Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Økonomisystem

Økonomisystem - Hvad er et økonomisystem?

Et økonomisystem er et system, hvor man kan holde styr på virksomhedens regnskab.

Debitoor Regnskabsprogram er et økonomisystem, der ligger i skyen, og du kan styre din virksomheds økonomi og fakturering direkte i Debitoor. Du kan prøve økonomisystemet gratis i 7 dage.

Debitoor er et økonomisystem til små virksomheder, der ikke har en kæmpe omsætning eller mange fakturaer dagligt. Det er et simpelt system, der gør det nemt og overskueligt at lave regnskab, også selvom man ikke er uddannet inden for økonomi eller regnskab.

Hvad indeholder et økonomisystem?

Et økonomisystem er også bedre kendt som et regnskabsprogram, bogføringsprogram eller et faktureringsprogram - alle dækker mere eller mindre over det samme indhold i systemet.

Det er lidt forskelligt, hvad et økonomisystem indeholder, da det afhænger af selve programmet. Dog er det ofte sådan, at der er et integreret faktureringsprogram, så det er muligt at sende fakturaer, tilbud og lignende dokumenter.

Derudover vil der også være en sektion, hvor du kan oprette virksomhedens udgifter eller andre indtægter, der ikke er direkte forbundet til fakturaerne. Udover det kan der også være adgang til forskellige økonomiske rapporter, hvilket eksempelvis gør det nemmere at indberette moms osv.

Online og offline økonomisystem

Et økonomisystem kan både være tilgængeligt online og offline. Et offline økonomisystem vil oftest være installeret på én enhed, og det er så fra den ene enhed, at al økonomi i virksomheden kan tilgås. Her vil man oftest betale et engangsbeløb, og så har man adgang til systemet ubegrænset.

Ved et offline økonomisystem så ligger al data på den ene enhed, og der er altså ikke mulighed for at arbejde på tværs af enheder, da dataen ikke vil være synkroniseret på tværs. Her betaler man oftest en månedlig eller årlig pris for at have adgang til programmet.

Modsat er et online økonomisystem et system, der kan tilgås fra utallige enheder, da det hele bliver lagret online i skyen. Typisk vil der være de samme funktioner som ved et offline økonomisystem, men i et online økonomisystem så vil det hele have en backup, så hvis der sker noget med én computer, så skader det ikke dataen.

Det kan dog ske med et offline økonomisystem, da det her kun er installeret på én computer, og man er hermed ikke sikret mod tekniske nedbrud.

Fordele og ulemper ved økonomisystem

Der er fordele og ulemper ved de fleste økonomisystemer, men langt de fleste fordele vil gå til de online økonomisystemer, da de oftest har højere sikkerhed, da dataen bliver opbevaret i skyen kontra opbevaret på en enkelt enhed.

Der er også den fordel, at programmet kan tilgås fra flere enheder, og flere økonomisystemer har også gjort det muligt at bruge mobilen til at tilgå systemet.

Der er som sådan ikke de helt store ulemper ved et økonomisystem, da det for mange er en rigtig god løsning. Dog er det sådan, at hvis man ikke er så ferm med computer, så kan det godt blive en udfordring at arbejde i et økonomisystem, der ligger på computeren - særligt hvis man før har været vant til at lave regnskab i hånden.

Det er dog de færreste, der ikke kan bruge et online eller offline økonomisystem, da de fleste er dem er forholdsvist intuitive og altså nemme at bruge.

Debitoor som økonomisystem

Debitoor er et økonomisystem, der kombinerer både bogføring, regnskab og fakturering i ét online økonomisystem. Systemet er til dig, der driver en mindre eller mellemstor virksomhed, og som gerne vil have et program, hvor du nemt kan klare dit regnskab.

Alt efter hvilken plan du vælger, så har du adgang til en række forskellige ting. Du kan blandt andet sende fakturaer, tilbud, følgesedler og kreditnotaer til dine kunder i forbindelse med et salg. Derudover kan du oprette alle dine udgifter og samtidig holde styr på fradrag.

Sidst men ikke mindst kan du også tilgå en momsrapport, resultatopgørelse og en balanceopgørelse så du er helt sikker på, hvad du skal betale/ikke betale i moms, hvad du har af aktiver og passiver, og hvordan resultatet i din virksomhed er.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.