Debitoor Blog

Opdateringer fra Debitoor universet

Amalie

Regler for en faktura

Det er ikke ligegyldigt, hvilke informationer der står på en faktura. Der er nemlig en række regler for, hvad en faktura skal indeholde.

En faktura skal overholde visse regler

Mange virksomheder udsteder en faktura hver gang, at der sælges noget, men det er faktisk ikke altid, at virksomheden behøver at sende en faktura. Om der skal sendes en faktura eller blot gives en kvittering kommer an på beløbet der sælges for, og hvem der sælges til.

Sælger en virksomhed til en privatperson, skal der sendes en faktura, hvis beløbet overstiger 3000 kr. inkl. moms. Modsat, hvis en virksomhed sælger til en anden virksomhed, skal der sendes en faktura, hvis beløbet overstiger 5000 kr. inkl. moms. Er beløbet under hhv. 3000 kr. og 5000 kr., vil det være nok at give en kvittering.

Amalie

Iværksætterselskaber afskaffes i 2021

Folketinget vedtog den 9. april 2019 at afskaffe virksomhedsformen iværksætterselskab, da selskabsformen ikke har givet erhvervslivet det løft, som man forventede. Det betyder at efter 15. april 2021, vil der ikke længere eksistere iværksætterselskaber.

Samtidig med at iværksætterselskaber afskaffes sænkes kapitalkravet til anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Kapitalkravet sænkes, da iværksætterselskaber fremover skal omregistreres til et ApS selskab, hvilket nu kræver at virksomheden har 40.000 kr. i kapital.

Folketinget har afskaffet iværksætterselskaber fra 2021

Amalie

Ændring af regnskabsår

En virksomhed fører regnskab i en bestemt periode, og den periode kaldes for et regnskabsår. I Danmark er det lovligt for alle selskaber at ændre deres regnskabsår, så det ikke nødvendigvis følger kalenderåret.

Ændring af regnskabsår i Debitoor regnskabsprogram

Man skal være opmærksom på, at man ikke bare kan ændre regnskabsår fra år til år, da regnskabet derfor ikke vil leve op til de grundlæggende forudsætninger. De grundlæggende forudsætninger indebærer bl.a., at regnskabet har kontinuitet, som her altså betyder, at regnskabsåret er det samme år efter år.

Amalie

Faktura uden moms

Det er ikke alle virksomhedsformer, der skal være momsregistreret og have et CVR-nummer. Hvis en virksomhed sælger for over 50.000 kr., over en 12-måneders periode, skal virksomheden registreres, hvilket indebærer at virksomheden betaler moms, får et CVR-nummer og sender fakturaer med moms.

Faktura uden moms

Ejer du netop en virksomhed, der ikke omsætter for mere end 50.000 kr. over en 12-måneders periode, har du en personlig ejet mindre virksomhed. Selvom din omsætning ikke er høj, kan du stadig godt have brug for at sende fakturaer til dine kunder. I Debitoor faktureringsprogram kan du sende fakturaer afsted til dine kunder - også uden moms.

Amalie

Skriv en faktura på engelsk

Det er ikke altid, at alle fakturaerne, der skal sendes, er til danskere eller til folk, der forstår dansk. Derfor er det altid en god ide at sørge for, at den faktura, der sendes afsted, er forståelig for kunden. Hvis en kunde, der ikke forstår dansk, modtager en faktura skrevet på dansk, kan det være svært for kunden at forstå, hvad der faktureres for.

Skriv en faktura på engelsk i Debitoor regnskabsprogram

Det er altid godt at få hjælp til at oversætte fakturaen, hvis man ikke selv er skarp i sprog. Hvis man ikke er god til sprog, kan det hurtigt blive tidskrævende at oversætte en faktura. Det problem kan løses med Debitoor faktureringsprogram, som nemt og hurtigt oversætter fakturaen til engelsk, så du ikke behøver at gøre det.

Amalie

Intet CVR-nummer? Du kan stadig sende en faktura

I visse tilfælde kan man sagtens drive en virksomhed uden at have et CVR-nummer. Man kan få et CVR-nummer, hvis man driver en virksomhed, men det er ikke altid en nødvendighed at have et.

Intet CVR-nummer

Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. på en 12-måneders periode, behøver du ikke at anskaffe dig et CVR-nummer. Det virker dog altid mest professionelt over for ens kunder, hvis man har et CVR-nummer. Når man har en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. årligt., har man en mindre ejet personlig virksomhed.

Bare fordi man ikke har et CVR-nummer, betyder det ikke, at man ikke kan sende en faktura.

Amalie

Gør brug af Debitoors faktura skabelon

Når man er selvstændig ved man, hvor vigtigt det er, at ens tid bliver brugt fornuftigt. Hver dag er der utallige opgaver, der skal laves, og der skal ikke mindst være styr på regnskabet. For mange kan regnskab og fakturering være en tung byrde, men det gælder bare om at finde et program, der hjælper en og som har en god faktura skabelon.

Gør brug af Debitoors faktura skabelon i Debitoor faktureringsprogram

I Debitoors regnskabsprogram kan du få hjælp til at gøre fakturering enklere, så du får mest muligt tid til andre ting.

Amalie

Hvad gør du, hvis en kunde ikke betaler?

For det meste betaler kunder til tiden, hvis bare du sender en faktura med alle de nødvendige oplysninger, din kunde skal bruge, for at kunne gennemføre betalingen.

En gang imellem vil der dog være kunder der, af den ene eller anden grund, ikke overholder betalingsbetingelserne. Det betyder dog ikke, at du skal opgive at få betaling fra kunden.

Hvad gør du, hvis en kunde ikke betaler

Amalie

Hvor sent kan man sende en faktura?

Det er ikke altid, at der er mulighed for at sende en faktura lige efter, at arbejdet er udført, men der er en grænse for, hvor sent man må sende en faktura.

Hvor sent kan man sende en faktura

Som udgangspunkt er det altid bedst at sende fakturaen til kunden så hurtigt som muligt. Det behøver ikke være i det sekund, at arbejdet er afsluttet, men for både din egen og kundens skyld er det bedst at få sendt fakturaen afsted hurtigst muligt.

Amalie

Lav regnskab med din medarbejder

Din virksomhed vokser, du har ansat en medarbejder, og i deler nu arbejdsbyrden. I deler det tunge læs, der følger med at være selvstændig, og det betyder også, at i er to, der skal have indblik i regnskabet. En fordel kan være, at den nye medarbejder har delvis eller fuld indblik i regnskabet.

En medarbejder der har fået adgang til Debitoor regnskabsprogram