Debitoor Blog

Opdateringer fra Debitoor universet

Amalie

Bogfør en tilbagebetaling fra en leverandør

Et faktureringsprogram kan gøre meget mere end blot at oprette fakturaer. Det kan varetage en lang række funktioner, der inkluderer håndtering af udgifter.

En tilbagebetaling fra en leverandør der bliver bogført

Når du bestiller fra en leverandør, så er det vigtigt, at du holder styr på de udgifter, da de vil påvirke virksomhedens økonomi. Derfor skal du, hvis du får en tilbagebetaling fra en leverandør, så er det vigtigt, at du bogfører tilbagebetalingen korrekt, så du har styr på, hvor meget virksomheden reelt bruger af penge.

Denne artikel forklarer dig, hvordan du bogfører en tilbagebetaling fra en leverandør ved at tilføje en negativ udgift til din bogføring.

Amalie

Sådan opretter du en enkeltmandsvirksomhed

Går du rundt med store drømme i maven, og vil du egentlig gerne være selvstændig og drive din egen virksomhed? Så kan en enkeltmandsvirksomhed være et godt sted at starte, hvis du ønsker at give din drøm et skud. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du opretter en enkeltmandsvirksomhed trin for trin.

Et billede af en person der opretter en enkeltmandsvirksomhed

For at kunne oprette en enkeltmandsvirksomhed skal du først og fremmest have et NemId. Langt de fleste har allerede et NemId, men hvis du ikke har, så vil jeg råde dig til at skaffe et.

Amalie

Opret udgifter med en alias mail

Orden i sine udgifter er helt essentielt, hvis du driver en virksomhed. Du bør holde styr på dine udgifter ved at gemme kvitteringer, fakturaer og andre udgifter i dit faktureringsprogram. Ved at bogføre alle udgifter vil du kunne holde bedre styr på virksomhedens økonomi og gøre skat og moms nemmere at håndtere.

Et billede af en virksomhed der holder styr på sine udgifter

Lige meget hvor vigtigt bogføring af udgifter er, så kan det nogle gange blive glemt, eller udskudt, hvis det ikke er nemt at gøre. Denne artikel forklarer, hvordan du kan bogføre dine udgifter med hjælp fra en alias email, og hvorfor det er en god løsning, når det kommer til bogføring af udgifter.

Amalie

Sådan kan dine kunder betale fakturaen online

Som selvstændig jonglerer du med mange bolde hele tiden, og du bruger sikkert også tid på at sende fakturaer til dine kunder og få dine kunder til at betale fakturaen. Med Debitoor som faktureringsprogram, kan man give sine kunder mulighed for at betale deres faktura online, hvilket kan gøre at fakturaen bliver betalt hurtigere.

Et billede af en faktura der bliver betalt online gennem Debitoor og SumUp

Amalie

Nyt 'Udestående fakturaer' filter til kontoudtog

Hos Debitoor noterer vi os alle de ønsker, vores brugere giver os. Vi har for nyligt udgivet et andet filter til kontoudtogene - nemlig datofiltre! Vi er glade for at kunne introducere endnu et filter til udestående fakturaer.

Et billede af udestående filter til Debitoors kontoudtog

Med denne lille, men betydningsfuld, opdatering kan du filtrere dine kunders kontoudtog endnu mere ved kun at inkludere ubetalte fakturaer inden for en periode, som du selv vælger.

Amalie

Vælg den rigtige kategori til din udgift i Debitoor

Du har med garanti en lang række udgifter i din virksomhed. Det kan være alt lige fra løn til dine medarbejdere til husleje, der skal betales hver måned. Lige meget hvilken udgift der er tale om, er det vigtigt, at du kategoriserer udgiften rigtigt i Debitoor.

Et billede af udgifter i Debitoor der er i en korrekt kategori

I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor det er vigtigt, at du kategoriserer dine udgifter korrekt, og hvordan Debitoor kan hjælpe dig med at holde dine udgifter organiseret.

Amalie

Sådan redegører du for en tilbagebetaling, hvis en kunde betaler for meget

Det kan ske, at en kunde ikke læser fakturaen ordentligt og i den forbindelse overfører et beløb, der er højere end det beløb, der er angivet på fakturaen. Hvis det sker, så skal du lave en tilbagebetaling til kunden.

Et billede der viser en tilbagebetaling i Debitoor

Denne artikel vil gøre dig klogere på, hvad du skal gøre, hvis en kunde betaler for meget for en faktura. For at gøre det nemmere vil vil tage udgangspunkt i et eksempel, som vil guide dig igennem de forskellige trin, der skal til for at fikse denne fejl og få din bogføring til at stemme.

Amalie

Nyt i Debitoor: filtre til kontoudtog

Efter en høj efterspørgsel fra jer brugere, har vi nu tilføjet nye filtre til jeres kunders kontoudtog! Vi har modtaget en del efterspørgsler om netop denne funktion, og derfor er vi glade for, at vi endelig kan sige, at det nu er tilgængeligt på din Debitoor konto.

Et billede af nye filtre til kontoudtog

Før denne funktion så ville hver kundes kontoudtog indeholde alle fakturaer og kreditnotaer lige meget, om fakturaerne var betalt eller ej. Kontoudtoget ville indeholde fakturaer og kreditnotaer, der var dateret helt tilbage til der, hvor du oprettede kunden i Debitoor.

Nu kan du anvende et datofilter, så du kun inkluderer fakturaer og kreditnotaer fra en bestemt periode, som du selv vælger.

Amalie

Forlænget hjælpepakke som følge af nedlukning

Opdateret 9. februar 2021. Vi er nu midt i endnu en nedlukning, og Regeringen har meldt ud, at nedlukningen vil være gældende indtil 28. februar 2021. Som følge af nedlukningen har Regeringen valgt at forlænge de nuværende hjælpepakker for at sikre et så lille tab hos Danmarks mange virksomheder.

Et billede af hjælpepakkerne til virksomheder under nedlukning i Danmark

I denne artikel vil du blive klogere på, hvad de nuværende hjælpepakker indeholder, og hvem det er, som kan gøre brug af hjælpepakkerne. Basalt set er der lige nu to former for hjælpepakker: de generelle hjælpepakker og de udvidede hjælpepakker.

Vi vil gøre opmærksom på, at denne artikel blot er en hjælp til at forstå hjælpepakkerne, men du bør altid tjekke hos myndighederne, da det er der, hvor du vil finde de seneste ændringer.

Amalie

Markedsfør din virksomhed på en omkostningseffektiv måde under Covid-19

Vi er lige nu midt i endnu en lockdown, og det er de færreste butikker, der har åbent. Det betyder også, at pengene er små hos mange selvstændige, men det er stadig vigtigt at markedsføre sin virksomhed - også i den her tid. Heldigvis er der en lang række ting, du kan gøre for at tiltrække nye kunder, uden at det koster spidsen af en jetjager.

Et billede af markedsføring på budget

Denne artikel giver dig et indblik i nogle af de ting, du kan gøre for at markedsføre din virksomhed i denne tid. Dog er det også tips, du sagtens kan bruge, når Danmark åbner op igen - det er trods alt godt at vide, hvordan man markedsfører på et lille budget.