Ordbog
Debitoors Regnskabsordbog
Funktionsopdelt resultatopgørelse

Funktionsopdelt resultatopgørelse - Hvad er funktionsopdelt resultatopgørelse?

I en funktionsopdelt resultatopgørelse bliver posterne kategoriseret efter funktion.

Du kan prøve gratis Debitoor regnskabsprogram i 7 dage og få adgang til din virksomheds resultatopgørelse til at få overblik over din økonomi.

Der er to måder at lave en resultatopgørelse på:

Hvad er forskellen på funktionsopdelt resultatopgørelse og artsopdelt resultatopgørelse?

Når du laver en funktionsopdelt resultatopgørelse inddeler du dine omkostninger efter den funktion, som omkostningen har. Det kan eksempelvis være salgsomkostninger, produktionsomkostninger eller administrationsomkostninger.

Benytter du derimod en artsopdelt resultatopgørelse, skal du inddele dine omkostninger efter den art, som omkostningen tilhører. Det kan eksempelvis være en art som løn, vareforbrug eller husleje.

Den eneste forskel på de to resultatopgørelser er derfor måden, hvorpå at posterne bliver opdelt.

Hvad skal der inkluderes i en funktionsopdelt resultatopgørelse?

Når du skal lave en funktionsopdelt resultatopgørelse, er der visse krav, som du skal overholde. For det første skal du opsætte resultatopgørelsen skematisk, og den skal ikke kunne misforstås.

Derudover er det et krav, at alle indtægter og alle udgifter kommer med. Dette gælder selvom der måske kommer en indtægt få dage før, at regnskabsåret slutter.

Er funktionsopdelt resultatopgørelse bedre end artsopdelt resultatopgørelse?

I og med at begge metoder, at lave resultatopgørelse på, giver det samme resultat, er der ikke en af dem, der er bedre end den anden.

Dog er det ofte sådan, at handels- og service virksomheder benytter den artsopdelte resultatopgørelse, hvor at produktionsvirksomheder oftest benytter den funktionsopdelte resultatopgørelse. Derfor har det ikke nogen betydning, om du eksempelvis ejer en enkeltmandsvirksomhed eller et anpartsselskab.

Kan jeg frit vælge imellem funktionsopdelt resultatopgørelse og artsopdelt resultatopgørelse?

Ja, du har helt frit valg, når det kommer til måden, hvorpå du vil lave din resultatopgørelse. Nogen virksomheder foretrækker den ene metode frem for den anden, så det er op til dig, hvad der fungerer bedst i din type virksomhed.

Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp