Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Indbetaling

Indbetaling - Hvad er en indbetaling?

En indbetaling er en overførsel af penge fra én konto til en anden konto.

Hvis du driver en virksomhed, er der en masse betalinger, der går ind og ud af din konto. Få styr på indtægter og udgifter med Debitoor Regnskabsprogram.

Der findes flere former for indbetaling, men i bund og grund handler det altid om en overførsel af penge. Den overførsel kan både være fra privatpersoner eller virksomheder til privatpersoner eller virksomheder.

Derudover kan man også lave en indbetaling til de offentlige institutioner, ligesom at man kan få en indbetaling fra dem. Modsat en indbetaling kan man også lave en udbetaling, som indebærer at man bruger pengene og ikke blot flytter dem. Derfor er en indbetaling også en udbetaling.

Indbetaling af moms

Som virksomhed skal man betale moms enten hver måned, hvert kvartal eller hvert halve år alt efter, hvor stor en omsætning virksomheden har. Når momsen skal betales til skat, så hedder den overførsel for en indbetaling af moms.

For at vide hvor meget man skal indbetale af moms, skal man have styr på indtægterne og udgifterne i virksomheden. Når du sælger en vare eller ydelse, så hedder den moms for udgående moms, og momsen hedder indgående moms, når man køber noget i virksomheden.

Ved at kende til sin udgående og indgående moms så kan man beregne, om man skal betale moms, eller om man skal modtage moms. Oftest vil det være sådan, at virksomheder skylder moms, og derefter skal virksomheden lave en indbetaling af moms.

Indbetaling af en faktura til en virksomhed

Hvis du har modtaget en faktura, så skal du betale det beløb, der er angivet på fakturaen. Du skal med andre ord lave en indbetaling af beløbet til den virksomhed, som du har købt noget fra.

Hvornår man skal betale fakturaen afhænger af, hvad der står angivet på fakturaen. På fakturaen skal der stå en forfaldsdato, som er den dato, hvor fakturaen senest skal være betalt. Derfor er det vigtigt, at man som virksomhed eller privatperson læser fakturaen grundigt, så man laver sin indbetaling til tiden.

Hvis man ikke indbetaler til virksomheden inden forfaldsdatoen, så kan virksomheden sende en rykker, og det kan blive en dyrere regning, end man først skulle have betalt.

Indbetaling af selskabsskat

Når man vil starte et anpartsselskab eller et aktieselskab, er der et kapitalkrav til, hvor mange penge der skal skydes i virksomheden, for at det kan oprettes. Når man opretter et aktieselskab er kapitalkravet 400.000 kr. og ved anpartsselskaber er kravet 40.000 kr.

Indbetalingen skal ske til virksomhedens egen konto, hvis indbetalingen består af kontanter. Det er også muligt at skyde andre værdier ind i virksomheden, men det bør man tale med en revisor om først.

Debitoor og indbetaling

Debitoor er et regnskabsprogram til små virksomheder, der ønsker at gøre bogføring og fakturering til noget nemt og intuitivt. Med Debitoor kan du som virksomhed holde styr på alle dine indbetalinger og udbetalinger, så du ved, hvor pengene forsvinder hen, og hvor mange der kommer igen.

Udover det så fungerer Debitoor også som et faktureringsprogram, så du kan sende fakturaer, tilbud og andre dokumenter til dine kunder, når der skal ske en betaling.

Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp