Alle opslag

Kom godt fra start med et online regnskabsprogram

Du har taget springet og er nu blevet selvstændig. Måske har du stadig et job ved siden af, men du er fast besluttet på at drive din egen virksomhed.

Der er mange ting, du kan gøre for at komme godt fra start, men en af dem er at beslutte, hvordan du vil styre dit regnskab. Flere og flere selvstændige dropper den gamle bogføring og benytter i stedet et online regnskabsprogram. Mange samler også deres regnskab i et program, hvorfra de samtidig kan fakturere deres kunder - det gør det nemmere for dem, da alt er samlet.

selvstændig der bruger et online regnskabsprogram når der skal sendes fakturaer

Et godt råd til nye selvstændige er, at man skal være gode venner med sit regnskab og ofte tjekke op på det. Det kan umiddelbart lyde krævende, men det er det slet ikke! Der er også andre ting, man skal være opmærksomme på, når man vil starte egen virksomhed.

Du kan nu blive klogere på, hvorfor et online regnskabsprogram kan være en god beslutning.

Gør regnskab til en vane

Efter du har startet din virksomhed og udvalgt dig et online regnskabsprogram såsom Debitoor, kan du begynde det sjove arbejde. En god ide er at gøre op med sig selv, hvordan man vil sørge for at regnskabet spiller. For nogen fungerer det bedst, hvis de hver uge sætter sig ned og opretter udgifter, indtægter og sender fakturaer afsted.

Andre kan bedst lide at holde deres regnskab og fakturering opdateret dagligt. Det er heldigvis helt op til dig selv, hvor ofte du vil tage et kig på dit regnskab, men erfaringen siger, at det er bedre at åbne det ugentligt end månedligt.

De selvstændige, der åbner deres regnskabsprogram månedligt, kan ofte blive overvældet, når de ser, hvor meget der skal opdateres. Det kan også ske, at de udgifter der var for et par uger siden er glemt, eller kvitteringen er måske blevet væk.

En god ide er altså at være konsekvent med at kigge på sit regnskab. Gør det til en vane at du hver tirsdag kigger regnskabet igennem, sender fakturaer eller opretter dine udgifter. I Debitoor får du ikke blot et program, hvor du kan styre dit regnskab, men også et program, hvor du kan sende fakturaer - altså et online faktureringsprogram.

Få sendt fakturaer afsted hurtigt

Efter du har solgt et produkt eller en ydelse, vil du selvfølgelig gerne modtage betaling, og de fleste vil gerne have den hurtigt. Derfor kan der være en ulempe ved kun at sende fakturaer én gang ugentligt, da du derfor kommer til at vente længe før, at betalingen kommer. Man skal her huske, at det er de færreste kunder, der betaler fakturaen med det samme.

Som bruger af Debitoor online faktureringsprogram, kan du nemt og hurtigt få sendt en faktura afsted. Du kan gøre det fra din laptop eller din telefon, da Debitoor har lavet en app til både iPhone og Android.

Når du skal sende en faktura afsted, skal du ikke huske på, hvad en faktura bør indeholde, men blot udfylde felterne. Det gør processen meget hurtigere, og når fakturaen er klar til at blive sendt, skal du ikke engang vedhæfte fakturaen i et separat mailprogram. Ved blot at oplyse kundens email, bliver fakturaen automatisk sendt afsted, når du trykker "Send".

Mand-der-sender-en-faktura-i-et-online-regnskabsprogram

Alle indtægter og udgifter skal bogføres i et regnskabsprogram

En ting som ofte kan volde selvstændige problemer er, at mange glemmer at bogføre alt. Og hvorfor er det et problem? Jo, det er det fordi, at hvis du ikke registrerer alle udgifter og indtægter, kan du ikke vide, om din virksomhed formår at lave et overskud, eller om virksomheden i virkeligheden er i underskud.

Det er altså yderst vigtigt, at du gør det til en vane at få alle indtægter og udgifter registreret i dit online regnskabsprogram. Igen her kan du selv bestemme, hvor ofte du vil bogføre disse poster.

Ved løbende at uploade bankudtog, kan du sikre dig, at alle dine indtægter automatisk overføres til dit regnskab. Programmet matcher selv alle dine sendte fakturaer med de beløb, der triller ind på din konto - fakturaerne bliver også markeret som betalte med denne funktion.

Udgifter er ligeså vigtige som indtægter

Der er en tendens til, at selvstændige oftere sørger for, at deres indtægter fremgår af deres regnskab end deres udgifter. Det er en skam, for udgifter er mindst lige så vigtige at holde styr på. Du kan oprette en udgift på din laptop eller ved at gøre brug af appen. Når du gør brug af appen, kan du nemt og hurtigt oprette en udgift.

Ved blot at tage et billede af kvitteringen, kan programmet selv læse, hvad beløbet er, og hvad udgiften er til. Du skal bare kategorisere udgiften.

Yderligere funktioner i et regnskabsprogram

Du har kun lige fået forsmag på, hvad Debitoor kan tilbyde og hjælpe dig med. Foruden de nævnte funktioner, kan du få adgang til din automatiserede momsrapport, resultatopgørelse og balanceopgørelse.

Du kan derudover også give din revisor direkte adgang til hele, eller dele, af dit regnskab. Så kan revisoren nemt hjælpe dig med lige netop det, du har brug for, uden at du skal sende en kæmpe bunke papirer.

Kom godt i gang med et online regnskabsprogram - og hvorfor vente?

Amalie
Skrevet af
den 20. juni 2019
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp