Alle opslag

Hvordan laver man regnskab i et regnskabsprogram?

Langt de fleste virksomhedsejere vælger at lave deres regnskab i et regnskabsprogram. Men hvordan foregår det egentlig? Lær meget mere om hvordan man laver sit regnskab i et regnskabsprogram i denne blogpost.

Et billede af regnskab i et regnskabsprogram

Først vil vi lige fastslå, hvad et regnskab er, men også hvad et regnskabsprogram er.

Hvad er et regnskab, og hvad er et regnskabsprogram?

Et regnskab er en virksomheds oversigt over økonomien. Groft sagt er det en oversigt over virksomhedens indtægter og udgifter, og i et regnskab bliver der også udarbejdet en balanceopgørelse og en resultatopgørelse.

Et regnskabsprogram er et program, hvori virksomheder kan styre virksomhedens økonomi og udarbejde virksomhedens regnskab. Et regnskabsprogram kan enten ligge online, som gør det muligt for virksomheden at kunne opdatere regnskabet til hver en tid, hvor at andre regnskabsprogrammer ligger installeret på én bestemt computer eller enhed.

Et regnskab der skal udarbejdes, og et nemt og intuitivt regnskabsprogram er det perfekte match. Men hvordan skal du gribe regnskabet an, når du ikke har lavet det i et regnskab før? Frygt ikke! Vi guider dig igennem, så du ved, hvordan du kan lave dit regnskab i Debitoor Regnskabsprogram.

Opret en bruger i Debitoor

Det der kommer før alt andet er, at du skal oprette en bruger, hvis du ønsker at bruge Debitoor som regnskabs værktøj. Vi ved, at det er en stor beslutning at vælge et regnskabsprogram, og derfor kan du få 7 dage gratis prøvetid, inden at du bliver en officiel del af Debitoor-familien.

For at oprette en bruger skal du gå til Debitoors oprettelsesside, indtaste din mail, vælge et kodeord og angive hvor henne i verden din virksomhed er lokaliseret - så nemt er det!

Udfyld dine oplysninger

Efter at du har oprettet dig, er det en god ide at få udfyldt din virksomheds informationer. Det gør du ved at klikke på 'Indstillinger' ude i venstre side og herefter vælge 'Virksomhed'. Her bør du udfylde følgende oplysninger:

  • Virksomhedstype
  • Virksomhedens navn
  • Virksomhedens adresse
  • Virksomhedens telefonnummer
  • Ejerens navn
  • Virksomhedens CVR-nummer (hvis dette haves)
  • Bankoplysninger

Efter at alt dette er udfyldt, er det meget nemmere at komme i gang med at lave selve regnskabet.

Angiv indtægter og udgifter

Primært består et regnskab af en oversigt over, hvilke udgifter og hvilke indtægter virksomheden har i løbet af en 12-måneders periode, som kaldes for regnskabsår. Derfor skal du, når du går i gang med dit regnskab sørge for altid at indskrive alle dine udgifter og indtægter.

I Debitoor kan du oprette dine udgifter ved at gøre følgende:

  1. Klik på 'Udgifter' ude i venstre side
  2. Klik på 'Ny udgift' oppe i højre hjørne
  3. Upload bilag for udgiften (kvittering eller faktura eksempelvis)
  4. Udfyld dato for udgiften, hvor udgiften er fra og beløbet
  5. Skriv en beskrivelse af udgiften og vælg den kategori, der passer bedst
  6. Afslut med at klikke på 'Gem' - din udgift er nu oprettet!

Når du driver en virksomhed vil dine indtægter primært komme fra dine kunder, der betaler dig via en faktura. Dog kan der også være andre indtægter, som ikke nødvendigvis falder i den kategori. Du opretter dine indtægter ved at oprette og sende en faktura i programmet, og når du har modtaget betaling for den, skal du markere den som betalt.

I Debitoor kan du oprette en faktura ved at gøre følgende:

  1. Klik på 'Fakturaer' ude i venstre side
  2. Klik på 'Ny Faktura' i højre hjørne
  3. Udfyld nu alle de tomme felter
  4. Når alt er udfyldt, skal du klikke på 'Godkend'
  5. For at sende fakturaen til kunden skal du klikke på 'Send', indtaste kundens email og klikke 'Send' igen

Lige så snart at du har modtaget betaling for den pågældende faktura, skal du finde fakturaen i den samlede oversigt og klikke på 'Tilføj betaling'. Du har nu færdigregistreret en faktura, som du har fået betaling for.

I Debitoor kan du oprette en indtægt ved at gøre følgende:

  1. Klik på 'Fakturaer' ude i venstre side
  2. Klik på 'Andre indtægter'
  3. Klik på 'Ny indtægt'
  4. Udfyld hvornår indtægten er kommet, en beskrivelse af indtægten samt indtægtens beløb
  5. Tilføj gerne et bilag til indtægten
  6. Afslut ved at klikke på 'Gem'

Et godt råd til når du opretter indtægter og udgifter

Der kan være utrolig mange penge, der hele tiden ryger ind og ud af virksomheden, og for nogle kan det virke som en uoverskuelig opgave. Det bedste råd du kan få er at gøre bogføring (det hedder processen, når man ordner regnskab) til en vane.

Du kan enten aftale med dig selv, at du opretter dine indtægter og udgifter løbende, som de kommer, eller du kan sætte en fast dag af til det. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, men vi anbefaler, at det ikke er noget du udskyder for meget, da arbejdet derfor kan hobe sig op.

Hvis du søger flere råd til, hvordan du kan gøre bogføring mere overskueligt, har vi også skrevet en artikel om det!

Indberet moms og årets resultat

Moms skal indberettes til Skat enten hver måned, hvert kvartal eller hvert halve år. Hvis du har en lille virksomhed, der har en omsætning på 0-5 mio. kr. årligt, skal du indberette moms hvert halve år. Har du derimod en virksomhed, der omsætter for 5-50 mio. kr. årligt, skal du indberette moms hvert kvartal. Hvis du har en omsætning på over 50 mio. kr., skal du indberette moms hver måned.

Når man indberetter moms, angiver man, hvor meget indgående moms og hvor meget udgående moms virksomheden har haft i den pågældende periode. Ud fra det beregner man, om man skal have moms tilbage, eller om man derimod skal betale ekstra moms.

I Debitoor regnskabsprogram kan du som M- og L-bruger få adgang til din helt egen momsrapport, der viser hvor meget indgående og udgående moms, der er i din virksomhed i den pågældende periode. På den måde kan du nemt og enkelt indberette din moms, da du får givet de tal, der skal indtastes.

Også på din resultatopgørelse i Debitoor kan du se de tal, du skal bruge, når årets resultat skal oplyses.

Amalie
Skrevet af
den 24. september 2020
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp