Få 25% rabat på alle planer det første år, når du køber et abonnement inden 27. september 2020.

Brug rabatkoden:SEPTEMBER20

Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Udgående moms

Udgående moms - Hvad er udgående moms?

Udgående moms, også kaldes salgsmoms, er den moms, der er pålagt en vare eller ydelse, som en virksomhed sælger.

Hold løbende styr på din moms i momsrapporten og indberet med få klik din moms til SKAT.

Udover udgående moms findes der også indgående moms. Udgående moms går, som sagt, under navnet salgsmoms, og indgående moms går under navnet købsmoms.

Hvornår betaler man udgående moms?

Som udgangspunkt skal du, som virksomhed, opkræve moms, hvis du sælger en vare eller ydelse inden for landets grænser. Det er vigtigt at vide, om man sælger en vare eller en ydelse, og om man sælger indenfor eller udenfor Danmark. Der er dog visse varer, der ikke er momspligtige, og det er eksempelvis forsikringer og flyrejser.

En god ide er derfor at undersøge, om de varer eller ydelser man sælger er momspligtige. Du kan bl.a. tjekke, hvilke varer og ydelser det omfatter på SKAT’s hjemmeside.

Hvornår betaler man ikke udgående moms?

Som udgangspunkt skal du ikke opkræve moms, når du sælger til udlandet. Du skal derfor ikke opkræve dansk moms, når du sender en faktura til udlandet. Det foregår oftest sådan, at kunden selv er ansvarlig for at beregne og indberette den pågældende moms. Når kunden selv er ansvarlig, kaldes det omvendt betalingspligt.

Hvad er momsafregning?

En virksomhed, som er momsregistreret, skal lave en momsafregning og altså udregne om de skylder moms, eller om de skal have moms tilbage fra SKAT. For at beregne dette skal man tage forskellen mellem den indgående moms (købsmoms) og den udgående moms (salgsmoms). Det er sådan, at hvis en virksomhed har mere indgående moms end udgående, så skylder virksomheden moms til SKAT. Man kan se det på den måde, at indgående moms er en udgift, hvor at udgående moms er en indtægt.

Debitoor og udgående moms

Har du heller ikke styr på, hvor meget indgående og udgående moms der er i din virksomhed? Så kan du nemt få et overblik over dette i Debitoor regnskabsprogram. Udover et bedre overblik kan du i programmet nemt indberette moms og følge med i din momsrapport løbende.