Debitoor blog

Få nyheder, hacks, og gode råd fra Debitoor-universet forklaret på en enkel måde

Hold styr på din fortjeneste

Skrevet af AmalieAmalie, 27 Maj 2019

Du er i fuld gang med din iværksætter drøm, og du tager gerne de udfordringer op, der kommer på din vej. Det vigtige ved at være selvstændig er at kunne leve af det samtidig. Skaber din virksomhed profit? Har du flere indtægter end udgifter, eller hvordan ser det ud?

Hold styr på din fortjeneste

Det er enormt vigtigt, at der genereres et overskud, således at du kan leve af din drøm uden at få økonomiske problemer. Du har brug for et program, hvor du nemt og hurtigt kan se, om dine indtægter dækker dine udgifter. Det overblik kan du få i Debitoor regnskabsprogram. Jeg vil gennemgå, hvordan Debitoor kan hjælpe dig med at holde styr på din fortjeneste, så din virksomhed kan leve videre.

... fortsæt med at læse: Hold styr på din fortjeneste

Hvornår bør jeg sende en faktura?

Skrevet af AmalieAmalie, 21 Maj 2019

Fedt! Du er nået så langt, at du har modtaget en ordre fra en kunde. Du er helt klar til at sende din vare afsted, men der mangler lige en vigtig detalje - betalingen. For hvordan skal du egentlig opkræve betaling på den vare, du er ved at pakke lige nu?

Hvornår bør jeg sende en faktura?

Du skal sende kunden en faktura. Hvis du ikke er helt bekendt med, hvad en faktura er, så er det kort sagt et dokument, hvor du opkræver din kunde for den vare, du har solgt. En faktura er bindende, så når din kunde har modtaget din faktura, er kunden forpligtet til at betale for den. Dog kan det ske, at fakturaen ophæves, hvis kunden eksempelvis ikke er tilfreds med produktet.

Jeg vil nu hjælpe dig lidt videre og tage et kig på, hvornår du rent faktisk bør sende din faktura afsted mod kunden.

... fortsæt med at læse: Hvornår bør jeg sende en faktura?

Fakturering for kostvejledere

Skrevet af AmalieAmalie, 21 Maj 2019

Du har så meget styr på ernæring og sundhed, at du med glæde vil hjælpe andre med at få samme indsigt. Du vil helst bruge din tid på at hjælpe dine klienter, men vi kan ikke komme udenom, at du bør have styr på dit regnskab og fakturering.

fakturering-for-kostvejledere

Det heldige er, at jeg kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvordan du nemmest kan holde styr på dit regnskab og sende fakturaer til dine klienter. I langt de fleste tilfælde vælger kostvejledere og andre selvstændige at benytte sig af et online fakturerings- og regnskabsprogram, da det simpelthen er nemmere og sparer dem for en masse tid.

Jeg vil guide dig igennem nogle af de fordele, der er ved at benytte et online regnskabsprogram, når man til dagligt arbejder med kostvejledning.

... fortsæt med at læse: Fakturering for kostvejledere

Fakturering på farten

Skrevet af AmalieAmalie, 21 Maj 2019

Som selvstændig har du muligvis dit eget hjemmekontor, fordi det er mest praktisk. Det er sikkert også hjemme, du har alle dine papirer og fakturaer liggende. Men ville det ikke være skønt at komme lidt ud fra kontoret - bare en gang imellem?

Fakturering på farten

Hvis du benytter et online regnskabsprogram som Debitoor, kan du fakturere og ordne dit regnskab, selvom du ikke er på kontoret. Så sidder du en dag, og gerne vil ud fra de faste rammer, så kan du sagtens styre økonomien og fakturere fra andre steder. Om det sted er en park, en café eller et bibliotek bestemmer du helt selv!

Du vælger frit, om du vil medbringe din computer, når du forlader kontoret. Du kan nemlig sende fakturaer direkte fra din telefon ved hjælp af vores app. Smart ikke?

