Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Udbetaling

Udbetaling - Hvad er en udbetaling?

En udbetaling er, når man som privatperson eller virksomhed vil modtage et beløb.

Som virksomhed kan du modtage udbetalinger løbende gennem året. Hold styr på dine udbetalinger med Debitoor Regnskabsprogram og prøv det gratis i 7 dage.

Der findes også en indbetaling, som er når pengene bliver overført fra én konto til en anden.

To former for udbetaling

Der findes overordnet to former for udbetaling:

  1. Udbetaling fra en virksomhed
  2. Udbetaling til en ejendom

Udbetaling fra en virksomhed

Typisk vil der blive lavet en udbetaling, når en virksomhed eller offentlig instans udbetaler en vis sum penge til en privatperson eller en virksomhed.

Det kan eksempelvis være, når der udbetales feriepenge eller overskydende skat. Oftest så foregår det sådan, at der skal ansøges om den udbetaling, eller man skal på den ene eller anden måde "godkende" udbetalingen.

Udbetaling til en ejendom

En udbetaling kan også ske, når man køber et hus. For at kunne købe et hus, lejlighed eller en anden ejendom, så skal man lægge en udbetaling, der svarer til mindst 5% af ejendommens værdi.

Den udbetaling laver man, da det er sådan, at en ejendom ikke må blive finansieret 100% baseret på lån. Dog kan størrelsen af udbetalingen afhænge af din økonomiske situation.

Udbetal løn til dine ansatte

Hvis du driver en virksomhed, der har en eller flere ansatte, så skal du udbetale løn til dem. Før man kan udbetale løn til sine ansatte, er det vigtigt, at man er registreret som arbejdsgiver på virk.dk.

Derudover skal man sørge for at have et system, der kan lave lønsedler - der findes programmer, men der er også skabeloner, man kan downloade ned. Udbetalingen sker oftest de sidste dage i måneden.

Har du ikke før udbetalt løn til dine ansatte, så kan det være en god ide at tale med en revisor, som kan hjælpe dig med at komme i gang.

Udbetaling fra skat

Hver år i marts måned bliver årsopgørelsen fra det forrige år opgjort. Her kan man se, om man skal have penge tilbage i skat eller ej. Hvis man skylder penge til skat, så skal man indbetale den restskat i løbet af det kommende år. Derimod hvis skat skylder en penge, som bliver restskatten udbetalt i løbet af april måned.

Hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed, så er din egen private økonomi blandet sammen med virksomhedens økonomi. Årsopgørelsen afspejler altså både din virksomheds og din private økonomi, og derfor er det vigtigt, at du har helt styr på begge dele, da det påvirker, hvorvidt du skal have en udbetaling fra skat eller ej.

Derimod hvis du driver et selskab, så er virksomhedens økonomi adskilt fra din private, da din løn fra virksomheden skal anses som helt almindelig løn til de andre medarbejdere. Virksomhedens økonomi har altså ikke indvirkning på, om du får skat tilbage eller ej.

Udbetaling af moms

Ligesom med skat så skal man med moms også se, om man har betalt for meget eller for lidt i moms. Som virksomhed har man både moms, der ryger ud af virksomheden, men også moms der kommer ind i virksomheden.

Hvis der er kommet mere moms ind i virksomheden, end der er kommet ud af den, så skylder virksomheden moms. Modsat hvis der er kommet mindre moms ind i virksomheden, end der er kommet ud af den, så har virksomheden moms tilgode. Herefter vil man få en udbetaling af momsen.

Debitoor og udbetaling

Debitoor er et regnskabsprogram, der gør det muligt for virksomheder at holde styr på alle indtægter og udgifter i virksomheden. Derudover kan man også sende sine kunder fakturaer, tilbud og andre dokumenter på en nem og overskuelig måde, så der stadig er tid til at udvikle virksomheden.

Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp