Alle opslag

Tilføj ekstra informationer på fakturaen

I mange tilfælde kan det være smart, hvis man tilføjer ekstra informationer på fakturaen. De ekstra informationer skal gavne kunden og dig selv og altså ikke skabe forvirring og fjerne fokus fra fakturaens vigtigste informationer.

Hvis du er bruger af Debitoor, er det ekstra nemt at få tilføjet informationer på fakturaen. Det er så hurtigt, at det kun tager få klik at gøre - og dette gælder også, hvis du er bruger af vores mobil app til Android eller iPhone.

Et billede af ekstra informationer på fakturaen

Der er altid krav til, hvad en faktura skal indeholde, men der er også mulighed for selv at tilføje yderligere oplysninger. Kravene til en faktura spænder lige fra et lovgyldigt fakturanummer til informationer på køber og sælger.

I Debitoor er der rig mulighed for at skræddersy den enkelte faktura til den enkelte kunde. Det er bl.a. muligt at:

  • Tilføje betalingsbetingelser
  • Ændre momssatsen for hver enkelt enhed
  • Skifte valutaen
  • Skifte sprog på fakturaen

Ud over ovenstående muligheder kan du også selv bestemme, hvad dine kunder yderligere skal kunne se på fakturaen. Vi gennemgår de mest efterspurgte ting, som man kan tilføje helt selv!

Tilføj noter på fakturaen

Det første sted hvor det er muligt at tilføje ekstra informationer er i den sektion, der hedder 'Noter' som findes i toppen af fakturaskabelonen.

I det felt kan du skrive lige præcis de informationer, som du ønsker, at kunden skal have. Det kan være, at du skriver en note, der er direkte til den pågældende kunde, men det kan også være, at du ønsker, at informationen skal gå igen på alle dine fakturaer. Det er der heldigvis gode råd for!

Et billede af tilføj noter på fakturaen

Ovenfor kan du se fakturaskabelonen, og hvis du vil tilføje noter, skal dette gøres ude i højre side. Lige så snart at du begynder at udfylde boksen med de ekstra informationer, vil du se en blå tekst nedenunder, der lyder 'Gem som standard'. Her skal du klikke, hvis det er en information, der skal gå igen på alle kommende fakturaer. Hvis noten kun er til den specifikke faktura, skal du bare lade være med at klikke på noget.

Har du alt for mange ekstra informationer, som kunden skal kende til, vil det formodentlig være bedst, hvis du sender kunden en mail, eller hopper længere ned i denne artikel og læser mere.

Tilføj vilkår og betingelser på fakturaen

Det er også muligt at tilføje yderligere informationer i feltet, der hedder 'Betingelser'. Dette felt kan du finde, hvis du ruller ned forbi indstillingerne og den samlede pris for fakturaen.

Hvis du skriver informationer ind i dette felt, vil det typisk være informationer, der relaterer sig til betaling eller leveringen af produkterne. Alt efter hvilken fakturaskabelon du vælger, vil betingelserne oftest forekomme nederst på fakturaen.

Et billede af tilføj betingelser på fakturaen

Ligesom med noter kan du også gøre sådan, at betingelserne kommer til at stå på alle fakturaerne eller blot på den ene, som du er i gang med at lave. Hvis informationen skal stå på alle fakturaerne, skal du bare klikke på 'Gem som standard'.

Vedhæft filer på fakturaen

Som nævnt tidligere oppe er det ikke altid, at der skal stå for mange ekstra informationer på selve fakturaen, da det kan fjerne fokus fra fakturaens vigtigste indhold. Derfor kan det være en fordel at vedhæfte en fil, der bliver sendt sammen med fakturaen.

Det er særligt, hvis du har et standard dokument, der forklarer særlige betingelser for, hvordan fakturaen skal betales. Nogle gange vælger virksomheder også at vedhæfte et produktkatalog, som kunden kan kigge i, hvilket kan føre til endnu en handel for virksomheden.

Et billede af en vedhæftet fil på en faktura i Debitoor

Ligesom ved noter og andre betingelser er det også muligt at gøre den vedhæftede fil til fast inventar sammen med fakturaen. Når det udvalgte dokument er uploadet, skal man klikke på selve filnavnet, hvorefter man kan vælge 'Gem som standard'. Du finder vedhæftningen af filer nederst i fakturaskabelonen.

Amalie
Skrevet af
den 24. juli 2020
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp