25% rabat med rabatkoden DECEMBER20
Køb et abonnement før 6. december 2020 og få rabat det første år

Se priser
Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Faktura skabelon

Faktura skabelon - Hvad er en faktura skabelon?

Når man laver en faktura, kan man med fordel benytte sig af en faktura skabelon. En faktura skabelon er et dokument, der i forvejen er sat op som en faktura, og blot skal udfyldes, før den er klar til at blive sendt til kunden.

Ved brug af en faktura skabelon i Debitoor regnskabsprogram kan du nemt og hurtigt lave og sende fakturaer, der repræsenterer din virksomhed, til dine kunder. Debitoor holder styr på hvad fakuraen skal indeholde.

En faktura skabelon hjælper dig med at lette dit arbejde. Med en faktura skabelon slipper du for at starte forfra, hver gang du skal opsætte en ny faktura. En faktura skabelon er nemlig et dokument, der allerede er opsat som en faktura.

Det eneste, du skal gøre for at omdanne din faktura skabelon til en faktura, er at indtaste oplysninger om blandt andet køber, sælger, pris og vare eller ydelse.

Når du har indtastet de nødvendige oplysninger, er fakturaen klar til at blive sendt til kunden.

Hvad indeholder en faktura skabelon?

Der findes uendeligt mange forskellige former for faktura skabeloner - nogle er gratis, andre koster penge. Der er ingen lovmæssige krav til selve faktura skabelonens design og udseende, hvorfor du selv bestemmer, hvordan netop din faktura skabelon skal se ud.

Fælles for faktura skabelonerne af høj kvalitet er, at de indeholder alt, hvad en faktura lovmæssigt bør indeholde:

  • Et kronologisk fakturanummer (1, 2, 3, 4)
  • Fakturaens fakturadato
  • Købers navn og adresse
  • CVR-nummer, navn og adresse på sælger
  • Varebeskrivelse, antal, pris og betalingsbetingelser
  • Valuta
  • Momsbeløb

I Debitoor regnskabsprogram kan du vælge mellem forskellige faktura skabeloner, og du kan tilmed tilpasse dem yderligere ved blandt andet at vælge farve og uploade din virksomheds logo. På den måde får du mulighed for at specialdesigne din faktura, så den på bedst mulige vis repræsenterer din virksomhed.

Hvem bruger en faktura skabelon?

Alle, der sender fakturaer, kan benytte en faktura skabelon. Du kan både bruge en faktura skabelon til at sende fakturaer elektronisk, men du kan også anvende en faktura skabelon, hvis du sender din faktura på anden vis - for eksempel manuelt med posten.

Du kan også bruge Debitoors faktura skabelon til at lave en abonnementsfaktura, hvis du sælger en vare eller yder en service på abonnement, eller hvis du blot sender den samme faktura til den samme modtager ved samme frekvens.

Et godt råd er at bruge den samme faktura skabelon, hver gang du laver og sender en faktura. På den måde sikrer du dig, at din virksomheds image udadtil altid bliver opfattet ens af dine kunder.

Faktura skabelon i Debitoor regnskabsprogram

I Debitoor faktureringsprogram kan du nemt designe og ændre opsætningen på din faktura skabelon. Det samme gør sig gældende, når du skriver et tilbud og laver en kreditnota. Vælg mellem forskellige standardskabeloner, som du frit kan ændre i, så de repræsenterer din virksomhed bedst muligt.

Du kan også downloade vores gratis faktura skabelon til Word og til Excel.