Debitoor blog

Få nyheder, hacks, og gode råd fra Debitoor-universet forklaret på en enkel måde

Lav regnskab med din medarbejder

Skrevet af AmalieAmalie, 9 Juli 2019

Din virksomhed vokser, du har ansat en medarbejder, og i deler nu arbejdsbyrden. I deler det tunge læs, der følger med at være selvstændig, og det betyder også, at i er to, der skal have indblik i regnskabet. En fordel kan være, at den nye medarbejder har delvis eller fuld indblik i regnskabet.

En medarbejder der har fået adgang til Debitoor regnskabsprogram

... fortsæt med at læse: Lav regnskab med din medarbejder

Gør brug af kortbetaling i din virksomhed

Skrevet af AmalieAmalie, 9 Juli 2019

Ejer du en butik, eller en virksomhed, hvor du ofte er face to face med kunderne, kan det være en god ide at tilbyde betaling på stedet. Du gør betaling nemmere og hurtigere, for både dig og dine kunder, ved at kunne tilbyde dine kunder kortbetaling.

Mand der bruger SumUp kortbetaling i sin virksomhed

På nuværende tidspunkt er du måske bekendt med, hvor stor en udfordring det kan være, hvis du kun kan tage imod kontanter i din butik, og hermed ikke tilbyder kortbetaling. Du kan endda have mistet en del kunder bare fordi, at kontanter ikke er så stor en del af vores samfund mere. Derfor ser mange en stor fordel i at tilbyde kortbetaling i deres butik eller virksomhed.

... fortsæt med at læse: Gør brug af kortbetaling i din virksomhed

Faktura vs. abonnementsfaktura - Hvornår bruges det ene fremfor det andet?

Skrevet af AmalieAmalie, 8 Juli 2019

I nogle virksomheder bliver der leveret en vare, eller en ydelse, igen og igen til den samme kunde. Prisen for varen, og ydelse, er den samme, hvilket vil sige at fakturaen ser ens ud gang efter gang.

En faktura eller en abonnementsfaktura i debitoor fakuteringsprogram

Det kan være en fordel at oprette en abonnementsfaktura i Debitoor regnskabprogram, hvis den samme kunde faktureres, for samme beløb med samme interval. Hvis indholdet i fakturaen er forskellig fra gang til gang, gør man ikke brug af en abonnementsfaktura.

... fortsæt med at læse: Faktura vs. abonnementsfaktura - Hvornår bruges det ene fremfor det andet?

Fakturering for rengøringsvirksomheder

Skrevet af AmalieAmalie, 8 Juli 2019

Hvis du arbejder i rengøringsbranchen ved du, at hver dag aldrig er ens. Du har måske en masse forskellige kunder, nogen trofaste og andre som ringer en gang imellem, når det trænger til en grundig rengøring.

fakturering i en rengoeringsvirksomhed

Om du har faste kunder, eller kunder der springer til og fra, er det enormt vigtigt, at du har styr på faktureringen og regnskabet i din virksomhed.

... fortsæt med at læse: Fakturering for rengøringsvirksomheder

Hvornår skal jeg sende en faktura frem for at give en kvittering?

Skrevet af AmalieAmalie, 4 Juli 2019

Du kender det nok. Du står i en butik, du har købt en vare, og med dig har du fået varen og en kvittering. På kvitteringen kan du se, hvad du har købt, beløbet du har købt for og andre oplysninger. Alt i alt er det en forenklet faktura, du står med i hånden. Men hvad er forskellen egentlig på en faktura og en kvittering, og hvornår skal man sende en faktura til sin kunde frem for at give dem en kvittering? Det kan du blive klogere på, ved at læse med her.

Kvinde der handler i en butik og faar en kvittering med i stedet for en faktura

Som udgangspunkt er det oftest butiksejere, der gør brug af kvitteringer, da købet sker på stedet og beløber er ikke så højt. Er man derimod freelancer og leverer en vare eller ydelse efter noget tid, er det fakturaen, der er mest udbredt.

... fortsæt med at læse: Hvornår skal jeg sende en faktura frem for at give en kvittering?

Hvordan ansætter jeg en medarbejder?

