Alle opslag

Oplys din virksomheds resultat inden første juli

Fedt! Du har i løbet af skatteåret 2018 bogført alle dine indtægter og udgifter, og du har fundet ud af, om din virksomhed har et overskud eller et underskud.

Det er dog ikke nok, at du kender til din virksomheds resultat - du er forpligtet til at oplyse resultatet til SKAT. Du skal udfylde et oplysningsskema, som førhen blev kaldt selvangivelsen. Du kan se, om du har underskud eller overskud ved at se på dit skatteregnskab. Tallet der står ved "Årets resultat" er det tal, du skal bruge.

Lav oplysningsskema inden første juli

Deadlinen for at udfylde oplysningsskemaet er den 1. juli 2019, så det er lige om hjørnet!

Hvordan oplyser jeg min virksomheds resultat til SKAT?

Når du kender din virksomheds resultat, er du klar til at indberette det til SKAT. Ejer du personligt en virksomhed såsom en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab, skal du logge på TastSelv Borger. Ejer du et anpartsselskab, et aktieselskab eller et iværksætterselskab(OBS: Iværksætterselskaber afskaffes 15. oktober 2021) skal du logge på TastSelv Erhverv.

Oplys som ejer af en enkeltmandsvirksomhed eller interessentskab

Er du ejer i en personlig ejet virksomhed, altså i en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab, skal du gøre følgende:

  • Først logger du ind på TastSelv Borger med dit personlige NemID
  • Dernæst skal du klikke på 'Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet'
  • Her kan du se, om tallene for dig og din virksomhed er korrekte. Er de ikke det, skal de rettes
  • Nede i 'Virksomhedsoplysninger' skal du angive, om din virksomhed har lavet et overskud eller et underskud
  • Derefter kigger du hele oplysningsskemaet igennem. Det er her vigtigt at huske, at du jo er logget ind med dit personlige NemID, og det er derfor også din personlige økonomi, du kigger på
  • Afslutningsvis gemmer og godkender du dit oplysningsskema. Derefter får du adgang til din årsopgørelse

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kender min virksomheds resultat?

Kender du ikke til din virksomheds resultat, kan det være et tegn på, at du ikke har haft bogført løbende gennem skatteåret, og hermed ikke overholdt bogføringsloven. Det er yderst vigtigt for din virksomheds overlevelse, at du holder styr på alle de indtægter, og udgifter, der er i din virksomhed. Hvis du ikke registrerer alle indtægter og udgifter, kan du ikke vide, om din virksomhed har overskud eller underskud.

Har du, af den ene eller den anden grund, ikke haft din virksomhed i hele 2018, skal du stadig opgive din virksomheds resultat. Hvis det er tilfældet, skal du bare oplyse resultatet for den periode din virksomhed har eksisteret.

Få styr på din virksomheds resultat fremover

Det kan til tider være uoverskueligt at bogføre alle sine indtægter og udgifter sideløbende med, at man sender fakturaer til alle dine kunder. Derfor benytter mange selvstændige sig af et online regnskabsprogram såsom Debitoor. Her kan du enkelt og hurtigt bogføre dine indtægter og udgifter, og sende fakturaer til dine kunder på under et minut.

I programmet kan du også nemt se, hvad din virksomheds resultat er - så kan du nemt give den information videre til SKAT. Udover at du kan ordne dit regnskab på din laptop, kan du også styre dit regnskab på farten med Debitoors app.

Amalie
Skrevet af
den 6. juni 2019
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp