Alle opslag

Lær at lave en faktura med dit regnskabsprogram

Hvis du driver din egen virksomhed, ved du bedre end nogen anden, hvor meget økonomi der skal holdes styr på i en virksomhed. Samtidig med, at du prøver at få din virksomhed frem i lyset, skal du holde styr på dine indtægter, hvad du har af udgifter, samtidig med at du skal indberette til både skat og moms. Hele processen kan virke ret uoverskuelig.

Lav en faktura med et faktureringsprogram, og goer det nemmere for dig selv

Men lad være med at gå i panik, for det kan hjælpe dig at samle alt dette ét sted - nemlig i et fakturerings- og regnskabsprogram.

Hvad er en faktura?

Før jeg fortæller, hvordan du kan lave en faktura i vores regnskabsprogram, er det en meget gode idé at forklare kort, hvad en faktura egentlig er.

Kort sagt er en faktura et dokument, som du sender til køberen af dit produkt eller ydelse. Du skal sende en faktura, når du skal opkræve penge, og køber skal kunne se hvad, og hvor meget der købes for.

Hvordan laver jeg en faktura i Debitoor faktureringsprogram?

Nu hvor du ved, hvad en faktura er, kan vi kigge nærmere på, hvordan du rent faktisk opretter en i Debitoor. For det første, skal du have en konto hos os, og hvis du ikke har det, kan du prøve vores program gratis i 7 dage.

Efter du har oprettet dig, kan du lave og sende din første faktura:

  1. Klik på “Faktura” øverst i værktøjslinjen
  2. Klik her på den blå boks, hvor der står “Ny faktura”
  3. Du kommer nu ind på en side, hvor du kan udfylde ting såsom: kundens navn og adresse, hvilket beløb der skal betales, hvad der betales for og andre relevante informationer. Her har du mulighed for selv at vælge, hvilken valuta du vil fakturere din kunde i.
  4. Efter at have udfyldt de relevante informationer, skal du klikke på “Gem” oppe i højre hjørne
  5. Nu er din faktura gemt, men det betyder ikke, at den er sendt til din kunde. Du skal derfor klikke på knappen “Send”
  6. Efterfølgende skal du indtaste kundens e-mail
  7. Du får mulighed for at tilføje en besked, som står i mailen, hvor fakturaen er vedhæftet
  8. Når alt er, som det skal være, kan du klikke på “Send”
  9. Fakturaen er nu sendt, og du kan kun vente på, at kunden ser og betaler fakturaen

En lille feature er her, at du får en notifikation, når din kunde ser din faktura.

Lav en faktura i Debitoor

Hvordan gør jeg fakturering nemmere?

Der er flere ting, der kan gøre din fakturering nemmere. For det første, hvis du har mange af de samme kunder, kan du med fordel oprette kunden i dit system. Det kan du gøre under “Kontakter”, som står øverst i værktøjslinjen.

Her tilføjer du oplysninger såsom: navn, adresse, email og telefonnummer på din kunde. Fordelen er, at når du senere skal fakturere den kunde, skal du ikke taste de samme oplysninger ind igen.

En anden ting, du med fordel kan gøre, er at oprette dine varer og ydelser i dit varekartotek. Det kan du gøre under “Varer”, som også er i din værktøjslinje. Her tilføjer du en ny vare og indtaster oplysninger, såsom navnet på varen/ydelsen og prisen. Igen er dette brugbart, når du skal fakturere en kunde, da du nemt kan vælge fra listen, hvilke varer/ydelser der skal betales for. Du kan også lave en uddybende beskrivelse af produktet, så den er klar til, når du skal sende din næste faktura.

Den sidste ting, som du med fordel kan gøre er, at du kan ændre din tekst til den faktura, tilbud eller rykker, som du sender til dine kunder. På forhånd har Debitoor lavet forskellige emailskabeloner, som du kan bruge. Emailskabeloner er den tekst, som bliver sendt sammen med det dokument, du sender til kunden. Du ændrer teksterne ved at klikke på “indstillinger” oppe i højre hjørne, hvorefter du klikker på “emailskabeloner”.

Nu er du forhåbentlig blevet klogere på, hvordan du laver en faktura i Debitoor faktureringsprogram, og hvis du stadig sidder med ubesvarede spørgsmål, så skriv endelig til mig!

Amalie
Skrevet af
den 2. maj 2019
Log in

Debitoor er nu SumUp!

Debitoor-applikationen er lukket ned, men hvis du leder efter et alt-i-én-faktureringsprogram, kan SumUp tilbyde alt, hvad du skal bruge. SumUp er mere end blot et faktureringsprogram. Vi tilbyder en række integrerede værktøjer, der hjælper dig med at drive din virksomhed nemt og effektivt. Begynd at strømline dine fakturaer, betalinger og regnskaber i dag!

Gå til SumUp