Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Betalingsservice

Betalingsservice - Hvad er betalingsservice?

Betalingsservice er et system, som gør det muligt, at betale regninger automatisk.

Med debitoor regnskabprogram kan du udstede abonnementsfakturaer, som dine kunder kan betale. Prøv Debitoor regnskabsprogram gratis i 7 dage.

Du kan betale dine egne regninger med betalingsservice, eller give dine kunder muligheden.

Hvad er betalingsservice?

Betalingsservice er et system som gør, at regninger kan betales automatisk, frem for at betale ved hjælp af girokort. Hele systemet bliver styret af NETS og PBS, som sikrer, at betalingen foregår sikkert.

Tilmeldingen af regningerne kan foregå således, at betalingen foregår ugentligt, månedligt, halvårligt eller noget helt fjerde.

Hvad er fordelene ved betalingsservice?

Den største fordel ved betalingsservice er, at kunderne ikke skal huske på at betale deres regninger. Som virksomhed er det et klart plus at kunne tilbyde sine kunder PBS-betaling, specielt hvis man benytter sig af abonnementer, og sender abonnementsfakturaer. Dermed glemmer kunderne ikke at betale, og virksomheden får sine penge som planlagt. Virksomheden undgår også at bruge tid på at udsende rykkere, hvis kunden ikke betaler.

Som virksomhed, er det også en god ide at tilmelde ens regninger til betalingsservice. Ved at automatisere de regninger, der er muligt, er det nemmere at styre virksomhedens omkostninger, og vigtigst af alt: man undgår rykkere.

Hvordan kan man få betalingsservice?

For at kunne tilbyde sine kunder betalingsservice, skal virksomheden oprette sig hos NETS.

NETS hjemmeside kan du tilmelde din virksomhed til betalingsservice, eller ændre i allerede oprettede aftaler.

Der er forskellige priser ved brug af betalingsservice, og de varierer alt efter hvilken ydelse virksomheden ønsker. Et overblik over priserne kan ses på betalingsservice’s hjemmeside.

Hvordan ved jeg, om jeg kan betale min regning via betalingsservice?

Der vil på regningen fremgå, om der er mulighed for at tilmelde regningen til betalingsservice. Nogle gange mangler der PBS-oplysninger på en regning på trods af, at der står, at der er mulighed for at lave en PBS-aftale. Dette kan indikere, at der er tale om en virksomhed, som for nyligt har tilmeldt sig.

Du skal bruge 3 tal, når du skal oprette en betalingsservice:

  • Et PBS nr
  • Et db. gr. Nr
  • Et Kundenummer

Hvis disse tal ikke er til at finde på regningen, kan du kontakte betalingsmodtageren.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.