Skrevet af AmalieAmalie, 2 Juli 2019

Der er en masse virksomheder, der dagligt ansætter nye personer. Det kan være, at virksomheden har vækstet, så der er brug for et par ekstra sæt hænder eller fordi, at ejeren selv vil have mere fritid. Lige meget hvad grunden er, er det vigtigt at vide, hvordan det foregår, når man skal ansætte en ny medarbejder.

Ansættelse af en medarbejder i en mindre virksomhed

Der er én ting, du skal gøre før, du kan ansætte en medarbejder. Du skal, som det første, registrere dig som arbejdsgiver hos SKAT. Før dette er gjort, kan du ikke ansætte nogen. Efter det er gjort, kan du gå igang med selve rekrutteringsprocessen.

... fortsæt med at læse: Hvordan ansætter jeg en medarbejder?

Fakturering for personlige trænere

Skrevet af AmalieAmalie, 22 Juni 2019

I arbejdet som personlig træner hjælper du dine klienter med at komme i deres livs form. Du giver dem værktøjer, som de kan arbejde med, og du presser dem til deres yderste. Hvad mange personlige trænere glemmer er, at en virksomhed ikke kan drives af passionen for personlig træning alene.

En personlig træner og hans kunde

Som personlig træner er det også vigtigt, at du har styr på din virksomheds økonomi. For hvis du ikke har det, kan konsekvenserne for din virksomhed være så store, at du på sigt må opgive drømmen om at være selvstændig. En god ide kan være at samle både fakturering og regnskab i ét online regnskabsprogram, da det kan have mange fordele.

... fortsæt med at læse: Fakturering for personlige trænere

Et kontantløst samfund - Hvordan takler du det?

Skrevet af AmalieAmalie, 20 Juni 2019

I takt med at alt nu om dags foregår online, bruges der også færre kontater. I takt med at Mobilepay og Applepay er stormet frem, har tjenesterne været med til at fjerne kontanter fra gadebilledet. De fleste har ikke længere kontanter liggende, da vi istedet bruger vores dankort til at betale. Det er nemlig det såkaldte "kontantløse samfund", vi bevæger os hen imod.

Hvordan takler du det kontantloese samfund

Det kontantløse samfund er kommet for at blive, så hvordan kan du som virksomhedsejer holde trit med udviklingen, og stadig sørge for at din virksomhed overlever? Det emne vil vi komme ind på i denne artikel, så du forhåbentlig kan være modtage betaling mange år endnu.

... fortsæt med at læse: Et kontantløst samfund - Hvordan takler du det?

Kom godt fra start med et online regnskabsprogram

Skrevet af AmalieAmalie, 20 Juni 2019

Du har taget springet og er nu blevet selvstændig. Måske har du stadig et job ved siden af, men du er fast besluttet på at drive din egen virksomhed.

Der er mange ting, du kan gøre for at komme godt fra start, men en af dem er at beslutte, hvordan du vil styre dit regnskab. Flere og flere selvstændige dropper den gamle bogføring og benytter istedet et online regnskabsprogram. Mange samler også deres regnskab i et program, hvorfra de samtidig kan fakturere deres kunder - det gør det nemmere for dem, da alt er samlet.

selvstændig der bruger et online regnskabsprogram når der skal sendes fakturaer

Et godt råd til nye selvstændige er, at man skal være gode venner med sit regnskab og ofte tjekke op på det. Det kan umiddelbart lyde krævende, men det er det slet ikke!

... fortsæt med at læse: Kom godt fra start med et online regnskabsprogram

Hvad kan Debitoors app?

Skrevet af AmalieAmalie, 11 Juni 2019

Som du nok har fundet ud af, har Debitoor udviklet en app til både iPhone og Android. Appen gør det muligt for dig at have hele dit regnskab og alle dine fakturaer med på farten. Alle de ændringer du foretager på din laptop ændres automatisk også i din app.

Du kan oprette en udgift, et tilbud og en faktura i Debitoors app

Debitoors app har mange funktioner, og du kan selv gå på opdagelse i den efter, at du har hentet den ned. Vi vil gennemgå enkelte af de funktioner, der gør dit liv som selvstændig meget nemmere.

... fortsæt med at læse: Hvad kan Debitoors app?