... fortsæt med at læse: Fakturering på farten

Fakturering for influencers

Skrevet af AmalieAmalie, 21 Maj 2019

Du er altid på farten, skriver tekster, tager billeder og forbereder indhold. Regnskab er muligvis ikke din første priotet, men en gang imellem bør du alligevel kaste dit blik på det. Jeg ved godt, at meget af det man forbinder med regnskab kan lyde forvirrende, men det er slet ikke så forvirrende, som det virker til at være.

Fakturering for influencers

Hvis du vil være en ægte boss lady, er du nødt til at have styr på regnskabet. Spiller dit regnskab, har du også større chance for at blive en succes - og det er jo målet, ikke? Debitoor regnskabsprogram gør det enkelt og overskueligt for dig at sende fakturaer og se dine samlede indtægter og udgifter.

... fortsæt med at læse: Fakturering for influencers

Hvordan får du dine fakturaer hurtigere betalt?

Skrevet af AmalieAmalie, 7 Maj 2019

Som selvstændig ved du, hvor vigtigt det er, at dine kunder betaler sin faktura til tiden, og hvor meget din virksomheds succes afhænger af, om kunden betaler eller ej. Mange selvstændige kan ligge søvnløse om natten bare ved tanken om, hvordan man får kunderne til at betale.

Hurtigere betaling

Jeg vil i den her artikel hjælpe dig med, at få dine kunder til at betale hurtigere, så du ikke skal bekymre dig om det.

... fortsæt med at læse: Hvordan får du dine fakturaer hurtigere betalt?

Hvornår skal du lave fakturaer med moms?

Skrevet af AmalieAmalie, 7 Maj 2019

Det kan godt være lidt overvældende, når man skal finde ud af, om ens fakturaer skal indeholde moms eller ej. Derfor vil vi i denne artikel se på, hvornår der skal laves fakturaer med moms, og hvornår der ikke skal.

Lave fakturaer med moms

Momsen afhænger af, om der faktureres inden eller uden for EU, og om der sælges et produkt eller en ydelse. Derudover kan momsen også blive påvirket af, om der sælges til en virksomhed eller en privatkunde.

... fortsæt med at læse: Hvornår skal du lave fakturaer med moms?

Fakturering for tandlæger

Skrevet af AmalieAmalie, 7 Maj 2019

Som tandlæge ved du, at du ikke kun kan bruge din dag på at ordne folks tænder. Din klinik har nemlig brug for, at du en gang imellem tager dig tid til at kigge på regnskabet, fakturaerne og betalingerne.

Fakturering for tandlæger

Ved hjælp af Debitoor regnskabsprogram kan du nemt sende en faktura inden den næste klient kommer. I programmet kan du holde styr på alle dine indtægter og udgifter, og hvilke kunder der ikke har betalt endnu. For at din klinik kan køre rundt, skal du sørge for ikke kun at fylde hullerne i tænderne, men også de huller der måtte opstå i dit regnskab.

... fortsæt med at læse: Fakturering for tandlæger

Fakturering for psykologer

Skrevet af AmalieAmalie, 7 Maj 2019

I løbet af en dag hjælper du, som psykolog, mange mennesker med at få det bedre. Du rådgiver hver enkelt klient, men lige nu er det os, der vil hjælpe og rådgive dig.

Fakturering for psykologer

For at få mest mulig ro på, er det vigtigt at samle både regnskab og fakturering ét sted, og det skal helst være et sted, som du nemt kan få adgang til. Med Debitoor regnskabsprogram kan du samle begge dele ét sted, og få adgang til det både på farten, og når du er på klinikken.

... fortsæt med at læse: Fakturering for psykologer

Hvordan laver du fakturaer til andre EU-lande?

Skrevet af AmalieAmalie, 7 Maj 2019

Som selvstændig kan du komme ud for, at dine kunder ikke befinder sig inden for landets grænser. Det kan være, at du skal sælge dine produkter, eller yde en service, i et andet land. I denne artikel vil jeg gøre dig klogere på, hvordan du laver en faktura, som skal sendes til et andet EU-land.

Fakturaer til andre EU-lande

... fortsæt med at læse: Hvordan laver du fakturaer til andre EU-lande?