Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Kreditorkartotek

Kreditorkartotek - Hvad er et kreditorkartotek?

Et kreditorkartotek er et kartotek, hvor alle ens kreditorerer er oplistet.

Ved at bruge Debitoor som regnskabsprogram kan du få adgang til et kreditorkartotek, hvor du kan se dine leverandører, hvis du opretter dine leverandører i Debitoor.

Kreditorkartoteket har som formål at holde styr på alle ens kreditorerer på ét sted. Oftest kan det komme virksomheder til gode, der har mange kreditorer som kan være svært at finde hoved og hale i.

Det modsatte af et kreditorkartotek er et debitorkartotek

Hvad består et kreditorkartotek af?

Et kreditorkartotek indeholder alle de kreditorer, der er tilknyttet virksomheden. En kreditor er de virksomheder eller personer, som den pågældende virksomhed skylder penge til. Det kan eksempelvis være banker eller leverandører.

Udover det så vil der i et kreditorkartotek også stå, hvor meget man har købt/lånt af de forskellige kreditorer, hvad der er betalt, og hvad der stadig mangler at blive betalt.

Det fungerer oftest på den måde, at det er en lang liste af alle kreditorer, og så hvis man klikker sig ind på den enkelte kreditor, vil man kunne se de udgifter, der er knyttet til kreditoren. På den måde kan alle aktiviteter til den enkelte kreditor findes samme sted, hvilket er med til at danne et bedre overblik.

Hvordan laver man et kreditorkartotek?

Der er ikke én bestemt måde at lave et kreditorkartotek på. Hvis du bruger et regnskabsprogram til dit regnskab og fakturering, er der en stor chance for, at det program tilbyder et helt automatisk. Det samme er situationen hos Debitoor, hvor dit kreditorkartotek bliver oprettet i takt med, at du opretter dine leverandører.

Bogfører du manuelt? Ja, så kan du også lave dit kreditorkartotek i et andet program såsom Word eller Excel. Her lister du så alle dine kreditorer op, og hvor meget du skylder dem. Ulempen er her, at du er nødt til at opdatere kartoteket hver gang, at du betaler en kreditor.

Den bedste måde du laver et kreditorkartotek på er ved at gøre det på den måde, der passer dig og din virksomhed bedst.

Hvad bruger man et kreditorkartotek til?

Vi er allerede kommet ind på det, men kreditorkartotekets primære funktion er at holde styr på alle kreditorerne. Når man opretter ens leverandører, så vil man nemmere kunne se, hvem man skylder penge, og hvem man har betalt.

Med et kreditorkartotek er du med til at sikre dig, at du betaler alle dine udgifter, så du ikke får problemer med dine kreditorer, og du ikke ender med at skulle modtage rykkere.

Kreditorkartotek i Debitoor Regnskabsprogram

I Debitoor Regnskabsprogram kan du tilgå dit kreditorkartotek i takt med, at du opretter dine leverandører og tilknytter en udgift til dem. På den måde vil kreditorkartoteket altid være opdateret, uden at du skal gøre noget.

I kreditorkartotekt vil du kunne se en fuld liste af alle dine kreditorer, samt hvilke udgifter du har til hver enkelt. Derudover vil du kunne se informationer på din kreditor. Det kan eks. være email, telefon, CVR-nummer, og så kan du selv skrive noter, der gælder den pågældende kreditor, der er vigtig at holde styr på.

Du kan se dit kreditorkartotek i Debitoor ved at følge disse trin:

  1. Log ind på din Debitoor profil
  2. Klik på 'Kontakter' ude i venstre side og vælg så 'Leverandør'
  3. Her kan du nu se en liste over alle dine leverandører
  4. Du kan nu klikke på den leverandør, som du gerne vil se mere om
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp