Alle opslag

Erstatter et regnskabsprogram en revisor?

En revisor kan godt være en dyr fornøjelse, men det er også penge, der er godt givet ud. Hjælpen fra en revisor kan sikre, at din økonomi kører, hvilket kan redde dig fra en dyr regning i sidste ende.

revisor der hjælper med regnskab i et regnskabsprogram

Mange laver den fejl at droppe deres revisor til fordel for et regnskabsprogram som Debitoor. En revisor er god til mange ting, men det er ikke alt i din økonomi, din revisor er nødt til at hjælpe dig med. - visse opgaver kan du sagtens selv løse.

Hvilke opgaver behøver en revisor ikke at hjælpe mig med?

Ideen med et regnskabsprogram som Debitoor er netop, at du som selvstændig kan varetage en masse opgaver i dit regnskab og fakturering. De opgaver behøver du ikke hjælp til fra en revisor. Mange tror, at man i forvejen skal have en stor mængde viden om regnskab og IT for at kunne have sit regnskab i et online regnskabsprogram - men sådan er det slet ikke.

Der er opgaver, som du hurtigt kan lære, og det går ekstra stærkt, når du har et nemt og overskueligt program. Et program som er ligeså meget et regnskabsprogram, som det er en faktureringsprogram.

Så hvilke opgaver kan du selv ordne?

Du kan som det første selv lave og sende en faktura til din kunde. I Debitoor skal du blot udfylde en fakturaskabelon, hver gang du vil fakturere en kunde. For det andet kan du selv holde øje med, om dine kunder betaler dig. Du kan altid gå ind og se, hvilke fakturaer du har sendt, og hvilke kunder der har overskredet deres betalingsfrist. Hvis dine kunder ikke har betalt dig til tiden, kan du med få klik sende dem en rykker og Debitoor har gjort det muligt for dig at følge din rykkerprocedure.

Hvornår er det godt at have en revisor?

Det er vigtigt at huske, at dit regnskabsprogram desværre ikke kan hjælpe dig med alt inden for regnskab. Programmet kan hjælpe dig langt hen af vejen, men til tider er det altså godt at have en revisor tilknyttet.

Når man driver en virksomhed, er der en masse deadlines, der skal overholdes. Du skal eksempelvis huske at indberette moms og oplyse din virksomheds resultat til SKAT én gang årligt. De mange deadlines er en af de mange opgaver, din revisor kan hjælpe dig med.

For det andet kan din revisor hjælpe dig med at lave og overholde en forretningsplan, som er et godt redskab, når man er selvstændig. Alt i alt kan en revisor hjælpe dig med mange forskellige opgaver - også dem du ikke troede, en revisor kunne varetage.

Hvordan kombinerer jeg mit regnskabsprogram med min revisor?

Det gode ved at bruge et regnskabsprogram i skyen er, at du har mulighed for at kigge på regnskabet uafhængigt af, hvor du er. Du har samtidig alt fra momsrapporter til ubetalte fakturaer samlet ét sted. Netop fordi at du har alt samlet i et program, kan din revisor også nemmere få et overblik over din økonomi.

Havde du eksempelvis tons af papirer i forskellige mapper, ville en simpel opgave for din revisor tage meget længere tid, end det kunne have gjort, hvis det hele lå samlet. Hvis din revisor skal bruge kortere tid på en opgave, betyder det også, at du sparer penge, og det gør også din revisors arbejde meget nemmere.

Kan min revisor få adgang til min Debitoor profil?

Ja, din revisor kan sagtens få adgang til hele dit regnskab hos Debitoor. Det betyder dog ikke, at du skal opgive dit eget login til revisoren. Du har mulighed for at invitere din revisor ind på din profil, og hvis der er dele af dit regnskab, du ikke vil have, at din revisor skal se, så er det også en mulighed.

Du giver din revisor adgang til din profil ved at følge disse trin:

  1. Log ind på din Debitoor profil
  2. Klik på 'Indstillinger' oppe i højre hjørne
  3. Klik på 'Profil' i din værktøjslinje
  4. Hvis du ruller ned på siden, kommer du til 'Eksporter data'
  5. Her kan du klikke på 'Inviter din revisor'
  6. Så skal du blot skrive din revisors e-mail og trykke Send' - så kan din revisor få adgang dertil!

Din revisor skal blot lave en gratis profil, og så er der adgang til den del af regnskabet, du har givet dem adgang til. På få øjeblikke kan din revisor altså løse det problem, der er opstået.

Amalie
Skrevet af
den 9. juni 2019