Alle opslag

Sådan kan dine kunder betale fakturaen online

Som selvstændig jonglerer du med mange bolde hele tiden, og du bruger sikkert også tid på at sende fakturaer til dine kunder og få dine kunder til at betale fakturaen. Med Debitoor som faktureringsprogram, kan man give sine kunder mulighed for at betale deres faktura online, hvilket kan gøre at fakturaen bliver betalt hurtigere.

Et billede af en faktura der bliver betalt online gennem Debitoor og SumUp

Hvad er online betaling?

Langt de fleste regninger og fakturaer bliver efterhånden betalt online via netbank, da vi så småt er ved at blive et kontantløst samfund. Online betaling er altså betaling, der sker online og ikke ved fysisk fremmøde via en kortterminal eller kontant betaling som man støder på i butikker og lignende steder.

De fleste fakturaer bliver i dag sendt via email, der altså også er online. Derfor er det også langt de fleste kunder, der betaler deres faktura over netbank, da det er nemt og hurtigt for mange.

Hvordan kan man få fakturaer betalt online i Debitoor?

I Debitoor fungerer det sådan, at der på alle fakturaer kan stå virksomhedens bankoplysninger, så kunden ved, hvor pengene skal overføres til. Den helt almindelige banktransaktion gør mange af vores brugere brug af, men der findes også et bedre alternativ til den velkendte bankoverførsel.

Brug SumUp til at få faktura betalt online

Debitoor er ejet af SumUp, der arbejder med kortterminaler og online transaktioner, og de online transaktioner er spændende at tage fat i.

Som bruger af Debitoor kan man gøre sådan, at når man sender en faktura ud til en kunde, så vil der i mailen med fakturaen være vedhæftet et betalingslink. Ved at klikke på det betalingslink skal kunden indtaste sine kortoplysninger og så blot godkendte beløbet.

Med andre ord så skal kunden altså ikke indtaste din virksomheds bankoplysninger eller det skyldige beløb - alt det vil automatisk fremgå af betalingslinket.

Hvad er fordelen ved online betaling?

Der er flere fordele ved at bruge SumUp til at betale fakturaer, og det er både til gavn for virksomheden og dens kunder. For det første så er det muligt, at kunderne vil betale fakturaen før. I mailen hvor fakturaen er vedhæftet, vil der stå en boks med ordene 'Betal nu', og det kan for mange kunder virke som et skub mod hurtigere betaling.

Derudover så er nøglen til hurtigere betaling også, at det skal være nemt for kunden at betale - ellers kan betalingen trække ud. Ved at forbinde til SumUp skal kunden ikke indtaste virksomhedens kontooplysninger, men kun sin egen og derudover slipper kunden for at indtaste det skyldige beløb.

I og med at kunden kun skal indtaste egne oplysninger gør også, at det er nemmere for kunden, og chancen for at der er fejl i transaktionen bliver mindre, jo færre detaljer der skal indtastes. Kunden kommer altså ikke til at overføre et forkert beløb til en forkert modtager.

Online betaling er altså en både af få sine fakuraer hurtigere betalt, men også en måde at gøre det væsentlig nemmere for kunderne.

Sådan gør du det muligt for dine kunder at betale gennem SumUp

For at få det smarte betalingslink op på dine fakturaer, som du sender til dine kunder, er der et par skridt, du skal igennem.

  1. Log ind på din Debitoor profil
  2. Klik på 'Indstillinger' ude i venstre side og vælg så 'Betalingsløsninger'
  3. Du vil nu kunne se en knap, der siger 'Tilslut'
  4. Du kan nu enten logge ind med din SumUp profil eller oprette en SumUp profil via linket
  5. Når din profil er tilsluttet, er det klar til brug!

Hvis du har problemer, kan du altid skrive til os på [email protected], så vil vi prøve at hjælpe dig, så godt vi kan!

Amalie
Skrevet af
den 31. marts 2021
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp