Alle opslag

Gør brug af Debitoors fakturaskabelon

Når man er selvstændig ved man, hvor vigtigt det er, at ens tid bliver brugt fornuftigt. Hver dag er der utallige opgaver, der skal laves, og der skal ikke mindst være styr på regnskabet. For mange kan regnskab og fakturering være en tung byrde, men det gælder bare om at finde et program, der hjælper en og som har en god fakturaskabelon.

Gør brug af Debitoors fakturaskabelon i Debitoor faktureringsprogram

I Debitoors regnskabsprogram kan du få hjælp til at gøre fakturering enklere, så du får mest muligt tid til andre ting.

Hvordan kan Debitoors fakturaskabelon gøre fakturering nemmere?

Som bruger af Debitoors faktureringsprogram får du ikke blot en fakturaskabelon, men et komplet program der med garanti vil gøre din fakturering hurtigere og nemmere. Når du skal sende en faktura, skal du blot udfylde den fakturaskabelon, som Debitoor har lavet. Alle mellemregningerne skal du ikke bekymre dig om,dem klarer Debitoor for dig.

Når din faktura er klar til at blive sendt, skal du ikke gemme fakturaen på din computer og sende den i et eksternt mailprogram. Ved blot at angive din kundes email, bliver fakturaen sendt automatisk, når du godkender og sender fakturaen.

Du kan altså spare en masse tid, og formindske de fejl man oftest laver, når man fakturerer. Ved at bruge Debitoors fakturaskabelon skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt fakturaen indeholder alle de informationer en faktura bør indeholde. Derudover vil programmet også gøre dig opmærksom på, hvis der er informationer, der mangler.

Hvad skal en faktura indeholde?

Der er en del krav til en faktura, hvilket også betyder, at mange selvstændige vælger at benytte fakturaskabeloner, når de skal sende fakturaer afsted. Nogen vælger at downloade en skabelon imens, at andre laver deres fakturaer med hjælp fra en online faktureringsprogram.

Lige meget, hvordan du laver og sender din faktura, skal din faktura overholde følgende krav:

  1. Titel: Din faktura skal for det første have en titel. Titlen skal vælges nøje, så man ikke er i tvivl om, hvorvidt der er tale om en faktura eller ej. Ordene "Faktura" eller "Regning" skal altså fremgå tydeligt af dokumentet.
  2. Nummer: Alle fakturaerne, du sender, skal indeholde et fakturanummer. Den første faktura, du sender, skal have fakturanummer 1, den næste 2 osv. Fakturanummeret er med til at identificere fakturaen.
  3. Køber: Der skal være oplysninger på køber. Det skal være: navn, adresse, evt virksomhedsnavn og [CVR-nummer.
  4. Sælger: Der skal være oplysninger på sælger. Det skal være: navn, adresse, virksomhedsnavn, CVR-nummer. Er virksomheden momsregistreret skal momsnummeret også fremgå.
  5. Datoer: Der skal være to datoer på fakturaen. Den dato for den dag, fakturaen er sendt (fakturadato) og en dato for den dag, at fakturaen skal betales af køber. Datoen hvor betalingen skal ske hedder forfaldsdato.
  6. Indhold: På fakturaen skal der tydelig stå, hvad der faktureres for. Produkterne eller ydelserne der sælges skal fremgå tydeligt, og hvis der sælges flere af samme enhed, skal dette også fremgå.
  7. Subtotal: Der skal fremgå et subtotal, så køber kan se, hvad den samlede pris er.
  8. Momsbeløb: Der skal fremgå et momsbeløb, så køber kan se, hvor stor en del af beløbet der er moms.
  9. Total beløb: Der skal være et total beløb, så kunden kan se, hvad der skal betales.
  10. Noter: I bunden er der plads til noter. Her kan der skrives en hilsen eller andre vigtige informationer, som kunden bør have.

Laver du en faktura i Debitoor faktureringsprogram, vil dele af fakturaskabelonen se ud som nedenstående. Fakturaskabelonen indeholder alle de informationer, en faktura skal overholde.

Hvordan man bruger Debitoor fakturaskabelon

Hvilke ting kan en faktura ellers indeholde?

Udover de ovenstående informationer, kan din faktura også indeholde andre ting. Du kan bl.a. vælge, at der på fakturaen skal være et billede af de ting, som kunden har købt. Derudover vælger du også frit, om du vil skrive, hvilke betalingsmetoder kunden kan bruge, når der skal betales.

Hvordan skal fakturaen se ud?

Der er som sådan ikke et krav til, hvordan fakturaen skal se ud, men det kræves dog, at fakturaen er nem og forståelig at læse. Derfor er det vigtigt at bruge en overskuelig opstilling, så kunden ikke bliver forvirret, når fakturaen modtages. Fakturaen skal kunne læses hurtigt og enkelt, men der er intet krav til selve designet.

Derfor kan du godt vælge et lege lidt med designet, hvis du vil have, at dine kunder skal have et godt indtryk af din virksomhed. Med Debitoor regnskabsprogram er der mulighed for, at du selv kan designe dine fakturaer, så de afspejler din virksomhed bedst muligt.

Amalie
Skrevet af
den 8. august 2019
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp