Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Regning

Regning - Hvad er en regning?

En regning er et dokument, der kræver betaling for et produkt eller ydelse.

Med Debitoor regnskabsprogram kan du nemt oprette en regning, bedre kendt som faktura, og følge med i, om den bliver betalt.

Regninger er noget, der ofte bliver brugt af leverandører af et produkt, eller en ydelse. Den indeholder den information, som kunden har brug for, for at foretage en betaling, og går ofte under navnet faktura.

Hvad skal en regning indeholde?

Når man skal udforme en regning, er det vigtigt, at regningen opfylder følgende krav:

 • Fakturadato
 • Fakturanummer
 • Sælgers navn
 • Sælgers adresse
 • Sælgers CVR nummer
 • Købers navn
 • Købers adresse
 • Evt. EU momsregistreringsnummer, hvis køber er fra EU.
 • Varens beskrivelse
 • Vare antal
 • Varens pris
 • Beløbet eksklusiv moms

Det kan lyde af mange ting at huske på, når man sidder og skal sende en regning. Som bruger af Debitoor regnskabsprogram, indgår disse krav automatisk, og du skal blot udfylde felterne. På den måde sikrer du dig, at regningen overholder kravene.

Der er intet krav til regningens udseende, så man kan ændre layoutet, så det passer til ens virksomhed.

Skal regninger gemmes?

Alle virksomheder er forpligtet til at bogføre efter bogføringsloven, hvilket betyder, at regninger og andre bilag skal opbevares i 5 år. Dette kan gøres enten i papirform eller elektronisk.

Hvordan laver man en regning i Debitoor?

Debitoor er lavet med omtanke for mindre virksomheder, freelancere og iværksættere, der gerne vil gøre bogføringen nemmere. For at oprette en regning på Debitoor skal du følge disse trin:

 1. Opret en konto på Debitoor.dk
 2. Klik på fanen “Fakturaer”
 3. Klik på boksen “Ny faktura”
 4. Udfyld alle felter
 5. Tryk på boksen “Godkendt”
 6. Regningen er nu klar til kunden

Efter trin 4, har man mulighed for at skifte design på sin regning. Det kan gøres ved at klikke på “Mere”, og vælge muligheden “Skift design”.

Fra tilbud til regning

Mange virksomheder udsender tilbud til en eventuel køber således, at kunden kan se, hvad en specifik ydelse, eller vare, vil koste. Det er vigtigt, hvis en køber acceptere tilbuddet, at aftalerne fra tilbuddet, også fremgår i regningen. Det betyder altså, at der ikke må ændres i f.eks. varens pris.

For at undgå ændringer, kan virksomheder nemt konvertere et tilbud til en regning med Debitoor regnskabsprogram.

Debitoor og regning

Du får nem adgang til at oprette regninger, og du får muligheden for at konvertere tilbud til en regning med ét enkelt klik. Du kan oprette en regning fra din telefon, tablet eller via din computer, og skræddersy den, så den repræsenterer din virksomhed bedst muligt. Der er 7 dage gratis prøve, så du har en god mulighed for at afprøve programmet.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.