Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Bogholder

Bogholder - Hvad er en bogholder?

En bogholder er en person, der står for at udarbejde regnskabet i en virksomhed.

Med Debitoor regnskabsprogram kan du nemt og hurtigt udarbejde regnskabet i virksomheden og give din bogholder eller revisor adgang.

Hvis man arbejder som bogholder sidder man i et bogholderi, hvor at alt arbejde i forbindelse med regnskabet udføres.

Er man en mindre virksomhed, er det ikke altid, at der er et bogholderi, men der kan sagtens være en bogholder tilknyttet alligevel.

Hvad kan en bogholder hjælpe med?

De opgaver som en bogholder kan varetage er mange, men fælles for dem alle er, at en bogholder varetager opgaver, der er i forbindelse med udarbejdelsen af regnskabet.

En bogholder kan eksempelvis hjælpe med opgaver som:

 • At udarbejde fakturaer og sende dem til kunderne
 • At sende rykkere til de kunder, der ikke betaler
 • At udarbejde løn
 • At tage sig af den daglige bogføring
 • At holde styr på virksomhedens pengestrøm

Helt generelt arbejder bogholderen med den praktiske del af regnskabet, og sørger for at hele regnskabet stemmer overens og, at alle posteringer kommer med.

Kan opgaven ikke løses af en bogholder?

Det er ikke alle regnskabsrelaterede opgaver, som en bogholder kan løse, og i visse tilfælde er det en revisor, der skal kontaktes i stedet.

Man skal kontakte en revisor, hvis man i stedet har brug for rådgivning eller revidering af regnskabet, hvilket er to opgaver som en bogholder ikke har kompetencer til at udføre.

Forskellen på en revisor og en bogholder er også, at en revisor har en længere uddannelse end en bogholder. Den længere uddannelse gør, at revisoren har autoritet til at gennemføre nogle arbejdsopgaver, som en bogholder ikke kan.

Bør jeg ansætte en bogholder?

Det er svært at svare på, om man bør ansætte en bogholder, da der er flere faktorer, som spiller ind. Groft set bør man ansætte en bogholder, hvis det kan give en økonomisk eller tidsmæssig gevinst.

Ved at lade en bogholder udføre arbejdet, er der en større sandsynlighed for, at bogføringen sker korrekt. Hvis der sker fejl i bogføringen, kan det have økonomiske konsekvenser for virksomheden.

For det andet vil det være en god ide at ansætte en bogholder, hvis virksomheden føler, at der bliver brugt for mange arbejdstimer på at udarbejde regnskabet og sendt fakturaer eller rykkere. Det kan være, at man i stedet vil prioritere at sætte penge af til en bogholder, hvis det betyder, at der bliver frigivet nogle timer, som kan bruges på at øge omsætningen i stedet.

De timer, der bliver frigivet ved at lade en bogholder udføre arbejdet, kan også betyde, at virksomhedens ansatte kan få mere fritid.

Man skal her huske, at en bogholder ikke nødvendigvis behøver at arbejde 37 timer ugentligt, men også kan arbejde færre timer. Derfor skal man vurdere, hvor meget bogføringsarbejde man egentlig har brug for hjælp til.

Giv din bogholder adgang til Debitoor regnskabsprogram

Som bruger af Debitoor regnskabsprogram kan du give din bogholder adgang til din konto. Det gør det muligt for både dig og din bogholder at få et indblik i virksomhedens økonomi.

Du giver din bogholder adgang til dit regnskabsprogram ved at følge trinene nedenfor:

 1. Log ind på din Debitoor konto
 2. Klik på ‘Indstillinger’ oppe i højre hjørne
 3. Derefter klik på ‘Konto’
 4. Rul ned til ‘Eksporter data’
 5. Der står her ‘Inviter din revisor’
 6. Klik på ‘Inviter’ ude til højre side
 7. Indtast mailen på din bogholder, og klik på ‘Send’

Din bogholder får tilsendt et link, hvorfra personen kan oprette en gratis bruger og få adgang til virksomhedens regnskab.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.