Amalie

Amalie

Amalie er vores dansktalenede copywriter, som arbejder med det danske marked. Derudover hjælper hun også de danske kunder, når de har spørgsmål.

Amalie

Bogfør en tilbagebetaling fra en leverandør

Et faktureringsprogram kan gøre meget mere end blot at oprette fakturaer. Det kan varetage en lang række funktioner, der inkluderer håndtering af udgifter.

En tilbagebetaling fra en leverandør der bliver bogført

Når du bestiller fra en leverandør, så er det vigtigt, at du holder styr på de udgifter, da de vil påvirke virksomhedens økonomi. Derfor skal du, hvis du får en tilbagebetaling fra en leverandør, så er det vigtigt, at du bogfører tilbagebetalingen korrekt, så du har styr på, hvor meget virksomheden reelt bruger af penge.

Denne artikel forklarer dig, hvordan du bogfører en tilbagebetaling fra en leverandør ved at tilføje en negativ udgift til din bogføring.

Amalie

Sådan opretter du en enkeltmandsvirksomhed

Går du rundt med store drømme i maven, og vil du egentlig gerne være selvstændig og drive din egen virksomhed? Så kan en enkeltmandsvirksomhed være et godt sted at starte, hvis du ønsker at give din drøm et skud. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du opretter en enkeltmandsvirksomhed trin for trin.

Et billede af en person der opretter en enkeltmandsvirksomhed

For at kunne oprette en enkeltmandsvirksomhed skal du først og fremmest have et NemId. Langt de fleste har allerede et NemId, men hvis du ikke har, så vil jeg råde dig til at skaffe et.

Amalie

Opret udgifter med en alias mail

Orden i sine udgifter er helt essentielt, hvis du driver en virksomhed. Du bør holde styr på dine udgifter ved at gemme kvitteringer, fakturaer og andre udgifter i dit faktureringsprogram. Ved at bogføre alle udgifter vil du kunne holde bedre styr på virksomhedens økonomi og gøre skat og moms nemmere at håndtere.

Et billede af en virksomhed der holder styr på sine udgifter

Lige meget hvor vigtigt bogføring af udgifter er, så kan det nogle gange blive glemt, eller udskudt, hvis det ikke er nemt at gøre. Denne artikel forklarer, hvordan du kan bogføre dine udgifter med hjælp fra en alias email, og hvorfor det er en god løsning, når det kommer til bogføring af udgifter.

Amalie

Sådan kan dine kunder betale fakturaen online

Som selvstændig jonglerer du med mange bolde hele tiden, og du bruger sikkert også tid på at sende fakturaer til dine kunder og få dine kunder til at betale fakturaen. Med Debitoor som faktureringsprogram, kan man give sine kunder mulighed for at betale deres faktura online, hvilket kan gøre at fakturaen bliver betalt hurtigere.

Et billede af en faktura der bliver betalt online gennem Debitoor og SumUp

Amalie

Nyt 'Udestående fakturaer' filter til kontoudtog

Hos Debitoor noterer vi os alle de ønsker, vores brugere giver os. Vi har for nyligt udgivet et andet filter til kontoudtogene - nemlig datofiltre! Vi er glade for at kunne introducere endnu et filter til udestående fakturaer.

Et billede af udestående filter til Debitoors kontoudtog

Med denne lille, men betydningsfuld, opdatering kan du filtrere dine kunders kontoudtog endnu mere ved kun at inkludere ubetalte fakturaer inden for en periode, som du selv vælger.

Amalie

Vælg den rigtige kategori til din udgift i Debitoor

Du har med garanti en lang række udgifter i din virksomhed. Det kan være alt lige fra løn til dine medarbejdere til husleje, der skal betales hver måned. Lige meget hvilken udgift der er tale om, er det vigtigt, at du kategoriserer udgiften rigtigt i Debitoor.

Et billede af udgifter i Debitoor der er i en korrekt kategori

I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor det er vigtigt, at du kategoriserer dine udgifter korrekt, og hvordan Debitoor kan hjælpe dig med at holde dine udgifter organiseret.

Amalie

Sådan redegører du for en tilbagebetaling, hvis en kunde betaler for meget

Det kan ske, at en kunde ikke læser fakturaen ordentligt og i den forbindelse overfører et beløb, der er højere end det beløb, der er angivet på fakturaen. Hvis det sker, så skal du lave en tilbagebetaling til kunden.

