Alle opslag

Hvorfor din basisvaluta i Debitoor ikke kan ændres

Som du måske allerede har lagt mærke til, så har din Debitoor konto én primær valuta - og det er denne valuta, som du ikke kan ændre Denne artikel forklarer præcis hvorfor, at Debitoor fungerer på den måde, og hvorfor denne valuta påvirker både din fakturering og dine udgifter.

Et billede af basisvalutaen i Debitoor Regnskabsprogram

Hvad betyder basisvaluta?

"Basisvalutaen" i din Debitoor konto er den primære valuta, som der bliver brugt. Hvilken basisvaluta der bruges på kontoen, afhænger af hvor din virksomhed er registreret.

Det betyder eksempelvis, at hvis din virksomhed er lokaliseret i Danmark, vil din basisvaluta være DKK. Derimod hvis din virksomhed er lokaliseret i Storbritanien, vil basisvalutaen være GBP.

Et billede af sign up i Debitoor

Hvilken version af Debitoor du bruger, afhænger af hvor du siger, at din virksomhed er beliggende. Forskellige udgaver af Debitoor bruger forskellige basisvalutaer.

Hvorfor bruger en Debitoor konto kun én basisvaluta?

Når du opretter en konto hos Debitoor, skal du vælge, hvor din virksomhed er beliggende. Basisvalutaen vil så være den valuta, der er den nationale valuta i det pågældende land. Det er fordi, at din virksomhedskonto skal have samme valuta som det land, hvor virksomheden er beliggende.

Debitoors konti har en basisvaluta, så programmet altid arbejder med den samme valuta, som brugeren selv har i banken. Så hvis din virksomhed er placeret i Danmark, skal din bank også være i Danmark. Og hvis din bank ligger i Danmark, betyder det også, at din konto vil bruge basisvalutaen DKK.

Selvom du måske arbejder i flere forskellige lande, vil din bank altid bruge din basisvaluta, og så omregne andre valutaer ud fra den basisvaluta. Eksempelvis hvis du har en dansk bankkonto, og en kunde betaler dig i GBP, så vil pengene på din konto stå i DKK, da beløbet er blevet omregnet fra GBP til DKK.

Debitoor er designet til at gøre fakturering nemt for brugerne. Ved at bruge en basisvaluta vil din fakturering blive gjort simpelt, og du vil få gavn af seje funktioner såsom automatisk bankafstemmelse, hvilket gør det muligt for fakturaer og udgifter at blive matchet med banktransaktioner.

Hvordan kan jeg arbejde med andre valutaer?

Selvom basisvalutaen i din Debitoor altid vil være den samme, så kan du med Debitoor stadig arbejde med andre valutaer.

Fakturering i andre valutaer

Det er nemt at fakturere dine kunder i en fremmed valuta. Når du laver en ny faktura i Debitoor, kan du ændre valutaen under 'Indstillinger'. Du skal simpelthen bare vælge den valuta, du ønsker, fra den drop down menu der udfolder sig. Debitoor vil altid give dig den nyeste opdateret veksling kurs, så du kan konvertere dine priser korrekt.

Et billede af en faktura der får ændret valuta

Udgifter i andre valutaer

Modsat fakturaer kan du kun oprette en udgift i din virksomheds basisvaluta. Så selvom du har en udgift, der er betalt i en fremmed valuta, så vil du kun have mulighed for at oprette udgiften i din basisvaluta. Det betyder, at hvis du har en dansk beliggende virksomhed, men har en udgift der er betalt i GBP, så vil den udgift skulle oprettes i DKK lige meget hvad.

Et billede af en udgift der oprettes i Debitoor med valuta

For at oprette dine udgifter korrekt i Debitoor, skal du derfor omregne din udgift til din egen basisvaluta inden, at du gemmer udgiften.

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil ændre min basisvaluta?

Som forklaret kan du ikke ændre din basisvaluta, efter at du har oprettet din konto. Den eneste måde du kan ændre din basisvaluta er ved at oprette en ny bruger i Debitoor og så vælge den nye rigtige lokation og hermed også basisvaluta.

Dog er dette kun muligt, hvis du har oprettet en konto, og sagt at den ligger i et land, hvor den i virkeligheden ikke er placeret. Vælg derfor kun at lav en ny bruger, hvis du eksempelvis har en virksomhed, der er placeret i Storbritannien og ikke i Danmark, som du først har angivet. Husk her at din valuta i banken skal være den samme valuta, som du bruger i Debitoor.

Hvis du har nogle problemer eller spørgsmål angående basisvalutaen, og du måske tror, at du bruger den forkerte version af Debitoor, kan du altid række ud til kundeservicen, og så vil vi med glæde hjælpe dig.

Amalie
Skrevet af
den 16. november 2020
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp