Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Tilbud

Tilbud - Hvad er et tilbud?

Et tilbud er et dokument, som en sælger sender til en køber for at tilbyde varer eller ydelser til en bestemt pris under bestemte forhold.

Lav et godt tilbud på under 1 minut, send tilbuddet til kunden og få en notifikation, når kunden åbner og læser dit tilbud. Alt sammen tilgængeligt i Debitoor regnskabsprogram.

Inden en vare eller ydelse bliver købt, sender sælger et tilbud til potentielle købere for at informere om pris, detaljer og betingelser for den efterspurgte vare/ydelse.

Tilbud er typisk ikke juridisk bindende, medmindre tilbuddet er en del af en officiel kontrakt. Dog forpligter kunden sig til et salg til en bestemt pris, hvis kunden accepterer et tilbud.

Hvad indeholder et tilbud?

Ulig en faktura, som skal overholde regler og restriktioner, er der kun få regler for, hvad et tilbud skal indeholde. Dog hjælper de følgende detaljer potentielle kunder til at forstå tilbuddets indhold, inden de takker ja til tilbuddet:

  1. Pris: Dit tilbud bør altid indeholde prisen på den solgte vare eller en ydet service. Denne pris kan være efterfulgt af en beskrivelse af, hvad den endelig pris udgøres af inklusiv arbejdstimer, materialer og moms.
  2. En udløbsdato: Alle tilbud, du sender, bør indikere, hvornår tilbuddet er gældende fra og til. På den måde ved kunden, hvornår tilbuddet senest skal accepteres eller afvises.
  3. Kontaktinformationer: Ligesom på en faktura bør din virksomheds kontaktinformationer og betalingsbetingelser være angivet på dit tilbud.

Du kan med fordel også inkludere en vurdering af, hvor længe et projekt tager at udføre, eller hvor længe det tager at levere en vare.

Hvornår benytter man tilbud?

For mange iværksættere, små virksomheder og freelancere går et tilbud forud for et reelt salg. Et tilbud bliver normalt sendt på forespørgsel fra en kunde, som ønsker at vide mere om bestemte varer eller ydelser, inden kunden bestemmer sig for at købe.

Tilbud bliver typisk benyttet, når det efterspurgte stykke arbejde består af bestemte detaljer (tid, arbejdskraft, materialer, etc.), og omkostningerne er nogenlunde faste.

Nogle virksomheder benytter sig slet ikke af fakturaer, fordi de simpelthen ikke kan give en fast pris på deres varer eller ydelser. Derfor giver disse virksomheder typisk en ikke-bindende vurdering af, hvad det efterspurgte arbejde sandsynligvis vil koste - altså et tilbud.

Tilbud eller proformafaktura?

En proformafaktura er en uofficiel faktura, som bliver sendt til kunden, inden de sidste detaljer omkring et salg er på plads. En proformafaktura bliver typisk benyttet i samme stadie af salget som et tilbud, men tilbud og proformafakturaer tjener forskellige formål:

  • Et tilbud bliver normalt sendt til en kunde, der efterspørger flere detaljer om en vare eller en ydelse.

  • En proformafaktura bliver derimod sendt til en kunde, som har godkendt et tilbud, men endnu ikke kan få tilsendt en faktura, fordi sælger mangler at udforme salgets sidste detaljer.

En proformafaktura og et tilbud har det til fælles, at man anbefaler at udstede et tilbud eller en proformafaktura, inden et salg bliver gennemført, for at undgå misforståelser om salgets omfang og detaljer.

Derudover er hverken en proformafaktura eller et tilbud en bindende aftale mellem køber og sælger. Derfor er køber ikke forpligtet til at betale det angivne beløb på en proformafaktura eller et tilbud, før dokumenterne bliver omdannet til en officiel faktura.

Af samme årsag kan man heller ikke bogføre et tilbud eller en proformafaktura.

Tilbud i Debitoor faktureringsprogram

Med faktureringsprogrammet kan du speciallave tilbud ved hjælp af forskellige designs, skrifttyper og farver. Du kan endda vedhæfte filer for at give dine kunder flere informationer om de produkter og ydelser, du tilbyder.

Du opretter et tilbud i Debitoor regnskabsprogram således:

  1. Log ind på din konto
  2. Tryk på fanen "Tilbud" øverst
  3. Tryk på den blå rubrik "Nyt tilbud"
  4. Herefter udfylder du de relevante oplysninger

Sådan laver du et tilbud i Debitoor

Når du har sendt tilbuddet, får du besked, når kunden åbner eller accepterer tilbuddet. Derefter kan du med enkelte klik omdanne et tilbud til en faktura.

Vi værdsætter dit privatliv

Når du tilgår denne hjemmeside, eller bruger nogen af vores mobile apps, indsamler vi muligvis informationer såsom standard detaljer og identifikationer for at bruge det til marketing eller statistiske formål. Du kan give samtykke til disse formål ved at angive dine preferencer nedenfor. Hvis du foretrækker at fravælge dette, kan du alternativt nægte at give samtykke. Vær venligst opmærksom på at noget information stadig kan blive tilbageholdt af din browser, da det er krævende for, at siden kan fungere.