Et billede der viser en tilbagebetaling i Debitoor

Denne artikel vil gøre dig klogere på, hvad du skal gøre, hvis en kunde betaler for meget for en faktura. For at gøre det nemmere vil vil tage udgangspunkt i et eksempel, som vil guide dig igennem de forskellige trin, der skal til for at fikse denne fejl og få din bogføring til at stemme.

Amalie

Nyt i Debitoor: filtre til kontoudtog

Efter en høj efterspørgsel fra jer brugere, har vi nu tilføjet nye filtre til jeres kunders kontoudtog! Vi har modtaget en del efterspørgsler om netop denne funktion, og derfor er vi glade for, at vi endelig kan sige, at det nu er tilgængeligt på din Debitoor konto.

Et billede af nye filtre til kontoudtog

Før denne funktion så ville hver kundes kontoudtog indeholde alle fakturaer og kreditnotaer lige meget, om fakturaerne var betalt eller ej. Kontoudtoget ville indeholde fakturaer og kreditnotaer, der var dateret helt tilbage til der, hvor du oprettede kunden i Debitoor.

Nu kan du anvende et datofilter, så du kun inkluderer fakturaer og kreditnotaer fra en bestemt periode, som du selv vælger.

Amalie

Forlænget hjælpepakke som følge af nedlukning

Opdateret 9. februar 2021. Vi er nu midt i endnu en nedlukning, og Regeringen har meldt ud, at nedlukningen vil være gældende indtil 28. februar 2021. Som følge af nedlukningen har Regeringen valgt at forlænge de nuværende hjælpepakker for at sikre et så lille tab hos Danmarks mange virksomheder.

Et billede af hjælpepakkerne til virksomheder under nedlukning i Danmark

I denne artikel vil du blive klogere på, hvad de nuværende hjælpepakker indeholder, og hvem det er, som kan gøre brug af hjælpepakkerne. Basalt set er der lige nu to former for hjælpepakker: de generelle hjælpepakker og de udvidede hjælpepakker.

Vi vil gøre opmærksom på, at denne artikel blot er en hjælp til at forstå hjælpepakkerne, men du bør altid tjekke hos myndighederne, da det er der, hvor du vil finde de seneste ændringer.

Amalie

Markedsfør din virksomhed på en omkostningseffektiv måde under Covid-19

Vi er lige nu midt i endnu en lockdown, og det er de færreste butikker, der har åbent. Det betyder også, at pengene er små hos mange selvstændige, men det er stadig vigtigt at markedsføre sin virksomhed - også i den her tid. Heldigvis er der en lang række ting, du kan gøre for at tiltrække nye kunder, uden at det koster spidsen af en jetjager.

Et billede af markedsføring på budget

Denne artikel giver dig et indblik i nogle af de ting, du kan gøre for at markedsføre din virksomhed i denne tid. Dog er det også tips, du sagtens kan bruge, når Danmark åbner op igen - det er trods alt godt at vide, hvordan man markedsfører på et lille budget.

Amalie

Nyt i Debitoor: Hvordan håndterer du omvendt betalingspligt efter Brexit?

Som du nok ved, har Storbritannien forladt EU den 1. januar 2021. Derfor har vi været nødt til at lave nogle ændringer i Debitoor, der omfatter dig, der har en virksomhed i EU, og som handler med leverandører/kunder fra Storbritannien.

Et billede af hvordan man håndterer omvendt betalingspligt efter Brexit

Vi har før skrevet om, hvad en‘no-deal Brexit’ aftale vil betyde for din virksomhed. Dog vil denne artikel forklare, hvordan momsregistrerede EU virksomheder skal håndtere omvendt betalingspligt på fakturaer og udgifter, der kommer fra kunder og leverandører fra Storbritannien i det kommende år.

Amalie

2020 slutter - her er hvad Debitoor har brugt 2020 på

2020 har været hård og lang. Vi er nok alle enige om, at året skal slutte, for at vi forhåbentlig kan vende tilbage, til vores hverdag som vi kender den, i 2021.

Et billede af 2020 der slutter i Debitoor

Vi har haft travlt i Debitoor med at forbedre brugen af programmet for alle vores kunder. Det vil vi gerne fejre med et tilbageblik på 2020, så vi sammen kan glæde os over alle de nye forbedringer!

2020 har også haft en påvirkning på, hvordan vi arbejder på hos Debitoor, og ligesom så mange andre har vi arbejdet hjemmefra. Heldigvis består Debitoor af en masse mennesker, der klarer enhver udfordring, og derfor har vi kunne implementere en lang række ny ændringer!

Amalie

Gør dine fakturaer klar til 2021

2020 har været et langt år, som mange ønsker snart skal slutte. Heldigvis er der ikke længe til en ny begyndelse, og der skal også ske en ny begyndelse for din fakturering.

Gør dine fakturaer klar til 2021 med nye fakturanumre

Det er nemlig sådan, at du skal ændre dine fakturanumre, således at de ikke gentager sig år efter år.

I denne artikel vil du blive klogere på, hvorfor du skal ændre dine fakturanumre, men også hvordan du gør det i Debitoor faktureringsprogram.

Amalie

Sådan håndterer du kapitalindskud i Debitoor

Det at drive en forretning kræver en del arbejde, og for størstedelen kræver det også en stor økonomisk forpligtelse. De penge der kan drive en virksomhed fremaf kommer ofte fra egne lommer.

Et billede af en der bogfører kapitalindskud i Debitoor Regnskabsprogram

Som selvstændig skal du have styr på alle aspekter af din og din virksomheds økonomi, og særligt når du indskyder kapital i din virksomhed. I denne artikel vil du lære, hvordan du bogfører kapitalindskud i Debitoor Regnskabsprogram på den helt rigtige måde.

Amalie

Hvad vil en 'no deal Brexit' betyde for EU-virksomheder?

Det nye år nærmer sig med hastige skridt, og indtil videre er der ikke indgået en aftale mellem EU og Storbritannien. Hvis der ikke er indgået en aftale ved årsskiftet, så vil Storbritannien forlade EU den 1. januar 2021.

Et billede af Storbritannien der forlader EU efter hårdt brexit

Vi har før skrevet en artikel om, hvordan Brexit kan få konsekvenser for Danmark tilbage i februar, men i denne artikel vil jeg forklare, hvad det betyder for EU virksomheder i forhold til UK kunder, import, eksport og moms.

Amalie

Hvorfor din basisvaluta i Debitoor ikke kan ændres

Som du måske allerede har lagt mærke til, så har din Debitoor konto én primær valuta - og det er denne valuta, som du ikke kan ændre Denne artikel forklarer præcis hvorfor, at Debitoor fungerer på den måde, og hvorfor denne valuta påvirker både din fakturering og dine udgifter.

Et billede af basisvalutaen i Debitoor Regnskabsprogram

Amalie

Opret dine varer og ydelser i Debitoor

Fakturering fylder meget i hverdagen for små virksomheder, og for nogen kan det være en tidskrævende proces. Debitoor Faktureringsprogram er lavet til små virksomheder, der ønsker at kunne fakturere og bogføre på en nem og brugervenlig måde. Første skridt mod en god faktureringsproces er at oprette virksomhedens varer og ydelser i Debitoor.

Et billede af en bruger af Debitoor der opretter en vare i Debitoor faktureringsprogram

Oftest sælger virksomheder mere eller mindre de samme varer og ydelser, og der vil derfor altid være produkter, der går igen på de fleste fakturaer. Netop derfor kan det være en fordel af oprette et varekartotek, så alle de varer og ydelser kan findes ét sted.

Amalie

Nyt i Debitoor: Benyt filtre og arkiver dine tilbud

Det vælter ind med forbedringer i disse uger! I sidste uge kunne vi give den gode nyhed om, at vores udviklere har givet vores mobilapp et nyt og lækkert design. Nu har vi forbedret web appen, hvor du finder alle dine tilbud, så det kommer til at ligne det, du kender fra siden med fakturaer. Måske har du allerede lagt mærke til ændringerne, eller måske har du ikke? Lige meget hvad gennemgår vi ændringerne i denne artikel, så du kan få mest ud af dit online faktureringsprogram.

Et billede af den nye oversigt med tilbud i Debitoors regnskabsprogram

Amalie

Nyt design i Debitoors App

I sidste uge udgav vi en ny opdatering til vores Debitoor App. Opdateringen indeholder en af vores hidtil største ændringer i design, og den her gang har vi givet den en ekstra skalle. Ved hver opdatering stræber vi efter at lave en app, der er mere brugervenlig, attraktiv og ikke mindst intuitiv.

Et billede af det nye design i Debitoors app

Vores team, der består af en række UX-designere og udviklere, har arbejdet utrolig hårdt det sidste stykke tid for at have den nye opdatering klar til efteråret. Og nu er den her! Ændringerne er en del af det store mål om at udvikle en app, der skal kunne bruges til både fakturering og bogføring.

For at lære mere om de ideer, og den motivation, der ligger bag opdateringen, har vi taget en snak med vores UX Lead og Chef Designer Hugo Corzo. Han har givet os detaljer om opdateringen, og fortalt os hvilke nye detaljer der er at finde i appen. Lad os tage et kig på det nyeste appen, der er tilgængelig på både iPhone og Android, har at tilbyde.

Amalie

Hvordan laver man regnskab i et regnskabsprogram?

Langt de fleste virksomhedsejere vælger at lave deres regnskab i et regnskabsprogram. Men hvordan foregår det egentlig? Lær meget mere om hvordan man laver sit regnskab i et regnskabsprogram i denne blogpost.

Et billede af regnskab i et regnskabsprogram

Først vil vi lige fastslå, hvad et regnskab er, men også hvad et regnskabsprogram er.

Amalie

Rediger emailskabeloner i Debitoor

For mange flyver der utallige mails ind og ud hver dag, og det er ikke altid, at man tænker over tonen eller formuleringen. Dog har undersøgelser vist, at god og direkte kommunikation er alfa omega for virksomheder. Bliv klogere på hvordan du kan tilpasse email skabelonerne i Debitoor.

Et billede af en mail der sendes fra Debitoor

Hvis du allerede er bruger af Debitoor, ved du, at man nemt og hurtigt kan sende en faktura, et tilbud eller andre dokumenter direkte fra Debitoor til kundens indbakke.

Derfor har du måske også lagt mærke til, at man kan skrive en mail, der bliver sendt sammen med det pågældende dokument. Du kan med andre ord ændre den brødtekst som følger med, men også selve emnefeltet. Det ser eksempelvis sådan ud, hvis du vil sende en faktura...

Amalie

Udfyld selvangivelsen inden 1. september

Vi er nu nået på den anden side af sommerferien, hvilket også betyder at fristen for at udfylde selvangivelsen for det foregående år nærmer sig. Denne blogpost er en venlig påmindelse, men også en guide til hvordan du bærer dig ad med at gøre det.

Et billede af fristen for selvangivelse

Normalvis ligger fristen altid den 1. juli, men grundet coronavirussen har Regeringen udskudt fristen, så den nye frist er 1.september 2020. Før vi kommer til hvor, og hvordan du udfylder selvangivelsen, skal vi først have fastslået, hvad en selvangivelse er, men også hvad en forskudsopgørelse og årsopgørelse er, da de alle tre spiller en rolle.

  • Årsopgørelse: En årsopgørelse er en oversigt over, hvad man har betalt af skat det foregående år. Det er her, man ser, om man skal have penge tilbage i skat eller ej
Amalie

Nyt i Debitoor: Kreditnotaer får egen placering og uafhængigt fakturanummer

Vi har udgivet en spændende opdatering til vores faktureringsprogram, som skal gøre livet nemmere for små selvstændige. Nu finder du 'Kreditnotaer' som en selvstændig fane under 'Fakturaer', og derudover har kreditnotaer nu fået deres eget uafhængige fakturanummer. Det har aldrig været nemmere at oprette en kreditnota i Debitoor.

Et billede af en kreditnota

Denne nye funktion giver dig mulighed for at samle alle dine kreditnotaer på ét sted og helt automatisk matche dine kreditnotaer med fakturaer. Derudover kan du matche en betaling for en faktura med dine banktransaktioner.

Amalie

Tilføj ekstra informationer på fakturaen

I mange tilfælde kan det være smart, hvis man tilføjer ekstra informationer på fakturaen. De ekstra informationer skal gavne kunden og dig selv og altså ikke skabe forvirring og fjerne fokus fra fakturaens vigtigste informationer.

Hvis du er bruger af Debitoor, er det ekstra nemt at få tilføjet informationer på fakturaen. Det er så hurtigt, at det kun tager få klik at gøre - og dette gælder også, hvis du er bruger af vores mobil app til Android eller iPhone.

Et billede af ekstra informationer på fakturaen

Der er altid krav til, hvad en faktura skal indeholde, men der er også mulighed for selv at tilføje yderligere oplysninger. Kravene til en faktura spænder lige fra et lovgyldigt fakturanummer til informationer på køber og sælger.

Amalie

Nyt i Debitoor: Eksporter data findes et andet sted nu

Måske kommer dette ikke som en nyhed for dig, men det kan være, at der er andre, der ikke har lagt mærke til forandringen. Der hvor dataen fra Debitoor kan eksporteres har ændret plads i programmet.

Et billede af en mand der eksporterer data fra Debitoor regnskabsprogram

Du undrer dig måske over, hvorfor vi har valgt at lave en lille og umiddelbart utydelig forandring? Grunden er den samme, som da vi tidligere på året ændrede designet i Debitoor: Vi vil gøre Debitoor mere brugervenligt for dig, så du kan bruge tiden på det, der betyder noget!

Derudover så har vi løbende modtaget henvendelser fra vores brugere, der har spurgt til, hvordan de kan eksportere ting fra Debitoor. Det var en lille øjenåbner, for vores ønske er, at Debitoor skal være nemt at navigere rundt i - og så måtte vi jo give eksport af data en ny plads i programmet.

Amalie

Interview med Debitoor brugeren Neus

Det vi elsker allermest er at tale med vores brugere, der hver dag arbejder som selvstændige. Alle vores brugere har hver især en historie, der har ført dem til der, hvor de er i dag. En af de historier vi er blevet klogere på, er Neus Casanova Luna's historie, der slog sine rødder i Spanien og som siden hen har ført hende til Danmark.

Billede af Neus taget af Irene Martez Luna © Copyright Irene Martinez Luna

Neus er ikke født i Danmark, hvilket hendes navn måske afslører, og hun arbejder som oversætter og mestrer derfor både det spanske og det danske sprog. Hun oversætter tekster for danske og spanske forlag, danske oversættelsesbureauer og ikke mindst oversætter hun for det offentlige Danmark.

Vi har været så heldige at få et indblik i, hvad der har ført Neus til der, hvor hun er i dag, hvilke udfordringer hun støder på, og hvad hun finder mest interessant ved hendes job. Selvfølgelig har vi også spurgt hende om, hvad hun synes om brugen af Debitoor.

Amalie

Brug Debitoor uden en registreret virksomhed

Hos Debitoor har vi udviklet et regnskabsprogram, der egner sig særligt godt til små og mindre virksomheder. Det betyder også, at hvis du et par gange om året laver noget arbejde, som du skal fakturere for, kan du stadig bruge Debitoor uden, at du nødvendigvis skal have en registreret virksomhed.

Brug Debitoor uden at have en registreret virksomhed

Vores regnskabsprogram kan sagtens bruges af privatpersoner, der stadig laver en eller anden form for arbejde for andre, som de opkræver penge for. Det er altså muligt både at oprette udgifter, tilbud og fakturaer i programmet, uden at det kræver at man er registret med CVR nummer.

Denne artikel vil først give dig en forståelse af, hvornår man skal registrere sin virksomhed, og herefter tage dig med ind i, hvordan du kan bruge Debitoor i praksis.

Amalie

Fakturering for blikkenslagere

Det er ikke altid, at man som virksomhedsejer er lige så tryg ved at ordne regnskab, som man er ved at reparere rør. Heldigvis har Debitoor udarbejdet et faktureringsprogram, der er nemt at bruge for blikkenslagere, uden at det tager for meget tid.

Billede af en faktura der bliver sendt af en blikkenslager

I denne artikel har vi samlet alle de fordele, der er ved at bruge et online faktureringsprogram som Debitoor, når man arbejder som blikkenslager.

Amalie

Dit Debitoor-team arbejder også hjemmefra

I de her dage er der rigtig mange danskere, der arbejder hjemmefra. Det gælder også os i Debitoor, hvor de fleste af os har taget computer, tastatur og mus under armen og opsat vores eget hjemmekontor.

Billede af en dame der arbejder hjemmefra

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, hvis man ikke har den store erfaring med det. I sidste uge skrev vi en guide om, hvordan man bedst kan arbejde hjemmefra, og nu kan vi give dig endnu flere tips og tricks.

Vi har nu samlet et udpluk af vores Debitoor-team, der viser dig deres eget hjemmekontor og samtidig giver dig et tip med på vejen, så din hjemmearbejdsdag kan blive bedre fremover. Tag godt imod dem!

Amalie

Hjælpepakke til små virksomheder som følge af coronavirussen

Opdateret d. 9. juni 2020: Den 18. marts 2020 kom den danske regering med en hjælpepakke, der bl.a. skal hjælpe små virksomheder og selvstændige. Hjælpepakken kommer på baggrund af den nedlukning som Danmark er i gang med, og har som formål at mindske det økonomiske tab hos landets virksomheder.

Et billede af virksomheder der bliver hjulpet af den nye hjælpepakke

Regering har valgt at give små og mellemstore virksomheder i alt 40 mia. kr. som kommer til at dække over to områder: hjælp til at dække tabt omsætning og hjælp til at betale faste udgifter som eksempelvis husleje.

Det er på nuværende tidspunkt muligt at få kompensation helt frem til den 9. juli 2020.

Amalie

Nyt design i Debitoor: mørk funktionsoversigt

Vi har et mål om hele tiden at forbedre programmet på baggrund af den feedback, vi får fra vores brugere, og de behov de ønsker at få opfyldt. Derfor er vi spændte på at dele den nyeste design opdatering i Debitoor: vi har lavet en ny mørk baggrund for funktionsoversigten i venstre side.

Billede af funktionsoversigten i et nyt og mørkt design

Ændringen påvirker ikke, hvordan menuen fungerer, eller hvilke funktioner du har adgang til. Det er ren og skær en æstetisk opdatering, som vores designere har brugt tid på at udvikle og teste.

Lad os tage et nærmere kig på ændringen, og hvordan den spiller sammen med nogle af de andre opdateringer, der er kommet over i dit regnskabsprogram over den seneste tid.

Amalie

5 gode råd til brugen af Debitoor

Der er mange måder hvorpå, at regnskab og fakturering kan blive nemmere og spare dig for en masse tid. Vi har samlet de fem absolut bedste råd i denne artikel, så du kan blive endnu mere effektiv til bogføring og fakturering, når du bruger Debitoor.

Billede af 5 råd som forbedrer brugen af Debitoor

Alle fem råd hjælper dig til at få mest muligt ud af Debitoor, så du samtidig får mere tid til at udvikle og drive din virksomhed.

Amalie

5 mest stillede spørgsmål om Debitoor

I Debitoors kundeservice modtager vi en lang række forskellige spørgsmål, som vi vil med glæde vil hjælpe med at besvare. Nogle spørgsmål er vi ikke blevet stillet før, men der er også nogle spørgsmål, der altid kommer igen.

Billede af de 5 mest stillede spørgsmål om Debitoor

Vi har samlet de 5 mest stillede spørgsmål hos Debitoor, så du forhåbentlig kan blive klogere på Debitoor.

Amalie

Opret dine kunder i Debitoor

For at gøre fakturering væsentlig nemmere for små virksomheder, har selvstændige mulighed for at oprette og gemme deres kunder i programmet. På den måde kan en faktura blive skrevet endnu hurtigere end før.

Billede af en virksomhed der opretter en kunde i Debitoor Regnskabsprogram

Hver gang en faktura skal laves, er det vigtigt, at alle kundens informationer er angivet. Dette gælder bl.a. kundens navn, adresse, email, telefonnummer og eventuelle CVR-nummer. Hvis alle disse informationer allerede er indtastet, slipper virksomheden for at gøre det, når fakturaen oprettes og sendes afsted.

Amalie

Opret dine leverandører i Debitoor

De fleste virksomheder har en lang række forskellige leverandører, der hver især leverer noget vigtigt til virksomheden. Der er ofte mange leverandører at holde styr på, hvilket det derfor er en god ide at samle alle informationerne på leverandørerne ét sted.

En bruger der er i gang med at oprette en leverandør i Debitoor

I Debitoor har brugerne mulighed for at oprette alle deres leverandører i systemet. Ved at samle det bliver oplysningerne ikke væk, og fremover skal informationerne ikke genindtastes hver gang, at en ny udgift skal oprettes.

Amalie

Brexit konsekvenser for Danmark

I denne artikel kan virksomheder blive klogere på, hvad næste skridt for Brexit er, og hvordan man bør forholde sig til de ændringer, der kommer i fremtiden.

Billede af London oppefra som er med i Brexit

Den 31. januar kl. 23.00, lokal britisk tid, forlod Storbritannien EU. Tilbage i 2016 stemte den britiske befolkning 'ja' til at forlade EU, og Storbritannien meldte officielt deres exit den 29. marts 2017.

Amalie

Hvad kan trækkes fra i julen?

Juletiden er over os, og i den forbindelse holder mange virksomheder julefrokoster, og de ansatte får som regel en julegave. Inden for det område, er der nogle grænser, virksomheden skal overholde. I nogle tilfælde er julefrokoster og julegaver endda fradragsberettiget.

Et billede af noget fra jul

Amalie

Hvad betyder den nye ferielov for virksomheder?

Danmark har længe haft en ferielov, der bygger på forskudt ferie, men den 1. september 2019 blev der vedtaget en ny ferielov. Den 1. september 2020 vil den nye ferielov træde i kraft, men allerede nu er der ændringer.

Billede af en selvstændig der holder ferie og overholder den nye ferielov

Grunden til at den nye regering lavede en ny ferielov var bl.a. for at give bedre vilkår for nyansatte. Med den gamle ferielov kunne der gå op til 16 måneder, før nyansatte kunne få betalt ferie.

Amalie

Gør dine fakturaer klar til 2020

2020 er lige om hjørnet, og et forhåbentlig godt 2019 er ved at ende. Med et nyt år følger også nye vaner og nye drømme om fremtiden. Som iværksætter er det vigtigt hele tiden at have målet for øje, og lave tiltag, der bringer en tættere på målet.

Debitoor foreslår at fakturanummeret bliver ændret i 2020

En af de ting virksomheder kan gøre, når de træder ind i det nye år er at ændre deres fakturanumre. Det lyder meget simpelt, og det er det også. Det er et lille tiltag, der faktisk kan få stor indflydelse på den måde, virksomheden bogfører i fremtid.

Virksomheder kan ændre måden, hvorpå fakturanummeret skrives.

Amalie

Hvad blev der lavet af forbedringer i Debitoor i 2019?

I løbet af år 2019 er der sket en del i udviklingen af Debitoor Regnskabsprogram. Vi har foretaget ændringer, der gerne skulle gøre livet nemmere for alle de seje selvstændige, vi har som kunder.

Billede af Debitoor program på en computer og en iPhone 8 med det nye design

Forbedringerne har været mange, og det kan måske være svært at huske et helt års udvikling, og derfor har vi skrevet denne artikel til dig.

Amalie

Hvad ændrer sig for selvstændige i 2020?

2019 er ved at gå på held, og 2020 venter lige om hjørnet. Et helt årti er slut, og virksomheder skal forholde sig til en række nye regler. Når klokken paserer midnat, vil der være ting, du som selvstændig skal være opmærksom på.

I det nye år kommer der ændrede regler der påvirker selvstændige

For mange betyder et nyt kalenderår samtidig et nyt regnskabsår, imens det for andre ikke forholder sig sådan. Dog er det sådan, at offentlige virksomheder kører det, der kaldes et finansår, og der vil året altid følge kalenderåret. Hvis regnskabsåret følger kalenderåret bør man være opmærksom på at få afsluttet regnskabsåret, inden at 2020 oprinder.

Emner der får betydning i 2020...

Amalie

Nyt design i Debitoor

Vi er spændte på at lancere et nyt design for Debitoor: en lille forandring som vi håber vil gøre en stor forskel for, hvordan du arbejder med programmet, og hvordan vi kan fortsætte med at udvikle os ud fra den feedback, du giver os.

Forskellen? Vi har flyttet funktionsoversigten fra toppen af siden ---> til den venstre del af siden. Selvom det måske ikke virker som en lille forandring, så er det kun en forandring i designet. Du kan stadig finde alle funktioner og features i din Debitoor konto, som nu blot bliver tilgængelige fra venstre side.

Nyt design af af forsiden

Amalie

Iværksætterselskaber afskaffes i 2021

Folketinget vedtog den 9. april 2019 at afskaffe virksomhedsformen iværksætterselskab, da selskabsformen ikke har givet erhvervslivet det løft, som man forventede. Det betyder at efter 15. oktober 2021, vil der ikke længere eksistere iværksætterselskaber. OBS: Denne artikel er opdateret 19. maj 2021, da fristen blev udskudt fra 15. april 2021 til 15. oktober 2021 grundet corona.

Samtidig med at iværksætterselskaber afskaffes sænkes kapitalkravet til anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Kapitalkravet sænkes, da iværksætterselskaber fremover skal omregistreres til et ApS selskab, hvilket nu kræver at virksomheden har 40.000 kr. i kapital.

Folketinget har afskaffet iværksætterselskaber fra 2021

Amalie

Ændring af regnskabsår

En virksomhed fører regnskab i en bestemt periode, og den periode kaldes for et regnskabsår. I Danmark er det lovligt for alle selskaber at ændre deres regnskabsår, så det ikke nødvendigvis følger kalenderåret. Dog kan viksomheder der hører til det offentlige ikke ændre deres finansår, som er et andet ord for regnskabsår, når det gælder offentlige virksomheder.

