Få 25% rabat det første år på alle planer fra i dag og frem til 5. april.
Brug rabatkoden: APRIL20

Amalie

Amalie

Amalie er vores dansktalenede copywriter, som arbejder med det danske marked. Derudover hjælper hun også de danske kunder, når de har spørgsmål.

Amalie

Dit Debitoor-team arbejder også hjemmefra

I de her dage er der rigtig mange danskere, der har arbejder hjemmefra. Det gælder også os i Debitoor, hvor de fleste af os har taget computer, tastatur og mus under armen og opsat vores eget hjemmekontor.

Billede af en dame der arbejder hjemmefra

Det kan være svært at arbejde hjemmefra, hvis man ikke har den store erfaring med det. I sidste uge skrev vi en guide om, hvordan man bedst kan arbejde hjemmefra, og nu kan vi give dig endnu flere tips og tricks.

Vi har nu samlet et udpluk af vores Debitoor-team, der viser dig deres eget hjemmekontor og samtidig giver dig et tip med på vejen, så din hjemmearbejdsdag kan blive bedre fremover. Tag godt imod dem!

Amalie

Hjælpepakke til små virksomheder som følge af coronavirussen

Opdateret d. 1. april 2020: Den 18. marts 2020 kom den danske regering med en hjælpepakke, der bl.a. skal hjælpe små virksomheder og selvstændige. Hjælpepakken kommer på baggrund af den nedlukning som Danmark er i gang med, og har som formål at mindske det økonomiske tab hos landets virksomheder.

Et billede af virksomheder der bliver hjulpet af den nye hjælpepakke

Regering har valgt at give små og mellemstore virksomheder i alt 40 mia. kr. som kommer til at dække over to områder: hjælp til at dække tabt omsætning og hjælp til at betale faste udgifter som eksempelvis husleje.

Det er på nuværende tidspunkt muligt at få kompensation helt frem til den 9. juni 2020.

Amalie

Nyt design i Debitoor: mørk funktionsoversigt

Vi har et mål om hele tiden at forbedre programmet på baggrund af den feedback, vi får fra vores brugere, og de behov de ønsker at få opfyldt. Derfor er vi spændte på at dele den nyeste design opdatering i Debitoor: vi har lavet en ny mørk baggrund for funktionsoversigten i venstre side.

Billede af funktionsoversigten i et nyt og mørkt design

Ændringen påvirker ikke, hvordan menuen fungerer, eller hvilke funktioner du har adgang til. Det er ren og skær en æstetisk opdatering, som vores designere har brugt tid på at udvikle og teste.

Lad os tage et nærmere kig på ændringen, og hvordan den spiller sammen med nogle af de andre opdateringer, der er kommet over i dit regnskabsprogram over den seneste tid.

Amalie

5 gode råd til brugen af Debitoor

Der er mange måder hvorpå, at regnskab og fakturering kan blive nemmere og spare dig for en masse tid. Vi har samlet de fem absolut bedste råd i denne artikel, så du kan blive endnu mere effektiv til bogføring og fakturering, når du bruger Debitoor.

Billede af 5 råd som forbedrer brugen af Debitoor

Alle fem råd hjælper dig til at få mest muligt ud af Debitoor, så du samtidig får mere tid til at udvikle og drive din virksomhed.

Amalie

5 mest stillede spørgsmål om Debitoor

I Debitoors kundeservice modtager vi en lang række forskellige spørgsmål, som vi vil med glæde vil hjælpe med at besvare. Nogle spørgsmål er vi ikke blevet stillet før, men der er også nogle spørgsmål, der altid kommer igen.

Billede af de 5 mest stillede spørgsmål om Debitoor

Vi har samlet de 5 mest stillede spørgsmål hos Debitoor, så du forhåbentlig kan blive klogere på Debitoor.

Amalie

Opret dine kunder i Debitoor

For at gøre fakturering væsentlig nemmere for små virksomheder, har selvstændige mulighed for at oprette og gemme deres kunder i programmet. På den måde kan en faktura blive skrevet endnu hurtigere end før.

Billede af en virksomhed der opretter en kunde i Debitoor Regnskabsprogram

Hver gang en faktura skal laves, er det vigtigt, at alle kundens informationer er angivet. Dette gælder bl.a. kundens navn, adresse, email, telefonnummer og eventuelle CVR-nummer. Hvis alle disse informationer allerede er indtastet, slipper virksomheden for at gøre det, når fakturaen oprettes og sendes afsted.

Amalie

Opret dine leverandører i Debitoor

De fleste virksomheder har en lang række forskellige leverandører, der hver især leverer noget vigtigt til virksomheden. Der er ofte mange leverandører at holde styr på, hvilket det derfor er en god ide at samle alle informationerne på leverandørerne ét sted.

En bruger der er i gang med at oprette en leverandør i Debitoor

I Debitoor har brugerne mulighed for at oprette alle deres leverandører i systemet. Ved at samle det bliver oplysningerne ikke væk, og fremover skal informationerne ikke genindtastes hver gang, at en ny udgift skal oprettes.

Amalie

Brexit konsekvenser for Danmark

I denne artikel kan virksomheder blive klogere på, hvad næste skridt for Brexit er, og hvordan man bør forholde sig til de ændringer, der kommer i fremtiden.

Billede af London oppefra som er med i Brexit

Den 31. januar kl. 23.00, lokal britisk tid, forlod Storbritannien EU. Tilbage i 2016 stemte den britiske befolkning 'ja' til at forlade EU, og Storbritannien meldte officielt deres exit den 29. marts 2017.

Amalie

Aktiv eller udgift?

Når man driver en virksomhed, er udarbejdelsen af regnskab en stor del af det. Udover man sørger for virksomhedens drift, er det også nødvendigt at have styr på den økonomiske del. Herunder er det vigtigt at vide, hvornår en omkostning er en udgift eller et aktiv.

Et billede af en revisor der bogfører udgifter og aktiver

Læs artiklen hvis du vil blive klogere på udgifter og aktiver, og hvordan de hver især skal bogføres. Til slut vil der være en guide til, hvordan en udgift, og et aktiv, skal bogføres i Debitoor.

Amalie

Lav et godt tilbud

Et tilbud kan være altafgørende for, om en handel kommer i hus eller ej. Det er derfor vigtigt, at selvstændige ved, hvordan man laver et tilbud.

Et billede af et tilbud fra Debitoor

I denne artikel vil du blive klogere på, hvordan et tilbud skal laves, og hvilke overvejelser man er nødt til at gøre sig.

Amalie

Momsregistrering hvornår?

I Danmark har vi specifikke retningslinjer for, hvornår en virksomhed skal lade sig momsregistreres.

Dame der taler i telefon og overvejer om hun skal momsregistreres eller ej

Reglerne er simple:

  1. Hvis en virksomhed har en omsætning på over 50.000 kr. over en 12-måneders periode skal virksomheden momsregistreres
Amalie

Hvordan får jeg et CVR-nummer?

CVR-nummer er en forkortelse for Det Centrale Virksomhedsregister, hvor alle danske registrerede virksomheder kan findes. Hvis en virksomhed omsætter for mere end 50.000 kr. skal virksomheden have et CVR-nummer. Omsættes der for mindre, er det valgfrit.

Det er forholdsvist nemt at få et CVR-nummer i Danmark, og på nuværende tidspunkt er der mere end 290.000 registrerede virksomheder. Ud af dem er hele 35% enkeltmandsvirksomheder, men også virksomhedsformen anpartsselskaber er populært blandt de danske iværksættere.

Billede af en computer hvor en er ved at få et CVR-nummer

Amalie

Hvad kan trækkes fra i julen?

Juletiden er over os, og i den forbindelse holder mange virksomheder julefrokoster, og de ansatte får som regel en julegave. Inden for det område, er der nogle grænser, virksomheden skal overholde. I nogle tilfælde er julefrokoster og julegaver endda fradragsberettiget.

Et billede af noget fra jul

Amalie

Hvad betyder den nye ferielov for virksomheder?

Danmark har længe haft en ferielov, der bygger på forskudt ferie, men den 1. september 2019 blev der vedtaget en ny ferielov. Den 1. september 2020 vil den nye ferielov træde i kraft, men allerede nu er der ændringer.

Billede af en selvstændig der holder ferie og overholder den nye ferielov

Grunden til at den nye regering lavede en ny ferielov var bl.a. for at give bedre vilkår for nyansatte. Med den gamle ferielov kunne der gå op til 16 måneder, før nyansatte kunne få betalt ferie.

Amalie

Gør dine fakturaer klar til 2020

2020 er lige om hjørnet, og et forhåbentlig godt 2019 er ved at ende. Med et nyt år følger også nye vaner og nye drømme om fremtiden. Som iværksætter er det vigtigt hele tiden at have målet for øje, og lave tiltag, der bringer en tættere på målet.

Debitoor foreslår at fakturanummeret bliver ændret i 2020

En af de ting virksomheder kan gøre, når de træder ind i det nye år er at ændre deres fakturanumre. Det lyder meget simpelt, og det er det også. Det er et lille tiltag, der faktisk kan få stor indflydelse på den måde, virksomheden bogfører i fremtid.

Virksomheder kan ændre måden, hvorpå fakturanummeret skrives.

Amalie

Hvad blev der lavet af forbedringer i Debitoor i 2019?

I løbet af år 2019 er der sket en del i udviklingen af Debitoor Regnskabsprogram. Vi har foretaget ændringer, der gerne skulle gøre livet nemmere for alle de seje selvstændige, vi har som kunder.

Billede af Debitoor program på en computer og en iPhone 8 med det nye design

Forbedringerne har været mange, og det kan måske være svært at huske et helt års udvikling, og derfor har vi skrevet denne artikel til dig.

Amalie

Hvad ændrer sig for selvstændige i 2020?

2019 er ved at gå på held, og 2020 venter lige om hjørnet. Et helt årti er slut, og virksomheder skal forholde sig til en række nye regler. Når klokken paserer midnat, vil der være ting, du som selvstændig skal være opmærksom på.

I det nye år kommer der ændrede regler der påvirker selvstændige

For mange betyder et nyt kalenderår samtidig et nyt regnskabsår, imens det for andre ikke forholder sig sådan. Hvis regnskabsåret følger kalenderåret bør man være opmærksom på at få afsluttet regnskabsåret, inden at 2020 oprinder.

Emner der får betydning i 2020...

Amalie

Nyt design i Debitoor

Vi er spændte på at lancere et nyt design for Debitoor: en lille forandring som vi håber vil gøre en stor forskel for, hvordan du arbejder med programmet, og hvordan vi kan fortsætte med at udvikle os ud fra den feedback, du giver os.

Forskellen? Vi har flyttet funktionsoversigten fra toppen af siden ---> til den venstre del af siden. Selvom det måske ikke virker som en lille forandring, så er det kun en forandring i designet. Du kan stadig finde alle funktioner og features i din Debitoor konto, som nu blot bliver tilgængelige fra venstre side.

Nyt design af af forsiden

Amalie

Hvilke fradrag kan man få i en virksomhed?

Der findes en lang række fradrag, man som virksomhed kan være berettiget til, og hvis man er, kan man trække det fra i skat. Dette gør, at man kan spare en del penge, og derfor er det en god ide at sætte sig ind i, hvilke mulige fradrag man kan få.

Som grundregel kan man fratrække de udgifter, der har været med til at "erhverve, sikre og vedligeholde indtægten". I denne artikel vil de 5 mest almindelige fradrag blive gennemgået, men der findes en lang række af fradrag, virksomheder kan være berettiget til.

Amalie

Hvordan udbetaler man løn til sig selv?

Når man driver en virksomhed eller et selskab, er der forskellige måder hvorpå, at man skal udbetale løn på. Der skelnes imellem, om man vil udbetale løn som ejer i en personlig virksomhed eller i et selskab.

Et billede af en kvinde der prøver at finde ud af hvordan hun kan udbetale løn til sig selv

Grunden til at der er en forskel er fordi, at man i en personlig virksomhed ikke skelner imellem virksomhedens og ejerens økonomi. Det gør man derimod i et selskab, hvor virksomhedens og ejernes økonomi ses på hver for sig.

Amalie

Hvordan kan en revisor hjælpe med opstart af virksomhed?

En af de mange opgaver, som en revisor kan hjælpe med er bl.a. at rådgive om, hvordan man bedst muligt starter en virksomhed.

Et billede hvor revisoren kan hjaelpe med, hvordan en virksomhed kan starte op

Det er enormt vigtigt at sætte sig ind i de forskellige ting, der skal tages stilling til i forbindelse med en ny virksomhed. En revisor kan fungere som sparring, så man får taget den rigtige beslutning og kommer godt fra start.

En revisor bl.a. hjælpe med...

Amalie

Regler for en faktura

Det er ikke ligegyldigt, hvilke informationer der står på en faktura. Der er nemlig en række regler for, hvad en faktura skal indeholde.

En faktura skal overholde visse regler

Mange virksomheder udsteder en faktura hver gang, at der sælges noget, men det er faktisk ikke altid, at virksomheden behøver at sende en faktura. Om der skal sendes en faktura eller blot gives en kvittering kommer an på beløbet der sælges for, og hvem der sælges til.

Sælger en virksomhed til en privatperson, skal der sendes en faktura, hvis beløbet overstiger 3000 kr. inkl. moms. Modsat, hvis en virksomhed sælger til en anden virksomhed, skal der sendes en faktura, hvis beløbet overstiger 5000 kr. inkl. moms. Er beløbet under hhv. 3000 kr. og 5000 kr., vil det være nok at give en kvittering.

Amalie

Iværksætterselskaber afskaffes i 2021

Folketinget vedtog den 9. april 2019 at afskaffe virksomhedsformen iværksætterselskab, da selskabsformen ikke har givet erhvervslivet det løft, som man forventede. Det betyder at efter 15. april 2021, vil der ikke længere eksistere iværksætterselskaber.

Samtidig med at iværksætterselskaber afskaffes sænkes kapitalkravet til anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr. Kapitalkravet sænkes, da iværksætterselskaber fremover skal omregistreres til et ApS selskab, hvilket nu kræver at virksomheden har 40.000 kr. i kapital.

Folketinget har afskaffet iværksætterselskaber fra 2021

Amalie

Ændring af regnskabsår

En virksomhed fører regnskab i en bestemt periode, og den periode kaldes for et regnskabsår. I Danmark er det lovligt for alle selskaber at ændre deres regnskabsår, så det ikke nødvendigvis følger kalenderåret.

Ændring af regnskabsår i Debitoor regnskabsprogram

Man skal være opmærksom på, at man ikke bare kan ændre regnskabsår fra år til år, da regnskabet derfor ikke vil leve op til de grundlæggende forudsætninger. De grundlæggende forudsætninger indebærer bl.a., at regnskabet har kontinuitet, som her altså betyder, at regnskabsåret er det samme år efter år.

Amalie

Faktura uden moms

Det er ikke alle virksomhedsformer, der skal være momsregistreret og have et CVR-nummer. Hvis en virksomhed sælger for over 50.000 kr., over en 12-måneders periode, skal virksomheden registreres, hvilket indebærer at virksomheden betaler moms, får et CVR-nummer og sender fakturaer med moms.

Faktura uden moms

Ejer du netop en virksomhed, der ikke omsætter for mere end 50.000 kr. over en 12-måneders periode, har du en personlig ejet mindre virksomhed. Selvom din omsætning ikke er høj, kan du stadig godt have brug for at sende fakturaer til dine kunder. I Debitoor faktureringsprogram kan du sende fakturaer afsted til dine kunder - også uden moms.

Amalie

Skriv en faktura på engelsk

Det er ikke altid, at alle fakturaerne, der skal sendes, er til danskere eller til folk, der forstår dansk. Derfor er det altid en god ide at sørge for, at den faktura, der sendes afsted, er forståelig for kunden. Hvis en kunde, der ikke forstår dansk, modtager en faktura skrevet på dansk, kan det være svært for kunden at forstå, hvad der faktureres for.

Skriv en faktura på engelsk i Debitoor regnskabsprogram

Det er altid godt at få hjælp til at oversætte fakturaen, hvis man ikke selv er skarp i sprog. Hvis man ikke er god til sprog, kan det hurtigt blive tidskrævende at oversætte en faktura. Det problem kan løses med Debitoor faktureringsprogram, som nemt og hurtigt oversætter fakturaen til engelsk, så du ikke behøver at gøre det.

Amalie

Intet CVR-nummer? Du kan stadig sende en faktura

I visse tilfælde kan man sagtens drive en virksomhed uden at have et CVR-nummer. Man kan få et CVR-nummer, hvis man driver en virksomhed, men det er ikke altid en nødvendighed at have et.

Intet CVR-nummer

Har du en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. på en 12-måneders periode, behøver du ikke at anskaffe dig et CVR-nummer. Det virker dog altid mest professionelt over for ens kunder, hvis man har et CVR-nummer. Når man har en virksomhed, der omsætter for under 50.000 kr. årligt., har man en mindre ejet personlig virksomhed.

Bare fordi man ikke har et CVR-nummer, betyder det ikke, at man ikke kan sende en faktura.

Amalie

Gør brug af Debitoors faktura skabelon

Når man er selvstændig ved man, hvor vigtigt det er, at ens tid bliver brugt fornuftigt. Hver dag er der utallige opgaver, der skal laves, og der skal ikke mindst være styr på regnskabet. For mange kan regnskab og fakturering være en tung byrde, men det gælder bare om at finde et program, der hjælper en og som har en god faktura skabelon.

Gør brug af Debitoors faktura skabelon i Debitoor faktureringsprogram

I Debitoors regnskabsprogram kan du få hjælp til at gøre fakturering enklere, så du får mest muligt tid til andre ting.

Amalie

Hvad gør du, hvis en kunde ikke betaler?

For det meste betaler kunder til tiden, hvis bare du sender en faktura med alle de nødvendige oplysninger, din kunde skal bruge, for at kunne gennemføre betalingen.

En gang imellem vil der dog være kunder der, af den ene eller anden grund, ikke overholder betalingsbetingelserne. Det betyder dog ikke, at du skal opgive at få betaling fra kunden.

Hvad gør du, hvis en kunde ikke betaler

Amalie

Hvor sent kan man sende en faktura?

Det er ikke altid, at der er mulighed for at sende en faktura lige efter, at arbejdet er udført, men der er en grænse for, hvor sent man må sende en faktura.

Hvor sent kan man sende en faktura

Som udgangspunkt er det altid bedst at sende fakturaen til kunden så hurtigt som muligt. Det behøver ikke være i det sekund, at arbejdet er afsluttet, men for både din egen og kundens skyld er det bedst at få sendt fakturaen afsted hurtigst muligt.

Amalie

Lav regnskab med din medarbejder

Din virksomhed vokser, du har ansat en medarbejder, og i deler nu arbejdsbyrden. I deler det tunge læs, der følger med at være selvstændig, og det betyder også, at i er to, der skal have indblik i regnskabet. En fordel kan være, at den nye medarbejder har delvis eller fuld indblik i regnskabet.

En medarbejder der har fået adgang til Debitoor regnskabsprogram

Amalie

Gør brug af kortbetaling i din virksomhed

Ejer du en butik, eller en virksomhed, hvor du ofte er face to face med kunderne, kan det være en god ide at tilbyde betaling på stedet. Du gør betaling nemmere og hurtigere, for både dig og dine kunder, ved at kunne tilbyde dine kunder kortbetaling.

Mand der bruger SumUp kortbetaling i sin virksomhed

På nuværende tidspunkt er du måske bekendt med, hvor stor en udfordring det kan være, hvis du kun kan tage imod kontanter i din butik, og hermed ikke tilbyder kortbetaling. Du kan endda have mistet en del kunder bare fordi, at kontanter ikke er så stor en del af vores samfund mere. Derfor ser mange en stor fordel i at tilbyde kortbetaling i deres butik eller virksomhed.

Amalie

Faktura vs. abonnementsfaktura - Hvornår bruges det ene fremfor det andet?

I nogle virksomheder bliver der leveret en vare, eller en ydelse, igen og igen til den samme kunde. Prisen for varen, og ydelse, er den samme, hvilket vil sige at fakturaen ser ens ud gang efter gang.

En faktura eller en abonnementsfaktura i debitoor fakuteringsprogram

Det kan være en fordel at oprette en abonnementsfaktura i Debitoor regnskabsprogram, hvis den samme kunde faktureres, for samme beløb med samme interval. Hvis indholdet i fakturaen er forskellig fra gang til gang, gør man ikke brug af en abonnementsfaktura.

Amalie

Fakturering for rengøringsvirksomheder

Hvis du arbejder i rengøringsbranchen ved du, at hver dag aldrig er ens. Du har måske en masse forskellige kunder, nogen trofaste og andre som ringer en gang imellem, når det trænger til en grundig rengøring.

fakturering i en rengoeringsvirksomhed

Om du har faste kunder, eller kunder der springer til og fra, er det enormt vigtigt, at du har styr på faktureringen og regnskabet i din virksomhed.

Amalie

Hvornår skal jeg sende en faktura frem for at give en kvittering?

Du kender det nok. Du står i en butik, du har købt en vare, og med dig har du fået varen og en kvittering. På kvitteringen kan du se, hvad du har købt, beløbet du har købt for og andre oplysninger. Alt i alt er det en forenklet faktura, du står med i hånden.

Men hvad er forskellen egentlig på en faktura og en kvittering, og hvornår skal man sende en faktura til sin kunde frem for at give dem en kvittering? Det kan du blive klogere på, ved at læse med her.

Kvinde der handler i en butik og faar en kvittering med i stedet for en faktura

Som udgangspunkt er det oftest butiksejere, der gør brug af kvitteringer, da købet sker på stedet, og beløbet ikke er så højt. Er man derimod freelancer og leverer en vare eller ydelse, er det fakturaen, der er mest udbredt.

Amalie

Hvordan ansætter jeg en medarbejder?

Der er en masse virksomheder, der dagligt ansætter nye personer. Det kan være, at virksomheden er vokset, så der er brug for et par ekstra sæt hænder, eller fordi at ejeren selv vil have mere fritid. Lige meget hvad grunden er, er det vigtigt at vide, hvordan det foregår, når man skal ansætte en ny medarbejder.

Ansættelse af en medarbejder i en mindre virksomhed

Der er én ting, du skal gøre før, du kan ansætte en medarbejder. Du skal, som det første, registrere dig som arbejdsgiver hos SKAT. Før dette er gjort, kan du ikke ansætte nogen. Efter det er gjort, kan du gå i gang med selve rekrutteringsprocessen.

Amalie

Fakturering for personlige trænere

I arbejdet som personlig træner hjælper du dine klienter med at komme i deres livs form. Du giver dem værktøjer, som de kan arbejde med, og du presser dem til deres yderste. Hvad mange personlige trænere glemmer er, at en virksomhed ikke kan drives af passionen for personlig træning alene.

En personlig træner og hans kunde

Som personlig træner er det også vigtigt, at du har styr på din virksomheds økonomi. For hvis du ikke har det, kan konsekvenserne for din virksomhed være så store, at du på sigt må opgive drømmen om at være selvstændig. En god ide kan være at samle både fakturering og regnskab i ét online regnskabsprogram, da det kan have mange fordele.

Amalie

Et kontantløst samfund - Hvordan takler du det?

I takt med at alt nu om dags foregår online, bruges der også færre kontater. I takt med at Mobilepay og Applepay er stormet frem, har tjenesterne været med til at fjerne kontanter fra gadebilledet. De fleste har ikke længere kontanter liggende, da vi istedet bruger vores dankort til at betale. Det er nemlig det såkaldte "kontantløse samfund", vi bevæger os hen imod.

Hvordan takler du det kontantloese samfund

Det kontantløse samfund er kommet for at blive, så hvordan kan du som virksomhedsejer holde trit med udviklingen, og stadig sørge for at din virksomhed overlever? Det emne vil vi komme ind på i denne artikel, så du forhåbentlig kan være modtage betaling mange år endnu.

Amalie

Kom godt fra start med et online regnskabsprogram

Du har taget springet og er nu blevet selvstændig. Måske har du stadig et job ved siden af, men du er fast besluttet på at drive din egen virksomhed.

Der er mange ting, du kan gøre for at komme godt fra start, men en af dem er at beslutte, hvordan du vil styre dit regnskab. Flere og flere selvstændige dropper den gamle bogføring og benytter i stedet et online regnskabsprogram. Mange samler også deres regnskab i et program, hvorfra de samtidig kan fakturere deres kunder - det gør det nemmere for dem, da alt er samlet.

selvstændig der bruger et online regnskabsprogram når der skal sendes fakturaer

Et godt råd til nye selvstændige er, at man skal være gode venner med sit regnskab og ofte tjekke op på det. Det kan umiddelbart lyde krævende, men det er det slet ikke!

Amalie

Hvad kan Debitoors app?

Som du nok har fundet ud af, har Debitoor udviklet en app til både iPhone og Android. Appen gør det muligt for dig at have hele dit regnskab og alle dine fakturaer med på farten. Alle de ændringer du foretager på din laptop ændres automatisk også i din app.

Du kan oprette en udgift, et tilbud og en faktura i Debitoors app

Debitoors app har mange funktioner, og du kan selv gå på opdagelse i den efter, at du har hentet den ned. Vi vil gennemgå enkelte af de funktioner, der gør dit liv som selvstændig meget nemmere.

Amalie

Online betaling i et regnskabsprogram

Flere og flere ting foregår efterhånden online, og med god grund. Det er oftest hurtigere, når ting foregår online fremfor at gøre det offline. Den fysiske regnskabsføring er også ved at komme i glemmebogen, da flere selvstændige har fået øjnene op for fordelene ved online regnskabsføring. Med et online regnskabsprogram følger også online fakturaer, men kan betalingen også foregå online? Det kan den ihvertfald!

Mand der foretager en online betaling igennem hans regnskabsprogram

Heldigvis har du, som kunde i Debitoor, mulighed for at modtage betaling online. Det gør livet nemmere for både dig og for dine kunder, og du kan nemt følge med i, når pengene ruller ind på kontoen.

Amalie

Hvorfor bør jeg sende en online faktura?

Det kan være, at du har haft din virksomhed i lang tid, men det kan også være, at du er ny i branchen. Lige meget hvad, er det vigtigt for din virksomhed at få betaling fra dine kunder. Du vil nu blive klogere på, hvorfor det kan være en god idé at droppe den gamle fysiske faktura, til fordel for en online faktura sendt i et online faktureringsprogram.

Kvinde der sender en online faktura til sin kunde

Amalie

Erstatter et regnskabsprogram en revisor?

En revisor kan godt være en dyr fornøjelse, men det er også penge, der er godt givet ud. Hjælpen fra en revisor kan sikre, at din økonomi kører, hvilket kan redde dig fra en dyr regning i sidste ende.

revisor der hjælper med regnskab i et regnskabsprogram

Mange laver den fejl at droppe deres revisor til fordel for et regnskabsprogram som Debitoor. En revisor er god til mange ting, men det er ikke alt i din økonomi, din revisor er nødt til at hjælpe dig med. - visse opgaver kan du sagtens selv løse.

Amalie

Fakturering for fotografer

Du elsker at fotografere, og du er rent faktisk så god til det, at du kan leve af det. Det er jo vildt fedt! Som virksomhedsejer er du sikkert også bekendt med, at regnskab er en stor del af det at være selvstændig.

Mange er utrygge, når det kommer til regnskab og bogføring, for hvordan skal man egentlig være sit eget bogholderi samtidig med, at man skal fotografere?

Fotograf der ordner regnskab og sender en faktura

Amalie

Fakturering for kørelærere

Du bruger meget af din tid i bilen, hvor du på bedste vis prøver at lære personen ved siden af dig at køre bil. Udover selve kørslen er der teori mange timer ugentlig, og for at toppe din dag skal du jo også have styr på dit regnskab.

Koerelaerer der laver regnskab og fakturering paa farten

Alt i alt, har du rigtig travlt i løbet af en uge, og derfor er det bestemt ikke regnskabet, du skal bruge for meget tid på. I løbet af de næste par minutter vil du forhåbentlig blive klogere på, hvordan du kan bogføre og sende fakturaer på bedst mulig vis.

Amalie

Oplys din virksomheds resultat inden første juli

Fedt! Du har i løbet af skatteåret 2018 bogført alle dine indtægter og udgifter, og du har fundet ud af, om din virksomhed har et overskud eller et underskud.

Det er dog ikke nok, at du kender til din virksomheds resultat - du er forpligtet til at oplyse resultatet til SKAT. Du skal udfylde et oplysningsskema, som førhen blev kaldt selvangivelsen. Du kan se, om du har underskud eller overskud ved at se på dit skatteregnskab. Tallet der står ved "Årets resultat" er det tal, du skal bruge.

Lav oplysningsskema inden første juli

Deadlinen for at udfylde oplysningsskemaet er den 1. juli 2019, så det er lige om hjørnet!

Amalie

Hold styr på din fortjeneste

Du er i fuld gang med din iværksætterdrøm, og du tager gerne de udfordringer op, der kommer på din vej. Det vigtige ved at være selvstændig er at kunne leve af det samtidig. Skaber din virksomhed profit? Har du flere indtægter end udgifter, eller hvordan ser det ud?

En virksomhedsejer der bruger sin iPad til at registrere sine indtaegter og udgifter for at se, om han har en fortjeneste

Det er enormt vigtigt, at der genereres et overskud, således at du kan leve af din drøm uden at få økonomiske problemer. Du har brug for et program, hvor du nemt og hurtigt kan se, om dine indtægter dækker dine udgifter. Det overblik kan du få i Debitoor regnskabsprogram. Jeg vil gennemgå, hvordan Debitoor kan hjælpe dig med at holde styr på din fortjeneste, så din virksomhed kan leve videre.

Amalie

Hvornår bør jeg sende en faktura?

Fedt! Du er nået så langt, at du har modtaget en ordre fra en kunde. Du er helt klar til at sende din vare afsted, men der mangler lige en vigtig detalje - betalingen. For hvordan skal du egentlig opkræve betaling på den vare, du er ved at pakke lige nu?

En mand der sender en faktura, fordi han har solgt et produkt

Du skal sende kunden en faktura. Hvis du ikke er helt bekendt med, hvad en faktura er, så er det kort sagt et dokument, hvor du opkræver din kunde for den vare, du har solgt. En faktura er bindende, så når din kunde har modtaget din faktura, er kunden forpligtet til at betale for den. Dog kan det ske, at fakturaen ophæves, hvis kunden eksempelvis ikke er tilfreds med produktet.

Jeg vil nu hjælpe dig lidt videre og tage et kig på, hvornår du rent faktisk bør sende din faktura afsted mod kunden.

Amalie

Fakturering for kostvejledere

Du har så meget styr på ernæring og sundhed, at du med glæde vil hjælpe andre med at få samme indsigt. Du vil helst bruge din tid på at hjælpe dine klienter, men vi kan ikke komme udenom, at du bør have styr på dit regnskab og fakturering.

Send fakturaer som kostvejleder med et faktureringsprogram

Det heldige er, at jeg kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvordan du nemmest kan holde styr på dit regnskab og sende fakturaer til dine klienter. I langt de fleste tilfælde vælger kostvejledere og andre selvstændige at benytte sig af et online fakturerings- og regnskabsprogram, da det simpelthen er nemmere og sparer dem for en masse tid.

Jeg vil guide dig igennem nogle af de fordele, der er ved at benytte et online regnskabsprogram, når man til dagligt arbejder med kostvejledning.

Amalie

Fakturering på farten

Som selvstændig har du muligvis dit eget hjemmekontor, fordi det er mest praktisk. Det er sikkert også hjemme, du har alle dine papirer og fakturaer liggende. Men ville det ikke være skønt at komme lidt ud fra kontoret - bare en gang imellem?

En kvinde sender en faktura paa farten

Hvis du benytter et online regnskabsprogram som Debitoor, kan du fakturere og ordne dit regnskab, selvom du ikke er på kontoret. Så sidder du en dag, og gerne vil ud fra de faste rammer, så kan du sagtens styre økonomien og fakturere fra andre steder. Om det sted er en park, en café eller et bibliotek bestemmer du helt selv!

Du vælger frit, om du vil medbringe din computer, når du forlader kontoret. Du kan nemlig sende fakturaer direkte fra din telefon ved hjælp af vores app. Smart ikke?

Amalie

Fakturering for influencers

Du er altid på farten, skriver tekster, tager billeder og forbereder indhold. Regnskab er muligvis ikke din første prioritet, men en gang imellem bør du alligevel kaste dit blik på det. Jeg ved godt, at meget af det man forbinder med regnskab kan lyde forvirrende, men det er slet ikke så forvirrende, som det virker til at være.

En influencer der bruger hendes faktureringsprogram til at sende en faktura

Hvis du vil være en ægte boss lady eller bare boss, er du nødt til at have styr på regnskabet. Spiller dit regnskab, har du også større chance for at blive en succes - og det er jo målet, ikke? Debitoor regnskabsprogram gør det enkelt og overskueligt for dig at sende fakturaer og se dine samlede indtægter og udgifter.

Amalie

Hvordan får du dine fakturaer hurtigere betalt?

Som selvstændig ved du, hvor vigtigt det er, at dine kunder betaler sin faktura til tiden, og hvor meget din virksomheds succes afhænger af, om kunden betaler eller ej. Mange selvstændige kan ligge søvnløse om natten bare ved tanken om, hvordan man får kunderne til at betale.

En selvstaendig som faar betaling hurtig fra sin kunde

Jeg vil i den her artikel hjælpe dig med, at få dine kunder til at betale hurtigere, så du ikke skal bekymre dig om det.

Amalie

Hvornår skal du lave fakturaer med moms?

Det kan godt være lidt overvældende, når man skal finde ud af, om ens fakturaer skal indeholde moms eller ej. Derfor vil vi i denne artikel se på, hvornår der skal laves fakturaer med moms, og hvornår der ikke skal.

To fakturaer med moms der sendes til privatpersoner

Momsen afhænger af, om der faktureres inden eller uden for EU, og om der sælges et produkt eller en ydelse. Derudover kan momsen også blive påvirket af, om der sælges til en virksomhed eller en privatkunde.

Amalie

Fakturering for tandlæger

Som tandlæge ved du, at du ikke kun kan bruge din dag på at ordne folks tænder. Din klinik har nemlig brug for, at du en gang imellem tager dig tid til at kigge på regnskabet, fakturaerne og betalingerne.

En tandlaege der kigger i en drengs mund, hvorefter hun udsteder en faktura

Ved hjælp af Debitoor regnskabsprogram kan du nemt sende en faktura inden den næste klient kommer. I programmet kan du holde styr på alle dine indtægter og udgifter, og hvilke kunder der ikke har betalt endnu. For at din klinik kan køre rundt, skal du sørge for ikke kun at fylde hullerne i tænderne, men også de huller der måtte opstå i dit regnskab.

Amalie

Fakturering for psykologer

I løbet af en dag hjælper du, som psykolog, mange mennesker med at få det bedre. Du rådgiver hver enkelt klient, men lige nu er det os, der vil hjælpe og rådgive dig.

En psykolog der har en konsultation med en klient efter, at hun har sendt en faktura

For at få mest mulig ro på, er det vigtigt at samle både regnskab og fakturering ét sted, og det skal helst være et sted, som du nemt kan få adgang til. Med Debitoor regnskabsprogram kan du samle begge dele ét sted, og få adgang til det både på farten, og når du er på klinikken.

Amalie

Hvordan laver du fakturaer til andre EU-lande?

Som selvstændig kan du komme ud for, at dine kunder ikke befinder sig inden for landets grænser. Det kan være, at du skal sælge dine produkter, eller yde en service, i et andet land. I denne artikel vil jeg gøre dig klogere på, hvordan du laver en faktura, som skal sendes til et andet EU-land.

En faktura der bliver sendt til et andet EU-land

Amalie

Spar tid med et faktureringsprogram

Vi ved, at du har travlt med din virksomhed, og det kan være svært at finde nok timer i døgnet til alt det, du gerne vil. Derfor er det vigtigt at vinde ekstra tid, hvor det er muligt. Et af de steder, hvor du kan spare tid er, når du sender dine fakturaer.

En person der sparer tid ved at lave sine fakturaer i et faktureringsprogram

Amalie

Hvorfor skal man fakturere?

Du har med garanti hørt ordene faktura, regning eller fakturering før, men du sidder måske også tilbage med spørgsmålet om, hvorfor man skal fakturere? Jeg vil hjælpe dig med at forstå, hvorfor fakturering er vigtigt for din virksomhed.

To lovpligtige fakturaer saa de kan indkraeve betaling

I Danmark er der et lovkrav om at følge bogføringsloven, og du skal derfor til hver en tid kunne fremvise hvad, og hvor meget du har solgt for. Hvis du ejer en butik, så fungerer kvitteringer, som en faktura.

Amalie

Faktureringsprogram i skyen vs installeret faktureringsprogram

Det kan umiddelbart være svært at se, hvad forskellen er på et faktureringsprogram, der er downloadet på din computer, og et faktureringsprogram som ligger online. Flere og flere ting foregår efterhånden online, og ved at fakturere online sparer du en masse tid.

Jeg vil i denne artikel, give dig et indblik i, hvorfor et online faktureringsprogram er bedre end et installeret faktureringsprogram.

Regnskabsprogram i skyen der er foran et installeret faktureringsprogram

Amalie

Hvad kan et faktureringsprogram, som Word og Excel ikke kan?

Der er mange ting, du skal tage stilling til, når du starter en virksomhed op. Foruden, at du skal finde hoved og hale i, hvordan du kommer igang, skal du også tage stilling til, hvordan du vil styre din økonomi og sende fakturaer.

Faktureringsprogram kan noget andet end Word og Excel

Programmer, såsom Word og Excel, tilbyder skabeloner til dine fakturaer, men de bliver ofte valgt fra til fordel for et online regnskabsprogram. Jeg vil tage dig igennem de fordele, der er ved netop at vælge et online regnskabsprogram.

Amalie

Lær at lave en faktura med dit regnskabsprogram

Hvis du driver din egen virksomhed, ved du bedre end nogen anden, hvor meget økonomi der skal holdes styr på i en virksomhed. Samtidig med, at du prøver at få din virksomhed frem i lyset, skal du holde styr på dine indtægter, hvad du har af udgifter, samtidig med at du skal indberette til både skat og moms. Hele processen kan virke ret uoverskuelig.

Lav en faktura med et faktureringsprogram, og goer det nemmere for dig selv

Men lad være med at gå i panik, for det kan hjælpe dig at samle alt dette ét sted - nemlig i et fakturerings- og regnskabsprogram.

Amalie

Hej, jeg hedder Amalie

Et billede af en pige

Mit navn er Amalie, og jeg er det nyeste skud på stammen hos Debitoor. Jeg er studentermedhjælper og hjælper de danske kunder, når de har brug for det. Derudover skriver jeg tekster til hjemmesiden, som kan give svar på de spørgsmål, som selvstændige måtte have til regnskab og fakturering.

Jeg er født og opvokset i Taastrup uden for København, og har altid elsket at skrive. Da jeg startede på Roskilde Universitet, for at læse dansk og kommunikation, fløj jeg fra reden, og jeg er nu bosat i Roskilde i en hyggelig, lille lejlighed. Når jeg ikke arbejder på kontoret, eller analyserer kampagner og eventyr, så elsker jeg at gå ture og lytte til podcast. Udover elsker jeg at se “true crime” dokumentarer - bare ikke når jeg er alene hjemme, og det er mørkt.

Amalie

Velkommen til Debitoor

Hej med dig bag skærmen! Velkommen til Debitoor’s blog. Måske er du ny på siden, eller måske ved du godt, hvem vi er. Lige meget hvad synes vi, at det er god stil at introducere os selv alligevel.

Et faktureringsprogram og regnskabsprogram samlet der hjaelper selvstaendige

Hele vores historie startede tilbage i 2012. Mange ting har ændret sig siden da, men én ting er stadig den samme: vi vil hjælpe iværksættere og freelancere med at nå deres mål. Vi vil hjælpe dig, som hver dag kæmper, og hjælpe dig, som ikke synes regnskab er særlig sjovt.

For at give en hjælpende hånd, har vi lavet et program, der kan gøre regnskabsføring nemmere. Vi vil gøre det nemmere at sende fakturaer og blive betalt, og det hele skal kunne gøres med få klik.

Amalie

Hvad skal en faktura indeholde?

Før du kan lave din første faktura, er det vigtigt at kende til de lovmæssige krav. I dette indlæg vil kravene blive gennemgået, så du kan gå i gang med at lave din første faktura.

En faktura, hvorpaa man kan se, hvad en faktura skal indeholde

Hvis du er kunde hos Debitoor, har du slet ikke brug for denne artikel, da vi holder øje med kravene for dig. Du skal bare sørge for at udfylde de felterne i fakturaen - så sørger Debitoor for resten.