘Nyt abonnement’, og udfyld detaljerne på fakturaen.

opsætning af abonnementsfaktura i Debitoor regnskabsprogram

Du kan også indstille abonnementsfakturaens startdato, frekvens, antal opkrævninger og meget mere.

Når du har lavet din abonnementsfaktura, trykker du på ‘Gem’, og din abonnementsfaktura er klar til at blive sendt til kunden.

Når din abonnementsfaktura er opsat

Når du har opsat din abonnementsfaktura, kan du vælge, om abonnementsfakturaen skal sendes automatisk eller manuelt.

Hvis du får behov for at lave ændringer i abonnementsfakturaen, har du også altid mulighed for at redigere abonnementet. Hvis du for eksempel ændrer prisen på din vare eller ydelse, kan du ændre denne under ‘Abonnement’ ved at klikke på ‘Rediger’.

Skulle du få brug for at stoppe eller sætte en abonnementsfaktura på pause, hvis din kunde for eksempel er på ferie, kan du nemt pause eller stoppe abonnementsfakturaen ved at finde den under ‘Abonnement’ og klikke på ‘Stop’ eller ‘Pause’.

Debitoor og abonnementsfakturaer

Hvis du ofte har brug for at sende den samme faktura til den samme kunde, kan du overveje at opsætte en abonnementsfaktura. Med Debitoor regnskabsprogram er det nemt at opsætte dine abonnementsfakturaer, hvilket giver dig mere tid til at forbedre andre aspekter af din virksomhed.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.