Alle opslag

Gør dine fakturaer klar til 2020

2020 er lige om hjørnet, og et forhåbentlig godt 2019 er ved at ende. Med et nyt år følger også nye vaner og nye drømme om fremtiden. Som iværksætter er det vigtigt hele tiden at have målet for øje, og lave tiltag, der bringer en tættere på målet.

Debitoor foreslår at fakturanummeret bliver ændret i 2020

En af de ting virksomheder kan gøre, når de træder ind i det nye år er at ændre deres fakturanumre. Det lyder meget simpelt, og det er det også. Det er et lille tiltag, der faktisk kan få stor indflydelse på den måde, virksomheden bogfører i fremtid.

Virksomheder kan ændre måden, hvorpå fakturanummeret skrives.

Hvorfor er det vigtigt at ændre sine fakturanumre?

Det kan måske være svært at se vigtigheden i et lille fakturanummer. Fakturanummeret skal ses som en del af et større faktureringssystem, og jo bedre et system man laver, jo nemmere vil faktureringen også blive.

Det primære krav ved fakturanumre er, at hvert fakturanummer skal være unikt. Det betyder, at det samme fakturanummer ikke må gå igen to gange inden for det samme regnskabsår eller finansår

Når et nyt regnskabsår starter, hvilket typisk sker ved årsskiftet, starter den første faktura med nummeret 1. Debitoor anbefaler her, at årstallet fremover kommer til at indgå i fakturanummeret. Og hvorfor det?

Det kan være en fordel for de kommende års regnskab, hvis man hurtigt kan finde frem til en faktura fra et afsluttet regnskabsår. Derudover kan man, blot ved at se på fakturanummeret, se hvornår fakturaen er sendt.

Hvordan kan årstallet inkluderes i et fakturanummer?

Der er flere forskellige måder hvorpå, årstallet kan inkluderes i fakturanummeret. Du kan genbruge den samme skabelon år efter år og så blot skifte året ud. Årstallet kan eksempelvis inkluderes på følgende måde:

  • F-2020-0001
  • 2020/0001
  • 0001-2020

Det vigtigste er her, at fakturanummeret skal være sat op på samme måde. Det betyder altså, at man ikke kan starte med at skrive sit fakturanummer som 'F-2020-0001' for efter at skrive det som '2020/001'. Skabelonen for fakturanummeret må kun ændres, når regnskabsåret skiftes.

Inden for fakturering er det vigtigt, at der er kontirnualitet i måden, der faktureres på, og det indebærer bl.a. ensartede fakturanumre.

Hvordan ændres fakturanummeret?

Alt efter hvordan du laver din faktura, er der forskellige måder at ændre fakturanumemret på. Hvis du bruger en fakturaskabelon, der eksempelvis ligger på din computer, skal du blot indtaste fakturanummeret hver gang, at du laver en ny faktura. Her er det meget vigtigt, at du har overblik over, hvilket nummer i rækken fakturaen er.

Bruger du derimod et online faktureringsprogram som Debitoor, skal du ikke ændre nummeret hver gang, du sender en ny faktura. Ved blot at ændre det første gang, vil Debitoor automatisk lave de kommende fakturanumre efter samme system.

Hvis du vil ændre fakturanummeret i Debitoor faktureringsprogram, skal du blot klikke på det felt, der er markeret neden for, når du opretter en ny faktura.

Billede af Debitoor faktureringsprogram hvor du kan ændre fakturanummer

Amalie
Skrevet af
den 23. december 2019
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp