Debitoor Blog

Opdateringer fra Debitoor universet

Amalie

Bogfør en tilbagebetaling fra en leverandør

Et faktureringsprogram kan gøre meget mere end blot at oprette fakturaer. Det kan varetage en lang række funktioner, der inkluderer håndtering af udgifter.

En tilbagebetaling fra en leverandør der bliver bogført

Når du bestiller fra en leverandør, så er det vigtigt, at du holder styr på de udgifter, da de vil påvirke virksomhedens økonomi. Derfor skal du, hvis du får en tilbagebetaling fra en leverandør, så er det vigtigt, at du bogfører tilbagebetalingen korrekt, så du har styr på, hvor meget virksomheden reelt bruger af penge.

Denne artikel forklarer dig, hvordan du bogfører en tilbagebetaling fra en leverandør ved at tilføje en negativ udgift til din bogføring.

Amalie

Sådan opretter du en enkeltmandsvirksomhed

Går du rundt med store drømme i maven, og vil du egentlig gerne være selvstændig og drive din egen virksomhed? Så kan en enkeltmandsvirksomhed være et godt sted at starte, hvis du ønsker at give din drøm et skud. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du opretter en enkeltmandsvirksomhed trin for trin.

Et billede af en person der opretter en enkeltmandsvirksomhed

For at kunne oprette en enkeltmandsvirksomhed skal du først og fremmest have et NemId. Langt de fleste har allerede et NemId, men hvis du ikke har, så vil jeg råde dig til at skaffe et.

Amalie

Opret udgifter med en alias mail

Orden i sine udgifter er helt essentielt, hvis du driver en virksomhed. Du bør holde styr på dine udgifter ved at gemme kvitteringer, fakturaer og andre udgifter i dit faktureringsprogram. Ved at bogføre alle udgifter vil du kunne holde bedre styr på virksomhedens økonomi og gøre skat og moms nemmere at håndtere.

Et billede af en virksomhed der holder styr på sine udgifter

Lige meget hvor vigtigt bogføring af udgifter er, så kan det nogle gange blive glemt, eller udskudt, hvis det ikke er nemt at gøre. Denne artikel forklarer, hvordan du kan bogføre dine udgifter med hjælp fra en alias email, og hvorfor det er en god løsning, når det kommer til bogføring af udgifter.

Amalie

Få din virksomhed til at vokse med kundeanbefalinger

En kundeanbefaling er, når en af dine tidligere kunder anbefaler dit arbejde til nogen, der er i kundens eget netværk. Dette kan ske spontant gennem en samtale, eller som et resultat af nogle initiativer du har sat op.

Et billede af kundeanbefaling der kan hjælpe en virksomhed med at vokse

Denne artikel undersøger, hvordan du kan få din virksomhed til at vokse ved brug af kundeanbefalinger. Du vil få forklaret, hvordan processen er, og hvordan du kan håndtere kundeanbefalinger i dit faktureringsprogram.

Amalie

Hvordan udbetaler man løn til sine ansatte?

Denne her artikel er til dig, der driver virksomhed, og som skal udbetale løn til dine medarbejdere. Hvis man ikke har prøvet at udbetale løn til nogen før, så kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Vi guider dig igennem, så løn bliver mere overskueligt.

Et billede af en arbejdsgiver der udbetaler løn til sine ansatte

Vi har før skrevet en artikel om, hvordan man som selvstændig udbetaler løn til sig selv, så hvis du driver en virksomhed, så kan artiklen være god at læse. Nu vil vi tage fat i, hvordan man udbetaler løn til sine ansatte!

Amalie

Sådan tilføjer du leveringsgebyr på din faktura

Leveringsomkostninger kan være dyre i nogle tilfælde. Udover at man som virksomhed betaler for opbevaring og pakning, så skal man også betale for fragten, så kunden kan få sine varer.

Et billede af leveringsgebyr på en faktura fra Debitoor

Netop fordi at disse fragtomkostninger hurtigt kan blive dyrt for virksomheden, så er der virksomheder, der opkræver betaling for netop fragten og leveringen af en pakke.

Denne blogpost tager et kig på, hvordan du skal opkræve leveringsgebyrer fra dine kunder, og hvordan du kan tilføje leveringsgebyret på en faktura fra Debitoor.

Amalie

Sådan kan dine kunder betale fakturaen online

Som selvstændig jonglerer du med mange bolde hele tiden, og du bruger sikkert også tid på at sende fakturaer til dine kunder og få dine kunder til at betale fakturaen. Med Debitoor som faktureringsprogram, kan man give sine kunder mulighed for at betale deres faktura online, hvilket kan gøre at fakturaen bliver betalt hurtigere.

Et billede af en faktura der bliver betalt online gennem Debitoor og SumUp

Amalie

Bør freelancere opkræve betaling per time eller per job?

Et hyppigt spørgsmål blandt freelancere er, om man bør opkræve sine kunder på timebasis eller for det enkelte job. Begge dele har fordele og ulemper alt afhængig af, de ydelser du tilbyder. Denne artikel vil gå ind i de to prisstrategier og hjælpe dig med at finde ud af, hvilken prisstrategi der er bedst for din freelance virksomhed.

Et billede af en freelancer der skal opkræve betaling

Det at fastsætte sine priser kan være svært, specielt hvis du lige er startet ud som freelancer. Der er ingen rigtig eller forkert måde, når du skal sætte dine priser, og din prissætningsmetode kan måske ændre sig gennem din karriere, i takt med at du får mere og mere viden. I sidste ende er det op til dig at beslutte, hvilken prisstrategi der vil fungere bedst for din virksomhed.

Amalie

Nyt 'Udestående fakturaer' filter til kontoudtog

Hos Debitoor noterer vi os alle de ønsker, vores brugere giver os. Vi har for nyligt udgivet et andet filter til kontoudtogene - nemlig datofiltre! Vi er glade for at kunne introducere endnu et filter til udestående fakturaer.

Et billede af udestående filter til Debitoors kontoudtog

Med denne lille, men betydningsfuld, opdatering kan du filtrere dine kunders kontoudtog endnu mere ved kun at inkludere ubetalte fakturaer inden for en periode, som du selv vælger.

Amalie

Vælg den rigtige kategori til din udgift i Debitoor

Du har med garanti en lang række udgifter i din virksomhed. Det kan være alt lige fra løn til dine medarbejdere til husleje, der skal betales hver måned. Lige meget hvilken udgift der er tale om, er det vigtigt, at du kategoriserer udgiften rigtigt i Debitoor.

Et billede af udgifter i Debitoor der er i en korrekt kategori

I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor det er vigtigt, at du kategoriserer dine udgifter korrekt, og hvordan Debitoor kan hjælpe dig med at holde dine udgifter organiseret.