Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Likvide beholdninger

Likvide beholdninger - Hvad er likvide beholdninger?

Likvide beholdninger er de midler, der er nem og hurtig at omsætte for en virksomhed.

Med Debitoor Regnskabsprogram kan du få adgang til en balanceopgørelse, hvor alle de likvide beholdninger kan ses.

Likvide beholdninger udgør en del af virksomhedens aktiver, som ikke er bundet til virksomheden, men som hurtigt kan flyttes ud af virksomheden. Likvide beholdninger er omsætningsaktiver, og jo lavere omsætningshastighed de likvide beholdninger har, jo nemmere og hurtigere er det at afsætte aktivet.

De mest hyppige likvide beholdninger er penge.

Hvorfor er likvide beholdninger vigtige?

Det er vigtigt for virksomheder at have en god likvid beholdning, da det kan være en fordel for virksomheden i flere tilfælde. For det første anses likvide beholdninger for en styrke i virksomheden, da det betyder, at virksomheden formår at tjene penge. Det kan også give virksomheden mulighed for at købe ting på kredit, hvis det er tydeligt, at virksomheden har gode likvider.

Derudover kan en god likvid beholdning også tiltrække mulige investorer. Noget af det vigtigste ved at have likvide beholdninger er, at de kan bruges til at betale regninger. Hvis en virksomhed ikke formår at betale sine regninger, kan det få fatale konsekvenser for virksomheden og i værste tilfælde ende ud med, at virksomheden går konkurs.

Virksomheder kan undgå konkurs ved netop at have likvide beholdninger, så de kan betale regningerne, og særligt også de regninger, som virksomheden ikke har budgetteret med. Det er ofte de regninger, der skal betales hurtigt, der kan volde virksomheder problemer, hvis de ikke har penge.

Hvordan beregner man de likvide beholdninger?

Det er simpelt at beregne de likvide beholdninger i virksomheden. Først og fremmest skal man kigge i regnskabet og se, hvad man har af enkeltstående likvide beholdninger. Herefter lægger man blot de likvide beholdninger sammen, og så får man virksomhedens samlede likvide beholdninger.

Hvis du arbejder i et regnskabsprogram som eksempelvis Debitoor, kan du se dine samlede likvide beholdninger i din balanceopgørelse. I balanceopgørelsen vil du kunne finde dine likvide beholdninger under 'omsætningsaktiver', som netop dækker over de aktiver, der er hurtigt at omsætte.

Likvide beholdninger primo og ultimo

Når man laver en pengestrømsopgørelse, ser man på, hvordan virksomhedens likviditet er. I en pengestrømsopgørelse skal man bl.a. skrive, hvad virksomhedens likvide beholdninger er primo og ultimo.

Det betyder, at man skal skrive, hvad virksomhedens likvide beholdninger er i starten af regnskabsåret, og hvad virksomhedens likvide beholdninger er i slutningen af regnskabsåret.

Oftest vil primo være 1. januar og ultimo være 31. december, men det kommer an på, hvornår regnskabsåret ligger.

Debitoor og likvide beholdninger

Som tidligere nævnt kan du holde styr på dine likvide beholdninger i Debitoor, og se dem i Balanceopgørelsen under 'Omsætningsaktiver'. Det er brugerne, der har købt abonnement til M- eller L-planen, der har mulighed for at tilgå den fuldautomatiserede balanceopgørelse.

Få adgang til de likvide beholdninger og balanceopgørelsen ved at logge ind på Debitoor, klikke på 'Rapporter' ude i venstre side og klik til sidst på 'Balance'. Du vil nu kunne se balanceopgørelsen fra de forskellige regnskabsår.

Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp