Alle opslag

Hvad kan trækkes fra i julen?

Juletiden er over os, og i den forbindelse holder mange virksomheder julefrokoster, og de ansatte får som regel en julegave. Inden for det område, er der nogle grænser, virksomheden skal overholde. I nogle tilfælde er julefrokoster og julegaver endda fradragsberettiget.

Et billede af noget fra jul

Hvad er reglerne for julegaver til ansatte?

Det er sådan, at det ikke er muligt for en ejer af en personlig ejet virksomhed (eksempelvis en enkeltmandsvirksomhed eller interessentskab) at købe en julegave af virksomhedens penge. Samme regler gælder hvis der ejes et selskab, men der sker dog en undtagelse, hvis der er flere ejere.

Er der flere ejere i selskabet, eller er der ansatte, der også får en julegave, må ejeren godt købe en julegave til sig selv.

Hvad er beløbsgrænsen for julegaven til ansatte?

Hovedreglen lyder, at en julegave maksimalt må koste virksomheden 1.200 kr. inkl. moms, hvis altså den ansatte/ejeren ikke har fået andre gaver i løbet af året. Hvis gaven holdes under 1.200 kr. bliver medarbejderen ikke beskattiget, men der er dog enkelte undtagelser, hvor der alligevel skal betales skat.

Eksempelvis bliver modtageren af gaven beskattiget, hvis gaven kan omsættes til kontanter, hvilket kan ske med et gavekort. Hertil kan det siges, at alle gaver teoretisk set kan omsættes til kontanter. Man ser i den forbindelse ikke chokolade, vin eller andre fysiske gaver som noget, der kan omsættes til kontanter.

Har modtageren af gaven fået andre gaver i løbet af året, må julegaven maksimum have en værdi på 800 kr. inkl. moms. Overstiges denne grænse skal bliver gaven beskattiget. Hvis en medarbejder bliver beskattiget for en gave, er det arbejdspladsens pligt at informere medarbejderen om dette før, at gaven gives.

Virksomheden kan trække udgiften til julegaver fra som personaleomkostninger.

Hvad er reglerne for julegaver til samarbejdspartnere?

For at vise at man påskønner et godt samarbejde, vælger nogle virksomheder at give en julegave til de samarbejdspartnere eller leverandører, de har arbejdet med i det foregående år.

En julegave i den forbindelse bliver anset som repræsentation, da gaven er med til at opretholde eller knytte forretningsforbindelser. Virksomheden kan få 25% i fradrag på en repræsentationsgave, og det er her vigtigt, at der gemmes bilag til regnskabet.

Hvad kan trækkes fra i forbindelse med julefrokosten?

Når den årlige julefrokost kommer, er der mange virksomheder, der ikke er klar over, at visse udgifter til julefrokosten også er fradragsberettiget.

Hvis en virksomhed vælger at afholde en julefrokost, som finder sted på kontoret, kan der ikke trækkes moms fra alle udgifterne. Udgifter til leje af borde, stole og service er dog fradragsberettiget. Derimod kan virksomheden trække momsen fra på alle udgifter, hvis julefrokosten finder sted ude i byen.

Et godt råd er stadig at kontakte egen revisor for at sikre sig, at det hele foregår korrekt.

Amalie
Skrevet af
den 23. december 2019
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp