Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Årsafslutning

Årsafslutning - Hvad er årsafslutning?

Årsafslutning er, når et regnskabsår bliver afsluttet, og man ser om regnskabet stemmer.

I Debitoor kan du nemt og hurtige afslutte regnskabet for i år. Prøv programmet gratis i 7 dage.

Alle virksomheder har et regnskabsår, de følger. Inden det pågældende regnskabsår er slut, skal virksomhederne have bogført alle poster fra regnskabsåret. Man kan med andre ord ikke lave en årsrapport uden, at alle indtægter og udgifter er bogført.

Hvornår skal man lave en årsafslutning?

Der er ikke noget generelt svar til, hvornår en årsafslutning skal foretages, da det afhænger af, hvornår virksomheden har valgt at have sit regnskabsår. Virksomheder kan selv vælge, hvornår deres regnskabsår starter og slutter, men det kan dog ikke ændres hele tiden.

De fleste virksomheder vælger at have et regnskabsår, der følger kalenderåret, men for nogle virksomheder giver dette ikke mening.

Der er eksempelvis mange virksomheder der har ekstra travlt i november og december grundet julen, og derfor har flere af de virksomheder et regnskabsår, der ligger fra 1. april til 30. marts. På den måde er der ikke et ekstra pres med at lave årsafslutningen oveni travlheden.

Hvorfor lave en årsafslutning?

Grunden til at man i virksomheder skal lave en årsafslutning er, at virksomheder skal se på, om alle konti stemmer overens i regnskabet.

Det er en måde at se tilbage på det foregående regnskabsår på og samtidig tjekke, om alle posteringer er bogført korrekt. Derudover kan et nyt regnskabsår ikke startes før et andet er afsluttet.

Hvordan laver man en årsafslutning?

Helt generelt skal virksomhedens konto kigges igennem, og oftest er det nemmere at kigge efter bestemte posteringer, men så gå igennem konti flere gange. For andre vil de hellere jonglere med forskellige posteringer på én gang - find en måde der er god for dig.

Når kontoen kigges igennem skal der ses på om følgende stemmer overens:

 • Udgifterne
 • Indtægterne
 • Gæld
 • Løn
 • Moms
 • Aktiver

Hvis alle de her poster kigges igennem før, at regnskabet overgår til en revisor er det en god investering. Ved at bruge nogle timer på årsafslutningen undgår revisoren at gøre det sammen. Det sparer revisoren for tid og virksomheden for penge.

Debitoor og årsafslutning

Som kunde i Debitoor kan regnskabsåret nemt afsluttes:

 1. Log ind på din Debitoor konto
 2. Vælg 'Rapporter' i venstre side af menuen
 3. Klik på 'Balance'
 4. Ude til højre er der et felt, der hedder 'Afslut år' - klik der
 5. Klik til sidst på 'Afslut år' igen
 6. Regnskabsåret er nu afsluttet, og saldoen bliver ført videre til næste regnskabsår
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp