Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Faktureringsprogram

Faktureringsprogram - Hvad er et faktureringsprogram?

Et faktureringsprogram er et program, som hjælper dig med at lave og sende fakturaer.

Brug Debitoor som faktureringsprogram og oplev, at fakturering bliver nemmere end nogensinde før. Prøv gratis i 7 dage.

Det er efterhånden meget almindeligt, at virksomheder benytter et online faktureringsprogram i stedet for et faktureringsprogram, der er installeret på computeren.

Hvorfor gøre brug af et faktureringsprogram?

Et faktureringsprogram kan hjælpe dig med at sende fakturaer til dine kunder. For at modtage betaling fra dine kunder er du nødt til at sende dem en faktura, hvor de kan se, hvad og hvor meget de køber af en vis vare eller ydelse. I et faktureringsprogram får du et bedre overblik over, hvilke fakturaer du har sendt, hvilke der er betalt og andre praktiske informationer.

Mange benytter et faktureringsprogram af den simple grund, at det er nemmere og hurtigere end at lave fakturaer på anden vis. Ved at gøre brug af et faktureringsprogram, som Debitoor, vil du blot skulle udfylde en fakturaskabelon, og dermed ikke bekymre dig om, hvorvidt fakturaen overholder kravene eller ej.

Faktureringsprogram laver færre fejl

I og med at man blot skal udfylde en fakturaskabelon, betyder det, at der bliver lavet færre fejl. Felterne, der skal udfyldes, står der allerede, og der sker derfor ikke den fejl, at en oplysning mangler.

På alle fakturaer skal der være et fakturanummer, og det nummer opdateres automatisk i de fleste faktureringsprogrammer på markedet. Det gør det meget nemmere, da man derfor ikke hele tiden skal huske på, hvad det forrige fakturanummer var.

En typisk fejl mange laver, når de skriver en faktura, kan være at det totale beløb ikke er korrekt. Hvis der er mange varer eller ydelser på en faktura, kan det samlede beløb en gang imellem være forkert, hvis man har tastet et forkert tal ind på lommeregneren.

Det kan have store konsekvenser, da du enten kan bede kunden om for mange eller for få penge - og ingen af delene er ideelle for nogen af jer. Faktureringsprogrammer regner selv den samlede sum ud og sørger også for at beregne den samlede moms.

Faktureringsprogram gør processen hurtigere og nemmere

Den anden fordel, som går ud på, at det er hurtigere og nemmere, er en af de største grunde til, at virksomheder vælger at benytte et faktureringsprogram. Når man som sagt gør brug af et faktureringsprogram, vil der være en fakturaskabelon, som du blot skal udfylde. Debitoor har også sådan en fakturaskabelon, som ser ud som nedenstående.

Billede af Debitoors fakturaskabelon

Når skabelonen er udfyldt med information på kunden, og de varer der sælges, er fakturaen klar til at blive sendt. Det smarte er her, at fakturaen kan sendes direkte til kunden uden, at fakturaen skal vedhæftes i et separat mailprogram. Så snart fakturaen er færdig indtastes kundens mail, og bliver derefter sendt på blot et par sekunder.

Hvordan vælger jeg et faktureringsprogram?

Det vigtige, når man skal vælge et faktureringsprogram, er at man føler sig tryg ved det. For det andet skal man også vide, hvad man helt præcis forventer af et faktureringsprogram. Visse programmer tilbyder helt simple løsninger imens, at andre tilbyder mere end blot et faktureringsprogram.

Det ses nemlig oftere og oftere, at dem som laver faktureringsprogrammer også inkluderer et regnskabsprogram, hvilket er en stor fordel, hvis du vil have regnskab og fakturering samlet et sted.

Gør dig selv en tjeneste: se hvad der er på markedet, og vælg derefter et program du elsker.

Debitoor som faktureringsprogram

Hvis du overvejer at bruge Debitoor som dit kommende faktureringsprogram, kan vi kort opridse de bedste ting, ved programmet. Du får som sagt en fakturaskabelon, så du nemt og hurtigt kan sende en faktura afsted.

Fakturaen kan du sende internt i vores program, og hvis kunden ikke betaler inden for betalingsfrist, kan du nemt og hurtigt oprette en rykker.

Er du mere kreativ, har du mulighed for at lade dine fakturaer afspejle din virksomhed, da programmet giver dig mulighed for at designe fakturaerne på den måde, som du vil have det.

I og med at Debitoor faktureringsprogram samtidig er et regnskabsprogram kan du få adgang til din momsrapport, samlede omsætning, balanceopgørelse og mange andre ting, der vil gøre dit liv som selvstændig meget nemmere.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.