Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Debitorkartotek

Debitorkartotek - Hvad er et debitorkartotek?

Et debitorkartotek er et kartotek, hvor alle virksomhedens debitorer er oplistet.

Ved at bruge Debitoor som regnskabsprogram kan du få adgang til dit debitorkartotek, hvis du opretter dine kunder i Debitoor.

Et debitorkartotek har som formål at holde styr på alle debitorerne, så der ikke er nogle ubetalte fakturaer, der bliver overset. Det er specielt godt at have et debitorkartotek, hvis man har mange forskellige debitorer eller blot sender rigtig mange fakturaer.

Hvad består et debitorkartotek af?

Et debitorkartotek består af alle debitorerne, som er de virksomheder eller personer, der skylder ens virksomhed penge. Derudover så står der oftest, hvad de hver især har købt for, hvor meget der er betalt, og hvad der skyldes. Det kan også anses som et kontoudtog, der kan findes i Debitoor ud fra hver enkelt kunde. Mange kalder også deres debitorer for kunder.

Man kan i et debitorkartotek også finde alle relaterede fakturaer, tilbud, kreditnotaer, følgesedler og andre vigtige dokumenter. Så fungerer det oftest på den måde, at man har en lang liste af debitorer, og når man så klikker på den enkelte debitor, så kan man finde alle informationer om den enkelte.

Hvordan laver man et debitorkartotek?

Der er flere måder at lave et debitorkartotek på, og nogle måder er lettere end andre. Langt de fleste regnskabsprogrammer på markedet laver helt automatisk et debitorkartotek i takt med, at der bliver oprettet kunder og sendt fakturaer. Sådan er det også hos Debitoor Regnskabsprogram, hvor et debitorkartotek bliver oprettet, uden at du skal røre en finger!

Hvis du ikke har adgang til et regnskabsprogram, kan du lave et debitorkartotek i enten Word eller Excel. Ulemperne ved det er, at du hele tiden skal opdatere det i takt med, at der bliver sendt fakturaer, og der bliver betalt.

Det vigtigste er, at du finder et system, der passer til dig, og som du ved, at du kan holde styr på - et debitorkartotek skal skabe overblik og ikke forvirre.

Hvad bruger man et debitorkartotek til?

Som påpeget længere oppe så bruger man et debitorkartotek til at holde styr på alle virksomhedens debitorer. Ved at oprette et debitorkartotek kan man nemt få et overblik over alle de debitorer, der er kunder i virksomheden. Ud fra hver enkelt debitor vil man kunne se, hvilke fakturaer der er betalt, og hvilke fakturaer der kræver, at man evt. sender en rykker.

Med et debitorkartotek sikrer du dig, at du altid har helt styr på dine opkrævninger, så du ikke ender med at have ubetalte fakturaer.

Debitorkartotek i Debitoor Regnskabsprogram

Debitoor Regnskabsprogram har gjort det nemt for dig, der ønsker at have et debitorkartotek - det bliver oprettet og opdateret helt automatisk. I takt med at du opretter dine kunder i Debitoor og sender dem enten en faktura, et tilbud, en kreditnota eller en følgeseddel, så bliver debitorkartoteket opdateret.

I debitorkartoteket vil du kunne se informationer på den enkelte kunde og samtidig se alle de fakturaer, tilbud, kreditnotaer og følgesedler der er sendt til kunden. Du vil også kunne downloade et kontoudtog på den enkelte kunde, så det er muligt at se, om der skyldes penge eller ej.

Et billede af Debitoors kundekartotek eller debitorkartotek

Du finder dit debitorkartotek i Debitoor ved at gøre følgende:

  1. Log ind på din Debitoor profil
  2. Klik på 'Kontakter' ude i venstre side og derefter på 'Kunder'
  3. Du kan nu se en liste over de kunder, du har oprettet i Debitoor
  4. Klik på den kunde du ønsker flere informationer omkring, og så skulle du gerne se et billede, der ligner det oven for
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp