Alle opslag

Udfyld selvangivelsen inden 1. september

Vi er nu nået på den anden side af sommerferien, hvilket også betyder at fristen for at udfylde selvangivelsen for det foregående år nærmer sig. Denne blogpost er en venlig påmindelse, men også en guide til hvordan du bærer dig ad med at gøre det.

Et billede af fristen for selvangivelse

Normalvis ligger fristen altid den 1. juli, men grundet coronavirussen har Regeringen udskudt fristen, så den nye frist er 1.september 2020. Før vi kommer til hvor, og hvordan du udfylder selvangivelsen, skal vi først have fastslået, hvad en selvangivelse er, men også hvad en forskudsopgørelse og årsopgørelse er, da de alle tre spiller en rolle.

  • Årsopgørelse: En årsopgørelse er en oversigt over, hvad man har betalt af skat det foregående år. Det er her, man ser, om man skal have penge tilbage i skat eller ej
  • Forskudsopgørelse: En forskudsopgørelse er en opgørelse over, hvad man forventer at tjene i det kommende år. Ud fra den estimerede indtægt beregnes en forventes skattesats og fradrag
  • Selvangivelse: En selvangivelse er et elektronisk dokument, hvor man angiver forskellige oplysninger om sin økonomi, som Skat skal bruge for at kunne udarbejde årsopgørelsen

Hvem skal udfylde en selvangivelse?

Det er ikke alle, der skal udfylde en selvangivelse. På Skat's hjemmeside står der, at man skal udfylde en selvangivelse, hvis man opfylder et eller flere af de følgende krav:

  1. Selvstændig erhvervsdrivende
  2. Har indkomst eller ejendom i udlandet
  3. Udlejer en bolig som man ikke selv bor i
  4. Er omfattet af indkomstsudligningsordningen
  5. Har forskudt regnskabsår
  6. Har anparter der ikke er omfattet af anpartsreglerne

Derfor gælder selvangivelsen for alle vores brugere her hos Debitoor, da alle personer er selvstændig erhvervsdrivende. Selvangivelsen går også under navne såsom 'Udvidet selvangivelse' eller 'Oplysningsskema', men det vil oftest være 'Oplysningsskema' og 'Selvangivelse', du vil kunne finde på Skat's hjemmeside.

Hvad skal jeg have klar inden, at jeg udfylder selvangivelsen?

Svaret på dette er ret enkelt: du skal have dit regnskab klar. Hvis du har ført regnskab og bogført alle poster i løbet af året, vil du også vide, om din virksomhed har lavet et overskud eller et underskud.

Har du ikke ført regnskab gennem det seneste år, kan du heller ikke vide, hvad du skal taste ind i selvangivelsen. En god ide er at bruge et online regnskabsprogram som Debitoor til at holde styr på alle posteringer og fakturaer.

Hvordan udfylder jeg selvangivelsen?

Det kan godt lyde skræmmende at udfylde en selvangivelse, da den har så stor betydning for økonomien, men hvis man bare tager det roligt, er det slet ikke så svært. Udfyld selvangivelsen/oplysningsskemaet ved at følgende disse trin:

  1. Log ind på Skat's TastSelv Borger med dit eget personlige NemId
  2. Klik på 'Ret årsopgørelsen/oplysningsskemaet'
  3. Der vil være felter, der allerede er udfyldte. Dem skal du tjekke efter for at se, om felterne indeholder de korrekte informationer. Hvis de ikke er korrekte, bør du rette dem
  4. Klik på 'Næste' og udfyld nu enten virksomhedens overskud eller underskud. Har virksomheden overskud, skal dette stå i rubrik 111, og underskuddet skal stå i rubrik 112
  5. Herefter skal du rulle ned til 'Regnskabsoplysninger' og klik på 'Oplys'. Her skal du udfylde de relevante rubrikker. Afslut ved at klik på 'Gem'
  6. Du bliver nu spurgt, om du skal indberette for mere end én virksomhed. Skal du ikke det, så klik blot på 'Tilbage'
  7. Tænk godt efter om der er andre oplysninger, du skal huske at indberette. Dette gælder både din private økonomi og din virksomheds økonomi
  8. For at afslutte skal du klikke på 'Næste' og herefter 'Godkend'
  9. Der kommer nu en kvittering op, og du kan se din årsopgørelse, og om du skal have penge tilbage i skat eller ej

Tip fra Debitoor: Det er altid en god ide at rådføre dig med en revisor eller bogholder, da de kan hjælpe dig med at alle dine tal i selvangivelsen er korrekte. Ellers kan du altid ringe ind til Skat og få gode råd og vejledning.

Hvad sker der, hvis jeg ikke når at udfylde den?

Det giver en bøde, hvis man ikke udfylder selvangivelsen inden 1. september 2020. Hvis man har en virksomhed, der har en omsætning på mindre end 498.900 kr. (2018), koster det et skattetillæg på 100 kr. for hver dag, at fristen overskrides. Dog kan skattetillægget maksimum komme op på 2.500 kr. i alt.

Har man en virksomhed med en omsætning på over 498.900 kr. koster det et skattetillæg på 200 kr. pr. dag, at fristen overskrides. Maksimum kan virksomheden komme til at skulle betale 5.000 kr. i alt.

Det er muligt i særlige tilfælde at få udskudt fristen til at udfylde selvangivelsen. For at få fristen udskudt skal man have særlig grund til det, og der skal dokumenteres grundigt for, hvorfor man skal have det udskudt, da Skat kun udvider fristen i særlige tilfælde. Man kan søge om forlængelse indtil 1. september 2020.

God indberetning!

Amalie
Skrevet af
den 26. august 2020
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp