Debitoor Blog

Opdateringer fra Debitoor universet

Amalie

Lær at forstå et regnskab

For mange kan regnskab virke som en by i Rusland, men som virksomhedsejer er det særligt vigtigt, at man ved hvordan et regnskab skal læses og forstås. Vi har skrevet denne blogpost, så du kan blive klogere på regnskab, og hvordan det fungerer.

Et billede af en der skal lære og forstå et regnskab

Før vi går i gang med, hvordan regnskabet skal forstås, er det en god ide, hvis vi lige får styr på, hvad et regnskab er. Efterfølgende vil vi se på, hvordan man forstår de forskellige elementer i regnskabet.

Amalie

Rediger emailskabeloner i Debitoor

For mange flyver der utallige mails ind og ud hver dag, og det er ikke altid, at man tænker over tonen eller formuleringen. Dog har undersøgelser vist, at god og direkte kommunikation er alfa omega for virksomheder. Bliv klogere på hvordan du kan tilpasse email skabelonerne i Debitoor.

Et billede af en mail der sendes fra Debitoor

Hvis du allerede er bruger af Debitoor, ved du, at man nemt og hurtigt kan sende en faktura, et tilbud eller andre dokumenter direkte fra Debitoor til kundens indbakke.

Derfor har du måske også lagt mærke til, at man kan skrive en mail, der bliver sendt sammen med det pågældende dokument. Du kan med andre ord ændre den brødtekst som følger med, men også selve emnefeltet. Det ser eksempelvis sådan ud, hvis du vil sende en faktura...

Amalie

Kan en proformafaktura bruges til at få betaling?

Som virksomhedsejer er der utrolig mange ting, som man skal have styr på. Fakturering og betaling af fakturaer er en verden for sig, der er yderst vigtig at forstå. Der er forskel på en faktura og en proformafaktura, og jeg vil i den her artikel give dig svar på, hvad en proformafaktura er, hvordan de adskiller sig fra en almindelig faktura, og om man kan modtage betaling for en proformafaktura.

Et billede af en faktura og en proformafaktura

Amalie

Udfyld selvangivelsen inden 1. september

Vi er nu nået på den anden side af sommerferien, hvilket også betyder at fristen for at udfylde selvangivelsen for det foregående år nærmer sig. Denne blogpost er en venlig påmindelse, men også en guide til hvordan du bærer dig ad med at gøre det.

Et billede af fristen for selvangivelse

Normalvis ligger fristen altid den 1. juli, men grundet coronavirussen har Regeringen udskudt fristen, så den nye frist er 1.september 2020. Før vi kommer til hvor, og hvordan du udfylder selvangivelsen, skal vi først have fastslået, hvad en selvangivelse er, men også hvad en forskudsopgørelse og årsopgørelse er, da de alle tre spiller en rolle.

  • Årsopgørelse: En årsopgørelse er en oversigt over, hvad man har betalt af skat det foregående år. Det er her, man ser, om man skal have penge tilbage i skat eller ej
Amalie

Hvad gør du, hvis en kunde beder om rabat?

Alle sætter pris på en god pris, og mange kan godt lide at prutte om prisen. Som virksomhedsejer kan det være svært at forstå, hvorfor man bør opkræve et mindre beløb, da man jo så tjener mindre. I denne blogpost kan du finde ideer til de forskellige typer af rabat, du kan tilbyde dine kunder.

Et billede af kunder der beder om rabat

Det sker nok ofte, at du som ejer af en virksomhed bliver spurgt: "Kan du give mig en bedre pris?" eller "Er det her den bedste pris, du kan give mig?". I så fald kan det være, at du allerede har en rabatstrategi, men jeg vil nu forklare de forskellige muligheder, du kan tilbyde dine kunder.

Amalie

Nyt i Debitoor: Kreditnotaer får egen placering og uafhængigt fakturanummer

Vi har udgivet en spændende opdatering til vores faktureringsprogram, som skal gøre livet nemmere for små selvstændige. Nu finder du 'Kreditnotaer' som en selvstændig fane under 'Fakturaer', og derudover har kreditnotaer nu fået deres eget uafhængige fakturanummer. Det har aldrig været nemmere at oprette en kreditnota i Debitoor.

Et billede af en kreditnota

Denne nye funktion giver dig mulighed for at samle alle dine kreditnotaer på ét sted og helt automatisk matche dine kreditnotaer med fakturaer. Derudover kan du matche en betaling for en faktura med dine banktransaktioner.

Amalie

Tilføj ekstra informationer på fakturaen

I mange tilfælde kan det være smart, hvis man tilføjer ekstra informationer på fakturaen. De ekstra informationer skal gavne kunden og dig selv og altså ikke skabe forvirring og fjerne fokus fra fakturaens vigtigste informationer.

Hvis du er bruger af Debitoor, er det ekstra nemt at få tilføjet informationer på fakturaen. Det er så hurtigt, at det kun tager få klik at gøre - og dette gælder også, hvis du er bruger af vores mobil app til Android eller iPhone.

Et billede af ekstra informationer på fakturaen

Der er altid krav til, hvad en faktura skal indeholde, men der er også mulighed for selv at tilføje yderligere oplysninger. Kravene til en faktura spænder lige fra et lovgyldigt fakturanummer til informationer på køber og sælger.

Amalie

Bør jeg skrive mine bankoplysninger på min faktura?

Når en faktura skal skrives, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad fakturaen skal indeholde. Der er elementer, der skal fremgå af en faktura, men skal du også skrive dine bankoplysninger på?

Et billede af en faktura med bankoplysninger

Denne artikel vil give dig svar på, om det er nødvendigt at have bankoplysningerne på fakturaen, men også hvorfor det kan være en god ide.

Amalie

Nyt i Debitoor: Eksporter data findes et andet sted nu

Måske kommer dette ikke som en nyhed for dig, men det kan være, at der er andre, der ikke har lagt mærke til forandringen. Der hvor dataen fra Debitoor kan eksporteres har ændret plads i programmet.

Et billede af en mand der eksporterer data fra Debitoor regnskabsprogram

Du undrer dig måske over, hvorfor vi har valgt at lave en lille og umiddelbart utydelig forandring? Grunden er den samme, som da vi tidligere på året ændrede designet i Debitoor: Vi vil gøre Debitoor mere brugervenligt for dig, så du kan bruge tiden på det, der betyder noget!

Derudover så har vi løbende modtaget henvendelser fra vores brugere, der har spurgt til, hvordan de kan eksportere ting fra Debitoor. Det var en lille øjenåbner, for vores ønske er, at Debitoor skal være nemt at navigere rundt i - og så måtte vi jo give eksport af data en ny plads i programmet.

Amalie

Hvordan laver man et tilbud på engelsk?

Det er ikke sikkert, at du kun har danske kunder, eller har kunder der taler dansk. Hvis begge parter skal kunne forstå tilbuddet, kan det være nemmest at skrive tilbuddet på engelsk.

Et billede af et tilbud på engelsk

Der er en stor fordel at skrive et tilbud på det sprog, som kunden bedst behersker, eller et som i kan være fælles om. Denne artikel er til dig, der ikke ved, hvordan du skal skrive et tilbud på engelsk, og til dig der er bruger af Debitoor.

Det er nemlig sådan, at hvis du bruger Debitoor til at føre regnskab, kan du nemt og hurtigt sende et tilbud på engelsk, men mere om det senere.