Debitoor Blog

Opdateringer fra Debitoor universet

Amalie

Hvordan laver man et tilbud på engelsk?

Det er ikke sikkert, at du kun har danske kunder, eller har kunder der taler dansk. Hvis begge parter skal kunne forstå tilbuddet, kan det være nemmest at skrive tilbuddet på engelsk.

Et billede af et tilbud på engelsk

Der er en stor fordel at skrive et tilbud på det sprog, som kunden bedst behersker, eller et som i kan være fælles om. Denne artikel er til dig, der ikke ved, hvordan du skal skrive et tilbud på engelsk, og til dig der er bruger af Debitoor.

Det er nemlig sådan, at hvis du bruger Debitoor til at føre regnskab, kan du nemt og hurtigt sende et tilbud på engelsk, men mere om det senere.

Amalie

Sådan undgår du de mest hyppige faktureringsfejl

Fakturaer er alfa omega, det da det fakturaens opgave at opkræve de beløb, der skal betales. Det er derfor vigtigt, at der er styr på fakturaen fra start til slut, så den fakturerede kunde sidder tilbage med et godt indtryk.

Et billede af de mest hyppige fejl

Ved at bruge et ordentligt faktureringsprogram er du allerede kommet langt imod at eliminere de fejl, der opstår oftest i forbindelse med fakturering. Et faktureringsprogram kan desværre ikke hjælpe med det hele, men vi vil nu give dig et indblik i, hvilke fejl du kan og bør undgå.

Amalie

De forskellige typer faktureringsprogrammer

Et faktureringsprogram er ikke bare et faktureringsprogram, selvom at det godt kan virke sådan. Der findes flere forskellige faktureringsprogrammer, som alle opfylder nogle forskellige behov. Vi har i denne artikel, samlet de typer faktureringsprogrammer der er, så du kan vælge det rigtige til din virksomhed.

Der er mange faktureringsprogrammer

Faktureringsprogrammer gør det nemmere at sende og lave fakturaer, tilbud, følgesedler og andre vigtige dokumenter. Dog er der flere og flere faktureringsprogrammer, der også gør det muligt at holde styr på udgifter og indtægter samt se regnskabsrapporter.

Nogle faktureringsprogrammer installeres på en enkelt enhed, eksempelvis en computer, hvor at andre faktureringsprogrammer ligger i skyen, hvilket gør det muligt at tilgå programmet fra flere enheder. Der er fordele og ulemper ved de fleste faktureringsprogrammer, og derfor vil vi nu gå igennem dem.

Amalie

Sådan får du en investor

Det kan være frustrerende, hvis du driver en virksomhed, der har gode tal, men som blot mangler det sidste spark før, at virksomheden virkelig kan tage fart. Du har brug for en investor, men er ikke sikker på, hvordan du får en.

En dame der fremlægger foran en investor

Der er så mange iværksættere, der rigtig gerne vil igennem nåleøjet og modtage en stor investering fra de helt store investorer. Vejen dertil er dog ikke helt nem, men vi har samlet alt, du bør vide, når du skal søge om kapital fra en investor. Hvis du har set DR's program 'Løvens Hule', ved du udmærket, hvor mange krav der stilles til en virksomhed, der gerne vil modtage en investering.

Før du går i gang på jagten efter en investor, er det vigtigt, at dig og din virksomhed er klar til det. Det fleste investerer først i en virksomhed, hvis den virksomhed har været i gang i et stykke tid, og altså ikke en virksomhed der lige er startet sidste måned. Hvis virksomheden er nogenlunde veletableret kan jagten begynde!

Amalie

Hold et godt videomøde

Det kan umiddelbart lyde simpelt at afholde et videomøde med kunder eller leverandører, og nogle tror måske, at det bare er at åbne computeren, tænde for kameraet og starte med at snakke. Det er det i bund og grund også, men der er en række ting, man kan gøre for at forbedre mødet både før og under mødet.

Et billede af en kvinde der holder et godt videomøde

Hvis der er noget, vi har lært under coronatiden, så er det, at rigtig mange ting kan klares over et videomøde. For nogle virksomheder har videomøder længe præget dagsordenen, men for andre var det et helt nyt felt, de har skulle lære at kende.

Vi har samlet de bedste råd til dig, der ikke ved så meget om videomøder og gerne vil have lidt hjælp, men også til dig der bare gerne vil lære mere!

Amalie

Hvilket skattekort skal man bruge som selvstændig?

Som selvstændig erhvervsdrivende er der mange ting, der skal holdes styr på, og en af de ting er, hvordan man betaler den korrekte skat. For at finde hoved og hale i det med skattekort, har vi skrevet denne artikel, der gør dig klogere på, hvilket skattekort du skal bruge som selvstændig.

En dame der er i tvivl om hvilket skattekort hun skal bruge som selvstændig

I Danmark har vi tre forskellige skattekort, der tilsammen udgør det samlede skattekort. De tre skattekort er: frikort, hovedkort og bikort. Hver af kortene bruges i forskellige situationer, og det er vigtigt, at man har styr på, hvornår det ene kort bruges frem for det andet.

Mange af vores brugere arbejder fuldtid som selvstændig, imens at andre har et andet job ved siden af. Derfor vil vi i denne artikel skelne mellem to typer selvstændige...

Amalie

Hvad er reglerne for rykkergebyr?

Det er desværre ikke altid, at kunder betaler til tiden, og derfor kan det være nødvendigt at sende en rykker. Man har som virksomhed mulighed for at tilskrive et rykkergebyr, men der er visse regler, man skal overholde. Vi guider dig igennem reglerne, og hvordan du kan tilskrive rykkergebyrer i Debitoor.

Billede af en faktura der skal have en rykker med et rykkergebyr

Virksomheder kan ikke selv bestemme, hvor meget rykkergebyret er på, da det afhænger af, om virksomheden er privat eller offentlig ejet. I artiklen vil vi kun have fokus på private virksomheder. Vi vil først komme ind på, hvornår man må sende en rykker, hvor meget rykkergebyret må være på, og sidst hvordan man sender en rykker i Debitoor.

Amalie

Interview med Debitoor brugeren Neus

Det vi elsker allermest er at tale med vores brugere, der hver dag arbejder som selvstændige. Alle vores brugere har hver især en historie, der har ført dem til der, hvor de er i dag. En af de historier vi er blevet klogere på, er Neus Casanova Luna's historie, der slog sine rødder i Spanien og som siden hen har ført hende til Danmark.

Billede af Neus taget af Irene Martez Luna © Copyright Irene Martinez Luna

Neus er ikke født i Danmark, hvilket hendes navn måske afslører, og hun arbejder som oversætter og mestrer derfor både det spanske og det danske sprog. Hun oversætter tekster for danske og spanske forlag, danske oversættelsesbureauer og ikke mindst oversætter hun for det offentlige Danmark.

Vi har været så heldige at få et indblik i, hvad der har ført Neus til der, hvor hun er i dag, hvilke udfordringer hun støder på, og hvad hun finder mest interessant ved hendes job. Selvfølgelig har vi også spurgt hende om, hvad hun synes om brugen af Debitoor.

Amalie

Brug Debitoor uden en registreret virksomhed

Hos Debitoor har vi udviklet et regnskabsprogram, der egner sig særligt godt til små og mindre virksomheder. Det betyder også, at hvis du et par gange om året laver noget arbejde, som du skal fakturere for, kan du stadig bruge Debitoor uden, at du nødvendigvis skal have en registreret virksomhed.

Brug Debitoor uden at have en registreret virksomhed

Vores regnskabsprogram kan sagtens bruges af privatpersoner, der stadig laver en eller anden form for arbejde for andre, som de opkræver penge for. Det er altså muligt både at oprette udgifter, tilbud og fakturaer i programmet, uden at det kræver at man er registret med CVR nummer.

Denne artikel vil først give dig en forståelse af, hvornår man skal registrere sin virksomhed, og herefter tage dig med ind i, hvordan du kan bruge Debitoor i praksis.

Amalie

Hvordan starter man en webshop?

Hvis du går med tankerne om at starte din egen webshop, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe opgaven an, så er denne artikel noget for dig. Vi vil guide dig igennem de vigtigste ting, du skal tage stilling til - lige fra start til slut.

Et billede af en kvinde der laver en webshop