Ændring af regnskabsår i Debitoor regnskabsprogram

Man skal være opmærksom på, at man ikke bare kan ændre regnskabsår fra år til år, da regnskabet derfor ikke vil leve op til de grundlæggende forudsætninger. De grundlæggende forudsætninger indebærer bl.a., at regnskabet har kontinuitet, som her altså betyder, at regnskabsåret er det samme år efter år.

Amalie

Gør brug af Debitoors fakturaskabelon

Når man er selvstændig ved man, hvor vigtigt det er, at ens tid bliver brugt fornuftigt. Hver dag er der utallige opgaver, der skal laves, og der skal ikke mindst være styr på regnskabet. For mange kan regnskab og fakturering være en tung byrde, men det gælder bare om at finde et program, der hjælper en og som har en god fakturaskabelon.

Gør brug af Debitoors fakturaskabelon i Debitoor faktureringsprogram

I Debitoors regnskabsprogram kan du få hjælp til at gøre fakturering enklere, så du får mest muligt tid til andre ting.

Amalie

Lav regnskab med din medarbejder

Din virksomhed vokser, du har ansat en medarbejder, og i deler nu arbejdsbyrden. I deler det tunge læs, der følger med at være selvstændig, og det betyder også, at i er to, der skal have indblik i regnskabet. En fordel kan være, at den nye medarbejder har delvis eller fuld indblik i regnskabet.

En medarbejder der har fået adgang til Debitoor regnskabsprogram

Amalie

Faktura vs. abonnementsfaktura - Hvornår bruges det ene fremfor det andet?

I nogle virksomheder bliver der leveret en vare, eller en ydelse, igen og igen til den samme kunde. Prisen for varen, og ydelse, er den samme, hvilket vil sige at fakturaen ser ens ud gang efter gang.

En faktura eller en abonnementsfaktura i debitoor fakuteringsprogram

Det kan være en fordel at oprette en abonnementsfaktura i Debitoor regnskabsprogram, hvis den samme kunde faktureres, for samme beløb med samme interval. Hvis indholdet i fakturaen er forskellig fra gang til gang, gør man ikke brug af en abonnementsfaktura.

Amalie

Kom godt fra start med et online regnskabsprogram

Du har taget springet og er nu blevet selvstændig. Måske har du stadig et job ved siden af, men du er fast besluttet på at drive din egen virksomhed.

Der er mange ting, du kan gøre for at komme godt fra start, men en af dem er at beslutte, hvordan du vil styre dit regnskab. Flere og flere selvstændige dropper den gamle bogføring og benytter i stedet et online regnskabsprogram. Mange samler også deres regnskab i et program, hvorfra de samtidig kan fakturere deres kunder - det gør det nemmere for dem, da alt er samlet.

selvstændig der bruger et online regnskabsprogram når der skal sendes fakturaer

Et godt råd til nye selvstændige er, at man skal være gode venner med sit regnskab og ofte tjekke op på det. Det kan umiddelbart lyde krævende, men det er det slet ikke! Der er også andre ting, man skal være opmærksomme på, når man vil starte egen virksomhed.

Amalie

Hvad kan Debitoors app?

Som du nok har fundet ud af, har Debitoor udviklet en app til både iPhone og Android. Appen gør det muligt for dig at have hele dit regnskab og alle dine fakturaer med på farten. Alle de ændringer du foretager på din laptop ændres automatisk også i din app.

Du kan oprette en udgift, et tilbud og en faktura i Debitoors app

Debitoors app har mange funktioner, og du kan selv gå på opdagelse i den efter, at du har hentet den ned. Vi vil gennemgå enkelte af de funktioner, der gør dit liv som selvstændig meget nemmere.

Amalie

Erstatter et regnskabsprogram en revisor?

En revisor kan godt være en dyr fornøjelse, men det er også penge, der er godt givet ud. Hjælpen fra en revisor kan sikre, at din økonomi kører, hvilket kan redde dig fra en dyr regning i sidste ende.

revisor der hjælper med regnskab i et regnskabsprogram

Mange laver den fejl at droppe deres revisor til fordel for et regnskabsprogram som Debitoor. En revisor er god til mange ting, men det er ikke alt i din økonomi, din revisor er nødt til at hjælpe dig med. - visse opgaver kan du sagtens selv løse.

Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp